fbpx

Σε αυτές τις «κρυμμένες» πόλεις στην Ευρώπη θα θες να ταξιδέψεις σύντομα!

Σίγουρα έχεις ακούσει για το κοσμοπολίτικο Λονδίνο, για τη διάσημη Βιέννη και για το ρομαντικό Παρίσι… Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως τα έχεις ήδη επισκεφθεί.

Πολύ συχνά, ψάχνεις στο διαδίκτυο για τον επόμενο προορισμό σου. Σου βρήκαμε 3 ευρωπαϊκές πόλεις που πιστεύουμε πως θα λατρέψεις και θα θες να κλείσεις το επόμενο σου εισιτήριο, αύριο κιόλας!

Ας δούμε λοιπόν αυτές τις 3 πανέμορφες πόλεις!

1
Delft, Ολλανδία

Φαντάσου πόσο όμορφο είναι το Amsterdam και σκέψου μια μινιατούρα του, λιγότερο τουριστική. Το Delft είναι μια γοητευτική πόλη με κανάλια, με Αναγεννησιακή αρχιτεκτονική.

Στο Delft μπορείς να επισκεφτείς το Nieuwe Kerk, μια εκκλησία γοτθικού ρυθμού της οποίας το ύψος φτάνει τα 108 μέτρα – σου προσφέρει μια πανέμορφη θέα. Επίσης, μπορείς να επισκεφθείς το δημαρχείο, με την παλιά φυλακή μέσα να έχει διάφορα εργαλεία βασανιστηρίων του παρελθόντος.

Ακόμη, μπορείς να κάνεις βόλτα με τα πόδια ή με ποδήλατο στο κανάλι. Ο κόσμος εκεί είναι πολύ φιλικός και θα πάρεις μια βαθιά ανάσα απ’ όσα σε κουράζουν καθημερινά. Το σκέφτεσαι ακόμα;

2
Schaffhausen, Ελβετία

Αυτή η πόλη σε γυρνάει πίσω στην ιστορία, με τα γραφικά δρομάκια, γεμάτα πεζούς, όπως ακριβώς και στον παλιό καιρό. Μπορείς να θαυμάσεις τα κτίρια Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, να δεις τους καταρράκτες του Ρήνου ποταμού.

Το εντυπωσιακό σε αυτό το σημείο είναι πως τα ψάρια δεν μπορούν να κολυμπήσουν στη ροή του νερού, εκτός από μερικά χέλια. Ακόμη, μπορείς να επισκεφθείς τον πύργο με τα 171 παράθυρα που είναι όλα κτισμένα προς τα έξω, δίνοντας σου την εντύπωση ενός παραμυθιού.

Τέλος, μετά από μια κουραστική ημέρα μπορείς να απολαύσεις την παλιά εκδοχή του Pinot noir, ενός είδος κόκκινου κρασιού, που σίγουρα θα σε χαλαρώσει! Μήπως να την επισκεπτόσουν αυτή την πόλη;

3
Vicenza, Ιταλία

Η Vicenza είναι μια φανταστική πόλη, και είναι μόνο 1 ώρα και 15 λεπτά από τη Βενετία. Είτε είσαι αρχιτέκτονας είτε όχι, θα τη λατρέψεις, αφού παντρεύει το παλιό με το μοντέρνο, με έναν άψογο τρόπο.

Σε αυτή τη πόλη έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς το Teatro Olimpico, ένα θέατρο δημιουργία του Andrea Palladio.

Επίσης, μπορείς να δεις το Basilica Palladiana, περπατώντας μέσα από τις ανοιχτές καμάρες του για να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική από κοντά. Αυτή η πόλη είναι ένα κόσμημα της Ιταλίας!

Ο καθένας μας ονειρεύεται να ταξιδέψει όλο τον κόσμο. Τα ταξίδια αποτελούν μια πολύ καλή επένδυση, αφού δεν γυρνάς ποτέ πίσω ο ίδιος άνθρωπος! Συμφωνείς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending