fbpx

Αυτοί είναι οι προπονητές με τις περισσότερες συμμετοχές στην Premier League!

Η Premier League δεν είναι για τους λιγόψυχους. Τα εκπληκτικά αποτελέσματα και οι “παραστάσεις” που δίνουν οι ομάδες πάνω και κάτω από το τραπέζι, είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που την καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή πρωταθλήματα στον κόσμο.

Πολλά έχουν αλλάξει από το ξεκίνημα του θεσμού το 1992, ενώ η είσοδος κορυφαίων διεθνών ποδοσφαιριστών και προπονητών από όλο τον κόσμο αυξάνεται διαρκώς.

Με τα τεράστια χρηματικά ποσά που έρχονται στο πρωτάθλημα, ο χρόνος παραμονής των προπονητών στην Premier League έχει μειωθεί σημαντικά, όμως υπήρξαν και μερικοί που άντεξαν τη δοκιμασία!

Με αυτό το σκεπτικό, ας δούμε τους 2 μάνατζερ που διαχειρίστηκαν τον μεγαλύτερο αριθμό των παιχνιδιών της Premier League:

1
Σερ Άλεξ Φέργκιουσον – 810 παιχνίδια

thelondoneconomic.com

(528 νίκες, 168 ισοπαλίες, 114 ήττες)

Θα είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσει κανείς μέσα στον αιώνα μας ή και αργότερα τα επιτεύγματα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Στη 26ετή θητεία του ως μάνατζερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σκωτσέζος κέρδισε 13 τίτλους της Premier League, 5 Κύπελλα FA και 2 τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ.

Φυσικά στην αρχή δεν ήταν όλα ρόδινα για τον Σκωτσέζο, αφού τις πρώτες χρονιές δεν είχε κατακτήσει ούτε έναν τίτλο. Όμως, μετά από μερικές σημαντικές υπογραφές συμβολαίων και την ανανέωση της ομάδας – της Τάξης του ‘92 όπως χαρακτηρίστηκε – ο “Φέργκι” και η United ξεκίνησαν να κερδίζουν το ένα τρόπαιο μετά το άλλο κυριαρχώντας στην αγγλική Premier League.

Οι Μπέμπηδες, μπορεί να μην είναι φέτος ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως προκύπτει και από το στοίχημα Πρέμιερ Λιγκ της bwin, όμως το εκπληκτικό 65% σε νίκες (528 σε 810 αγώνες) και η μακρόχρονη παραμονή στην πρώτη θέση της Premier League, αποδεικνύουν περίτρανα την κυριαρχία της United υπό τις οδηγίες του Φέργκιουσον.

2
Αρσέν Βενγκέρ – 828 games

howtheyplay.com

(476 νίκες, 199 ισοπαλίες, 153 ήττες)

Με 18 παιχνίδια περισσότερα από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο πρώην μάνατζερ της Arsenal, Αρσέν Βενγκέρ έχει τις περισσότερες συμμετοχές στην Premier League. Το όνομα του Βενγκέρ θα μνημονεύεται για την επανάσταση που έφερε στις μεθόδους και στο στυλ του αγγλικού ποδοσφαίρου. Δεν παρουσίασε μόνο νέες τακτικές στο γήπεδο, αλλά έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη φυσική κατάσταση, στη διατροφή και στην πειθαρχία μέσα και έξω από το γήπεδο.

Στη 22χρονη θητεία του στην Premier League, ο Βενγκέρ κατέκτησε τρεις τίτλους πρωταθλήματος και επτά Κύπελλα FA, ενώ με 476 νίκες στην Premier League ακολουθεί τον μεγάλο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που έχει και τις περισσότερες. Ο Βενγκέρ έφυγε από την Arsenal το 2018, έπειτα από αρκετές απογοητευτικές σεζόν.

Ποιον εκτιμάς περισσότερο εσύ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending