fbpx

FameLab Cyprus 2020: Έρχεται ο 10ος διαγωνισμός για τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης!

Ο διαγωνισμός FameLab 2020 έχει ως στόχο να αναδείξει τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης στην Κύπρο και διεθνώς!

Αν ενδιαφέρεσαι να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό FameLab 2020, μπορείς να το κάνεις μέχρι την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, συμπληρώνοντας το ηλεκτρονικό έντυπο εγγραφής.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ενθάρρυνση νέων επιστημόνων να επιδείξουν το πάθος τους για την επιστήμη και την τεχνολογία σε μη εξειδικευμένο κοινό, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την επιστήμη, ενώ ταυτόχρονα ο διαγωνισμός καταρτίζει τους ίδιους επιστήμονες να επιδείξουν τις γνώσεις τους με απλά λόγια για να φέρουν την επιστήμη τους πιο κοντά στο ευρύ κοινό.

Το British Council λειτουργεί στην Κύπρο από το 1940. Το 2020 σηματοδοτεί την 80χρονη επέτειο του, με μια σειρά εκδηλώσεων έχοντας ως επίκεντρο τις πολιτιστικές σχέσεις και ανταλλαγές μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου.

Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια των εορτασμών στην Κύπρο, εντάσσεται και το φετινό FameLab το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Scico Cyprus και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) για δέκατη συνεχόμενη χρονιά.

Από το 2011, ο διαγωνισμός έχει προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης σε δεκάδες νέους και ταλαντούχους επιστήμονες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα άνω των 18 ετών που εργάζονται, σπουδάζουν ή είναι απόφοιτοι στους τομείς της τεχνολογίας, μηχανολογίας, ιατρικής, βιολογίας, χημείας, φυσικής, μαθηματικών κ.ά.

Ο προκριματικός γύρος, θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία το Σάββατο 4 Απριλίου στο CineStudio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους 3 λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει την δεκάδα που θα περάσει στον μεγάλο τελικό. Η δεκάδα του τελικού, θα παρακολουθήσει δωρεάν διήμερο Masterclass στην επικοινωνία της επιστήμης από Βρετανούς εμπειρογνώμονες προετοιμάζοντάς τους για τον τελικό στην Κύπρο. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό.

Ο μεγάλος τελικός, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου στην Λευκωσία. Ο νικητής του τελικού, θα κερδίσει contestχρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ και θα μεταβεί στο Cheltenham Science Festival στη Βρετανία τον Ιούνιο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών στο International FameLab 2020.

Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν και στους δύο επόμενους νικητές του διαγωνισμού στην Κύπρο, 500 ευρώ και 250 ευρώ αντίστοιχα.

Παράλληλα, ο διαγωνισμός FameLab δίνει ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη και στην Κύπρο, καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Δήλωσε συμμετοχή στο FameLab Cyprus 2020 μέχρι την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending