fbpx

Είναι ο Sadio Mane ο πιο αγαπητός ποδοσφαιριστής στον κόσμο;

Σαφής απάντηση στο ερώτημα που θέτουμε στον τίτλο δεν υπάρχει, αφού ποιον θεωρεί ο καθένας αγαπητό είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό.

Αυτό που ξεκάθαρα μπορούμε να πούμε είναι πως τον Sadio Mane δεν μπορεί να τον μισήσει ούτε και ο πιο θερμόαιμος οπαδός της Manchester United, μισητής αντιπάλου της Liverpool!

Μιλάμε για ένα τυπάρα που, παραδέξου το, αν είχαμε την επιτυχία του όχι μόνο θα είχαμε καβαλήσει το καλάμι, αλλά θα κυκλοφορούσαμε με ύφος και τουπέ σαν αυτό των Kardashians.

Ο Σενεγαλέζος ανακηρύχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Αφρικής για το 2019, μια τιμητικότατη διάκριση που ήρθε να προστεθεί στην κατάκτηση του Champions League και του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων με τη Liverpool, ενώ θυμίζουμε ήταν και ο πρώτος σκόρερ της περσινής Premier League, οδηγώντας, παράλληλα, τη χώρα του μέχρι τα ημιτελικά του Copa Africa.

theanfieldwrap.com

Παρ’ όλα αυτά, όταν του ζητήθηκε να ποζάρει σε ένα θρόνο μετά την ανάδειξη του σε κορυφαίο Αφρικανό παίκτη της χρονιάς η αμηχανία του ήταν φανερή, κάτι που φαίνεται και στην ατάκα του “Δεν είμαι βασιλιάς!”

1
Ο Sadio Mane δεν θαμπώθηκε από την επιτυχία!

Facebook.com: @official433

Δεν την είδε σταρ, δεν τον ενδιαφέρουν τα ακριβά αυτοκίνητα, τα χλιδάτα πάρτι, η επίδειξη του πλούτου του στα social media.

Αν τον ενδιέφεραν αυτά δεν θα κυκλοφορούσε με το κινητό με τη σπασμένη οθόνη, δεν θα δώριζε κάθε μήνα 75 ευρώ σε κάθε οικογένεια του χωριού του στη Σενεγάλη, ούτε θα έκτιζε εκεί σχολείο, νοσοκομείο και γήπεδο, ούτε θα κουβαλούσε τα νερά στην εθνική του ομάδα, ούτε και θα καθάριζε το τζαμί της γειτονιάς του.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δήλωσε:

Δεν χρειάζομαι πολυτελή αυτοκίνητα, μεγάλα σπίτια, ταξίδια στον κόσμο… Προτιμώ να προσπαθήσω να χαρίσω λίγη από τη ζωή που έχω τώρα, στα πρόσωπα της οικογένειάς μου που έχουν περάσει δύσκολα. Είμαι τρομερά ευγνώμων για όσα μου έχουν δώσει εκείνοι κι όσα έκαναν για εμένα…

2
Η πορεία του Mane, άλλωστε, προς την καταξίωση ήταν γεμάτη δυσκολίες!

givemesport.com

Έφηβος ακόμα, έφυγε κρυφά από την οικογένεια του για να πάει στο Dakar, πρωτεύουσα της Σενεγάλης, να δοκιμαστεί με την εμφάνιση του κάθε άλλο παρά να παραπέμπει σε ποδοσφαιριστή. Ήταν, βλέπεις, πολύ αδύνατος με σκισμένα παπούτσια και μια ξεθωριασμένη φόρμα. 

Έπεισε, όμως τους υπεύθυνους και κέρδισε την ευκαιρία του να αγωνιστεί στη γαλλική Metz.

Εκεί, μια μέρα θέλησε να στείλει φωτογραφία του στη μαμά του. Λεφτά πολλά δεν είχε, όμως, ούτε και κάμερα. Ένας δημοσιογράφος ήταν εκείνη τη μέρα στις εγκαταστάσεις των Γάλλων. Ο Mane τον είδε, του ζήτησε να τον βγάλει φωτογραφία, ο δημοσιογράφος δέχτηκε και ζήτησε από το Σενεγαλέζο το email του για να του τη στείλει.

Ο 20χρονος, τότε, Mane, δεν είχε προσωπικό email, ζητώντας από τον ρεπόρτερ να μιλήσει με την ομάδα και αν μπορεί να στείλει τη φωτογραφία στο mail του συλλόγου (ρωτώντας μάλιστα αν είναι δωρεάν), όπως και τελικά έγινε.

Μετά τη Metz, ακολούθησε η Red Bull Salzburg, μετά η Southampton και από το 2016 η Liverpool και η καταξίωση ως ένας από τους καλύτερους φορ στον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, ο Sadio Mane παραμένει στην ουσία ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που έφυγε από τη Σενεγάλη για να γίνει ποδοσφαιριστής.

Γι’ αυτό και το μεγαλύτερο του όνειρο είναι να προσφέρει στους συγχωριανούς και συμπατριώτες του μια, έστω και λίγο, καλύτερη ζωή από αυτή που ζουν σήμερα.

Δεν ξέρουμε για ‘σένα, αλλά εμείς αν θα θέλαμε να μοιάζουμε σε κάποιον, αυτός θα ήταν ο Sadio Mane!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending