fbpx

Οι Κύπριοι για 7η φορά στους δρόμους για την κλιματική αλλαγή!

Οι διαδηλώσεις για δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή συνεχίζονται αφού, δυστυχώς, μετά από τις προηγούμενες 6 διαδήλωσεις, η κυβέρνηση συνεχίζει την απαθή της στάση προς το θέμα.

Αυτή τη φορά θέλουμε να θίξουμε την θέση των χρημάτων στην ζωή μας, αφού συχνά χαρακτηρίζονται ως πιο σημαντικά από την δημόσια υγεία και την ίδια τη φύση.

Την έμπνευση για το θέμα της διαδήλωσης μας έδωσε ένας λειτουργός από την Υπηρεσία ενέργειας όταν απάντησε στο Youth for Climate Cyprus με το εξής σχόλιο, «και εμείς ανησυχούμε για το μέλλον, είμαστε και εμείς γονείς. Θα μπορούσαμε να μην βγάλουμε το φυσικό αέριο και να μην μολύνουμε την ατμόσφαιρα. Πρέπει να καταλάβετε ότι οι εξορύξεις ορυκτών καυσίμων θα φέρουν τεράστιο κέρδος στην οικονομία μας».

Άρα, στην ουσία προτεραιότητα είναι τα κέρδη και όχι η ευεξία του λαού. Αυτή η νοοτροπία δεν προωθείται μόνο μέσω των εξορύξεων φυσικού αερίου αλλά την παρατηρούμε ποικιλοτρόπως καθημερινά. Από τις πυρκαγιές του Ακάμα, τους άστεγους στην Λεμεσό, το εργοστάσιο ασφάλτου στο Σταυροβούνι, τα εργοστάσια στο Δάλι και στην Κοφίνου, την χρήση του τοξικού Κυανίου για εξόρυξη χρυσού και η λίστα δυστυχώς δεν τελειώνει.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες να έρθουν μαζί μας έξω από το προεδρικό μέγαρο στις 17:00 το απόγευμα αυτή την Παρασκευή, 29/11/2019. 

Το τραγούδι μπορεί να λέει «money makes the world go around», ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι η φύση είναι αυτή που δημιουργεί τον κόσμο.

Κώδικας ενδυμασίας: γραβάτες και οτιδήποτε άλλο που συμβολίζει χρήματα.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/804354476660275/

Απαιτήσεις της διαδήλωσης με επεξήγηση:

https://docs.google.com/document/d/1LjRod4v3zST299FDGr4F2_qdwqT-tfn-J7L76n6uCsI/edit?usp=sharing 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending