fbpx

5 ροφήματα που πρέπει να πιεις έστω μια φορά τις γιορτινές μέρες!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Το κλίμα είναι πλέον γιορτινό παντού γύρω μας. Οι δρόμοι και τα κτίρια έχουν στολιστεί.

Αναπόφευκτα τα Χριστούγεννα “τρυπώνουν” και στις καθημερινές μας συνήθειες. Δεκάδες ροφήματα αλλάζουν τις μέρες και τις νύχτες μας, μιας και ταιριάζουν απόλυτα στη ζεστή ατμόσφαιρα (όχι θερμοκρασία) της εποχής.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε μερικά από αυτά:

1
Ζεστή σοκολάτα (καφέ ή λευκή)

Αποτελεί δικαίως το πιο διαχρονικό ρόφημα που δεν λείπει ποτέ από τα Χριστούγεννά μας. Η παχύρευστη υφή της και η γλυκιά της γεύση, μας θυμίζουν μια συναισθηματική αγκαλιά που όλοι έχουμε ανάγκη τις γιορτινές μέρες.

Καφέ ή λευκή, κλασική ή με διάφορες γεύσεις, φιγουράρει ως πρώτη επιλογή στις καφετέρειες αυτό τον καιρό. Μερικές από τις γεύσεις που θα συναντήσεις είναι το φουντούκι, το πορτοκάλι και καραμέλα.

2
Ζεστό ή φρουτώδες κρασί

Ένας δυνατός ανταγωνιστής της ζεστής σοκολάτας είναι το κρασί. Μπορεί πολύ εύκολα να συνοδεύσει τα απογεύματα και τα βράδια μας. Αν το κρασί είναι ελαφρύ μπορείς να απολαύσεις ένα ποτήρι μαζί με το μεσημεριανό σου.

Η ποικιλία των κρασιών είναι πολύ μεγάλη, για κάθε γούστο και για κάθε φαγητό. Εγώ επιλέγω κυρίως ένα φρουτώδες κρασί, με αφρώδη υφή και γλυκιά γεύση, είτε λευκό είτε ροζέ. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το Moscato D’ Asti.

Φυσικά μια πιο χριστουγεννιάτικη εκδοχή είναι το ζεστό κρασί. Συνήθως είναι αρωματισμένο με μπαχαρικά, κανέλα και πορτοκάλι. Δες εδώ πώς μπορείς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου ζεστό αρωματικό κρασί στο σπίτι!

3
Καφές φίλτρου / γαλλικός καφές

Μπορεί να προσαρμοστεί στη γεύση του καθενός, καθώς προσθέτεις εσύ όση ζάχαρη και γάλα χρειάζεσαι. Ο καφές φίλτρου είναι από τα ροφήματα που προσωπικά, μόλις έρθει στο τραπέζι, μου εμπνέει την ανάγκη να τον μυρίσω πριν τον γευτώ.

Αν μπεις στη διαδικασία να φτιάξεις γαλλικό καφέ στο σπίτι, τότε θα με θυμηθείς! Το πλούσιο χαρμάνι του ευωδιάζει! Είναι μια μυρωδιά που συνδυάζεται αρμονικά με τις υπόλοιπες χριστουγεννιάτικες μυρωδιές των γλυκών που έχουμε στο σπίτι.

Είτε σε κλασική μορφή, είτε με πρόσθετη γεύση όπως βανίλια, σίγουρα θα σε ξετρελάνει!

4
Γάλα με κακάο

Είναι συνδεδεμένο με τα παιδικά μας χρόνια. Αποτελεί ένα ρόφημα που φτιάχνεται πολύ γρήγορα και θα σου κρατήσει συντροφιά τις κρύες νύκτες του χειμώνα, λίγο πριν αποκοιμηθείς δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Είναι πολύ ελαφρύ και θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.

5
Τσάι

Το τσάι είναι από τα πλέον κλασικά ροφήματα. Ειδικότερα τις μέρες αυτές που το κρύο μας έχει κτυπήσει την πόρτα και οι πιο πολλοί “την έχουμε αρπάξει”, το τσάι μπορεί να καταπραΰνει το κρυολόγημα.

Επίσης, μπορεί να συντροφεύσει τις χριστουγεννιάτικες συναντήσεις με την παρέα, αφού η ποικιλία των γεύσεων του είναι τεράστια (για όλα τα γούστα) και δεν είναι καθόλου χρονοβόρα η παρασκευή του. Χρειάζεται μόνο ζεστό νερό και μερικά φακελάκια τσαγιού!

Εσύ ποια ροφήματα προτιμάς να πίνεις αυτές τις γιορτινές μέρες; Γράψε μας στα comments!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending