fbpx

Οι χειρότερες μεταγραφές που έκανε ποτέ ο Guardiola!

Ακόμα και να μην τον γουστάρεις, οφείλεις να παραδεχτείς πως ο Pep Guardiola είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο.

Η φιλοσοφία του γύρω από το ποδόσφαιρο, όπως και ο τρόπος που παίζουν ποδόσφαιρο οι ομάδες του έφεραν “επανάσταση” στο άθλημα.

Όπως όλοι, όμως, έκανε και ο Pep τα λάθη του. Δεν αναφερόμαστε, βέβαια, σε τακτικά λάθη που μπορεί να στοίχισαν σε κάποιο αγώνα, αλλά σε λανθασμένες μεταγραφικές επιλογές.

Πιο κάτω μαζέψαμε τις κατά τεκμήριο χειρότερες μεταγραφές που έκανε ποτέ ο Καταλανός προπονητής:

1
Nolito

Μια από τις πρώτες μεταγραφές που έκανε ο Pep όταν ανέλαβε την Manchester City το 2016 ήταν ο Nolito.

Η μεταγραφή του Ισπανού επιθετικού, που είχε κάνει μια εξαιρετική σεζόν με τη Celta Vigo, κόστισε στους “πολίτες” 18 εκατομμύρια ευρώ, αλλά γρήγορα αποδείχθηκε λάθος κίνηση.

Παρ’ ότι ξεκίνησε καλά τη σεζόν, δεν είχε συνέχεια, παίζοντας σε μόλις 9 αγώνες για τη City και σκοράροντας 4 τέρματα. Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2017 για τη Sevilla έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ.

2
Jan Kirchhoff

Το 2013 μια από τις πρώτες κινήσεις του Guardiola στη Bayern Munich ήταν η απόκτηση του 23χρονου, τότε, Jan Kirchhoff, σε μια μεταγραφή που δεν κόστισε ούτε σεντ.

Ο Kirchhoff που αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, αλλά και κεντρικός αμυντικός δυσκολεύτηκε πολύ να βρει θέση ως βασικός στους Βαυαρούς (μόλις 144 λεπτά σε 12 συμμετοχές) με αποτέλεσμα τον Γενάρη του 2014 να δοθεί δανεικός στη Schalke.

Ο δανεισμός του κράτησε μέχρι το καλοκαίρι του 2015 και τον Γενάρη του 2016 ο Γερμανός αποχαιρέτησε οριστικά το “Allianz Arena”, παίρνοντας μεταγραφή στη Sunderland.

3
Keirrison

Μια από τις πιο παράξενες μεταγραφές που έγιναν γενικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ήταν αυτή του Keirrison στην Barcelona.

Το 2009 οι blaugrana έδωσαν 14 εκατομμύρια για να αποκτήσουν τον τότε 20χρονο επιθετικό που δεν αγωνίστηκε ποτέ για την Barcelona!

Δόθηκε δανεικός στις Benfica, Fiorentina, Santos, Cruzeiro και Coritiba, με την τελευταία να τον αποκτά το 2014.

4
Henrique

Παρόμοια περίπτωση με τον Keirrison είναι και ο Henrique. Η Barcelona απέκτησε τον Βραζιλιάνο αμυντικό το καλοκαίρι του 2008 για 8 εκατομμύρια, μόνο για να τον δώσει δανεικό στη Leverkusen λίγες μέρες αργότερα.

Από εκεί ακολούθησαν δανεισμοί στη Santander και την Palmeiras που τον απέκτησε το 2012, με τον Henrique να μην αγωνίζεται ούτε και μια φορά σε επίσημο αγώνα με τους Καταλανούς.

5
Dmytro Chygrynskiy

Αφού βοήθησε τη Shakhtar Donetsk να κατακτήσει το κύπελλο UEFA το 2009, η Barcelona και ο Pep Guardiola κινήθηκαν για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού, Dmytro Chygrynskiy, σε μια κίνηση που στοίχισε 25 εκατομμύρια ευρώ.

Σε μια ομάδα που περιλάμβανε τους Carles Puyol, Gerard Pique, Rafa Marquez και Gabriel Milito, ο νυν αμυντικός της ΑΕΚ Αθηνών δυσκολεύτηκε να βρει θέση, αγωνιζόμενος μόνο 14 φορές, χωρίς να αποφεύγει τα λάθη.

Το επόμενο καλοκαίρι πωλήθηκε πίσω στη Shakhtar για 15 εκατομμύρια ευρώ.

6
Zlatan Ibrahimovic

Το καλοκαίρι του 2009 ο Zlatan Ibrahimovic πήρε μεταγραφή από την Inter στην Barcelona έναντι ενός ποσού που άγγιζε τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Η μεταγραφή και για τον Σουηδό, αλλά και για πολλούς άλλους θεωρήθηκε ονειρική, αφού η ποιότητα του Zlatan θα εκτόξευε ακόμα περισσότερο την Barca.

To ξεκίνημα του ήταν ιδανικό, αφού σκόραρε και στα 5 πρώτα του παιχνίδια, αλλά η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική.

Η επιθυμία του Pep να χρησιμοποιεί τον Messi ως “false 9”, σήμαινε πως ο Zlatan θα έπρεπε να περιοριστεί σε μια θέση στον πάγκο, κάτι που έφερε και τη ρήξη στις σχέσεις των 2 αντρών.

Έτσι, παρά το γεγονός πως ο Σουηδός αστέρας έκανε μια εξαιρετική σεζόν (22 τέρματα σε 46 συμμετοχές), έφυγε το 2010 για τη Milan, αφού η ατμόσφαιρα ανάμεσα σε αυτόν και τον Pep ήταν κάτι παραπάνω από εκρηκτική!

Ποια θεωρείς εσύ ως τη χειρότερη μεταγραφή του Guardiola και γιατί;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending