fbpx

Black Friday στην Κύπρο: Μέχρι πού θα φτάσουν οι εκπτώσεις φέτος;

Πλησιάζει η φετινή Black Friday και καταναλωτές αλλά και επιχειρήσεις προετοιμάζονται, αφού έμειναν μόνο λίγες μέρες (Παρασκευή 29 Νοεμβρίου).

Το αμερικανικό -κατά βάση- έθιμο πλέον έγινε και ευρωπαϊκό και όλες οι χώρες ακολουθούν την παράδοση που θέλει τα καταστήματα να βγάζουν τρελές εκπτώσεις.

Δες πιο κάτω όσα πρέπει να ξέρεις:

marketwatch.com/

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, Μαύρη Παρασκευή ονομάζεται η επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών, που συμπίπτει με την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου και σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης εμπορικής περιόδου.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις αγορές τους σε χαμηλότερες τιμές. Πέρσι, ήταν η 1η χρονιά που είδαμε στην Κύπρο εικόνες με καταναλωτές να περιμένουν σε ουρά έξω από καταστήματα.

1
Τι να περιμένουμε λοιπόν για φέτος;

ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου σε δηλώσεις του αναφέρει:

Στην Κύπρο, το φαινόμενο της Black Friday εμφανίστηκε το 2015. Από τότε, κάθε χρόνο, είναι και καλύτερα. Αυξάνονται τόσο οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν, ενώ καταγράφεται και μεγαλύτερη αύξηση στην επισκεψιμότητα στις πωλήσεις και στον τζίρο“.

2
Aναμένεται και φέτος σχετική αύξηση!

Αυξάνεται αισθητά η διαφήμιση αλλά και η επισκεψιμότητα. Στην Κύπρο, αρχικά υιοθετήθηκε από λίγα μέλη μας που δραστηριοποιούνται σε ηλεκτρονικά είδη και στη συνέχεια μπήκαν στον χορό καταστήματα ειδών υπόδησης και ένδυσης“.

Πέρσι ο αριθμός των τηλεοράσεων για μια ημέρα ήταν το No.1 προϊόν πώλησης ενώ ακολουθησαν τα tablet.

Το 2018 μπήκαν κι άλλοι τομείς στο  γεγονός της Black Friday, όπως αναφέρει ο κ. Αντωνίου, όπως τα ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και ο τραπεζικός τομέας, όπου μέσω ανταμοιβής σε κάρτα, προσφέρονταν περισσότεροι πόντοι.

3
Ο θεσμός του τετραημέρου και οι εκπτώσεις που αναμένονται

Στην Αμερική όπου προήλθε ο θεσμός, συμβαίνει το ίδιο. Αρκετές αλυσίδες το διατηρούν και για όλη την εβδομάδα“, σημειώνει ο κ. Αντωνίου.

Η προκήρυξη των προσφορών των καταστημάτων αναμένεται 24 – 48 ώρες πριν τις 29 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, οι εκπτώσεις αναμένονται να κυμανθούν στο 25 – 40%. Πέρσι είχαν κυμανθεί γύρω στο 50%.

4
Τι να προσέξουν οι καταναλωτές;

Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν την αρχική τιμή του προϊόντος. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό οι όροι αγοράς και επιστροφής του προϊόντος να είναι ευδιάκριτοι και σε γνώση των καταναλωτών πριν την αγορά (π.χ. η εγγύηση του προϊόντος ή ότι πιθανόν να μη γίνονται αλλαγές).

Έλεγξε καλά τα μοντέλα προϊόντων τεχνολογίας και αν ικανοποιείσαι με τα χαρακτηριστικά τους.

Εσύ θα πας να κάνεις τις αγορές σου τη φετινή Black Friday;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending