fbpx

5+1 παίκτες που επέστρεψαν στην πρώτη τους ομάδα στο τέλος της καριέρας τους!

“There’s no place like home” λένε οι αγγλομαθείς και αλήθεια υπάρχει κανένας να διαφωνήσει;

Σίγουρα όχι οι ποδοσφαιριστές, αφού δεν είναι και λίγοι αυτοί που είναι παράδειγμα αφοσίωσης σε ένα σύλλογο, περνώντας ολόκληρη την καριέρα τους σε μια ομάδα.

Υπάρχει όμως και μια κατηγορία παικτών που αφού έφυγαν από την πρώτη ομάδα τους και έχτισαν μια αξιοσέβαστη καριέρα, επέστρεψαν στην πρώτη τους αγάπη για να τελειώσουν εκεί την καριέρα τους.

5+1 χαρακτηριστικά παραδείγματα μπορείς να δεις πιο κάτω:

1
Henrik Larsson

Είναι κοινώς παραδεκτό πως ο Henrik Larsson είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που ανέδειξε τα τελευταία 30 χρόνια το σουηδικό ποδόσφαιρο.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 από τη Hogabord, μετά πήρε μεταγραφή για την Helsinborg και ακολούθως για τη Feyenoord, πριν το 1997 πάει στη Σκωτία και τη Celtic όπου έγραψε ιστορία για μια εφταετία.

Ακολούθησε ένα πέρασμα από την Barcelona, πριν επιστρέψει στη Helsinborg, όπου και τέλειωσε την καριέρα του το 2009.

Επειδή, όμως, το ποδόσφαιρο καμιά φορά γράφει τα πιο όμορφα παραμύθια, το 2013 ο Larsson ξαναφόρεσε για λίγο τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 42 ετών για να βοηθήσει την Hogabord!

2
Diego Milito

Ο “πρίγκιπας” ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 από τη Racing Club, με την Genoa να ήταν η ομάδα που έφερε στην Ευρώπη τον Αργεντινό σέντερ φορ το 2004.

Αφού πέρασε 5 χρόνια ανάμεσα στην Genoa και τη Real Zaragoza, το 2009 ο Diego Milito μεταγράφηκε στην Inter Milan, όπου και απογείωσε για τα καλά την καριέρα του, κερδίζοντας ανάμεσα σε άλλα το τρεμπλ το 2010.

Το 2014, ωστόσο, στα 35 του, επέστρεψε στη Racing Club όπου και ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2016.

3
Dirk Kuyt

Η ιστορία του Dirk Kuyt είναι βγαλμένη κυριολεκτικά μέσα από παραμύθι! Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Quick Boys, ομάδα που σήμερα αγωνίζεται στην 3η κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Από εκεί συνέχισε στην Utrecht, μετά στη Feyenoord και το 2006 μεταγράφηκε στη Liverpool.

Στο “Anfield” έμεινε μέχρι το 2012, αποκτώντας χαρακτήρα “cult ήρωα” σαν ένας από τους φιλότιμους και τίμιους παίκτες που έπαιξαν μπροστά στο Kop τη συγκεκριμένη εποχή.

Ακολούθως συνέχισε στην Fenerbahce για μια τριετία, πριν αγωνιστεί για μια διετία (2015-17) στη Feyenoord.

Το πραγματικά συγκινητικό, ωστόσο, στην περίπτωση του Kuyt, ήταν ότι ενώ είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά τη 2η θητεία του στη Feyenoord, επέστρεψε για λίγο το 2008 για να βοηθήσει την πρώτη του ομάδα, την Quick Boys!

4
Robin van Persie

Προτού μάθουμε τον Robin van Persie στην Arsenal και τη Manchester United, ομάδες στις οποίες έκτισε για τα καλά το όνομα του σαν ένας από τους πιο αξιόπιστους επιθετικούς της γενιάς του, ο Robin van Persie ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Feyenoord.

Στην πρώτη ομάδα του Rotterdam αγωνίστηκε για μια τριετία (2001-04) πριν φύγει για την Αγγλία, και με ενδιάμεσο σταθμό την Fenerbahce (2015-18) επέστρεψε στη Feyenoord, όπου αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο πριν τελειώσει την καριέρα του το καλοκαίρι του 2019.

5
Rafael Marquez

Το 1996 ο Rafael Marquez αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Atlas, ομάδα στην οποία πρωτοέμαθε τα μυστικά της στρογγυλής θεάς.

Το 1999 η Monaco τον έφερε στην Ευρώπη και από εκεί μεταγράφηκε το 2003 στην Barcelona. Στη Βαρκελώνη ο Μεξικανός αμυντικός έμεινε μέχρι το 2010 κατακτώντας πολλά τρόπαια, για να ακολουθήσει μια τριετία στο MLS και την New York Red Bulls.

Αφού αγωνίστηκε στη μεξικανική Leon και την ιταλική Hellas Verona, το 2016 ο Rafa Marquez επέστρεψε στο Μεξικό και την Atlas. Εκεί ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2018!

6
Andriy Shevchenko

Το 1994 ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία ο Andriy Shevchenko στη Dynamo Kyiv, πριν το 1999 πάει στην Ιταλία και τη Milan.

Εκεί έχτισε τον μύθο του ο Ουκρανός επιθετικός, αφού για μερικά χρόνια ήταν πραγματικά άπιαστος, κατακτώντας ανάμεσα στα άλλα και τη Χρυσή Μπάλα το 2004.

Το 2006 δοκίμασε την τύχη του στην Premier League και τη Chelsea,  σε μια κίνηση που αποδείχθηκε πισωγύρισμα για τον Shevchenko.

Χωρίς να θυμίζει πολλά από τον παλιό καλό “Sheva”, πέρασε τη σεζόν 2008-09 δανεικός από τη Chelsea στη Milan και ακολούθως επέστρεψε στην Dynamo Kyiv όπου και τέλειωσε την καριέρα του το 2012.

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν την καριέρα τους εκεί που την ξεκίνησαν;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending