fbpx

Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου!

I am and I will (Είμαι…και θα…) #IAmAndIWill #WorldCancerDay

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου διοργανώνεται για πρώτη χρονιά Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Είμαι νέος και δημιουργώ ένα μέλλον χωρίς καρκίνο». Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Υγείας και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και συγκεκριμένα των νέων για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για ένα μέλλον χωρίς καρκίνο.

Συνδιοργανωτές του διαγωνισμού είναι το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, η Europa Donna Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ο Europa Uomo Κύπρου, το Ίδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου», ο Σύνδεσμος «Ένα όνειρο, μια Ευχή», ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, ο Σύνδεσμος Φοιτητών Ιατρικής Κύπρου, το «Γκολ στη Ζωή» και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ).

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές/τριες Λυκείων (ιδιωτικών και μη) και στις Τεχνικές Σχολές και τους καλεί να υποβάλουν τις ιδέες τους μέσα από τρεις κατηγορίες:

1. Οπτικοακουστικό (Audiovisual): βίντεο, δημιουργία και μελοποίηση τραγουδιού, power point presentation διάρκειας μέχρι 5΄ λεπτά.

2. Εικαστική δημιουργία: αφίσα, ζωγραφική ή τρισδιάστατη κατασκευή με διαστάσεις μέχρι Α2.

3. Έκθεση ιδεών: δοκίμιο μέχρι 250 λέξεις.

Ο διαγωνισμός αθλοθετείται με χρηματικά έπαθλα αξίας €300 (πρώτο βραβείο), €200 (δεύτερο βραβείο) και €100 (τρίτο βραβείο) για τους νικητές μαθητές/τριες της κάθε κατηγορίας.

Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να παραδοθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, στη διεύθυνση Λεωφ. Νίκανδρου Παπαμηνά 15, 2032 Στρόβολος, Λευκωσία, μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 22 345444 στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΥΚΑΦ ή να επισκέπτονται τη σελίδα μας στο Facebook World Cancer Day Cyprus.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση του Διαγωνισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, και ιδιαίτερα των νέων για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου που τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου που τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending