fbpx

Αυτές είναι οι top 5 ταινίες (σε πωλήσεις και κριτικές) που είδαμε το 2019!

Η φετινή χρόνια, θα έλεγε κανείς πως ήταν ιδιαίτερη για τον κινηματογράφο. Πολλές και διαφορετικές και ιδιαίτερες ταινίες κυκλοφόρησαν, οι οποίες μας χάρισαν στιγμές γέλιου, καθώς και στιγμές λύπης.

Ήταν επίσης και μια αναδρομική χρονιά στον κόσμο των ταινιών. Υπήρξαν ταινίες που μας ταξίδεψαν στην παιδική μας ηλικία, όπως με τις ταινίες “The Lion King” και “Alantin”.

Σύμφωνα με έρευνες της box office mojo, αυτές είναι οι ταινίες που έσπασαν τα παγκόσμια ρεκόρ σε κέρδη το 2019 και αγαπήθηκαν από το κοινό:

1
Avengers: Endgame

Η συγκεκριμένη ταινία είναι παραγωγή της Marvel Studios και αποτελεί τη συνέχεια της ταινίας του 2018 “Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας“. Είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία, με κέρδος στα $2,79 δισ.

Στην ταινία είδαμε τους Avengers και τους σύμμαχους τους, στην προσπάθεια τους να ανατρέψουν την καταστροφική δύναμη των Πετραδιών της Αιωνιότητας.

Η ταινία ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού μόλις το πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας της, εισέπραξε παγκοσμίως το ποσό των $1,2 δισ., κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του μεγαλύτερου κινηματογραφικού “ανοίγματος” όλων των εποχών.

2
The Lion King

Μια από τις πιο αγαπημένες μας ταινίες της Walt Disney Animation Studios. Επεξεργάστηκε ώστε να μοιάζει όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα, διατηρώντας την μαγεία της παιδικής ταινίας του 1994.

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή ενός μικρού λιονταριού, του Σίμπα, στην προσπάθεια του να αποδείξει σε όλους, αλλά κυρίως στον πατέρα του ότι είναι ένα γενναίο λιοντάρι.

Ακόμη μία κερδοφόρα παραγωγή, η οποία ανέρχεται στα $1,65 δισ., φτάνοντας έτσι σε μία πολύ καλή θέση στην κατάταξη των top ταινιών.

3
Toy Story 4

Μετά από 9 χρόνια, η Pixar Animation Studios, παρουσιάζει την 4η σε σειρά ταινία.

Στην 4η ταινία, παρακολουθούμε τον Γούντι να ανακαλύπτει επιτέλους το πραγματικό νόημα της ζωής, μέσα από αρκετές περιπέτειες γεμάτες γέλιο και αγωνία.

Σε σχέση με την 3η ταινία της σειράς, οι εισπράξεις πήγαν ακόμη καλύτερα, με το ποσό των $1,07 δισ.

4
Captain Marvel

Ακόμη μία ταινία της Marvel Studios με εισπράξεις γύρω στα $1,128 δισ.

Ακολουθεί το ταξίδι της Carol Danvers καθώς γίνεται ένας από τους πιο ισχυρούς ήρωες του σύμπαντος.

Ενώ ένας γαλαξιακός πόλεμος μεταξύ δύο εξωγήινων φυλών φτάνει στη  Γη, οι Danvers βρίσκουν τον εαυτό τους και ένα μικρό αριθμό συμμάχων στο κέντρο της μαφίας. 

5
Spider-Man: Far from Home

Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί συνεργασία των Columbia Pictures και Marvel Studios και θα μπορούσε να πει κανείς, πως ήταν αρκετά επιτυχημένη.

Η ταινία έλαβε θετικές κριτικές για το χιούμορ της, τα οπτικά εφέ και τις αναπαραστάσεις της. Είναι η πρώτη ταινία Spider-Man σε πωλήσεις, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τα $1,132 δισ. Ακόμη είναι η πιο κερδοφόρα ταινία της Sony Picture που έγινε ποτέ! 

Η συνέχεια της ταινίας έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2021.

Είδες κι εσύ αυτές τις πετυχημένες ταινίες; Αν ναι, ποια είναι η αγαπημένη σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending