fbpx

Ήξερες πως αυτοί οι παίκτες σταμάτησαν το ποδόσφαιρο για κάτι εντελώς διαφορετικό;

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Πολλοί έχουν ένα πάθος που κρατά για μια ζωή, άλλοι ψάχνουν καιρό για να βρουν με τι πραγματικά παθιάζονται και άλλοι καταλαβαίνουν κάποια στιγμή πως αυτό που νόμιζαν πως είναι το μεγάλο τους πάθος, απλά… σβήνει.

Έτσι, όσο και αν οι περισσότεροι από ‘μάς δεν θα λέγαμε “όχι” σε μια καριέρα γύρω από το ποδόσφαιρο, υπάρχουν αρκετοί που το αψήφησαν, παρατώντας το για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις μπορείς να δεις παρακάτω:

1
Dani Osvaldo

fourfourtwo.com

Μπορεί να μετρούσε παρουσίες σε ομάδες όπως η Fiorentina, η Roma, η Juventus και η Boca Juniors, όπως και στην εθνική Ιταλίας, αλλά το 2016 ο Dani Osvaldo, σε ηλικία 30 ετών αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο!

Όπως δήλωσε ο ίδιος: “Αποφάσισα να αποχωρήσω από την Boca, αφού συνεχώς δεξιά κι αριστερά άκουγα σχόλια. Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι. Φοβόμουν τους ανθρώπους. Δεν το άντεχα άλλο.

Είχα προτάσεις από την Κίνα και από ομάδες του Champions League αλλά δεν μου κέρδιζαν το ενδιαφέρον. Είχα αρχίσει να μισώ αυτό που αγάπησα. Προτιμούσα τελικά το μπάρμπεκιου και τις μπύρες, παρά το ποδόσφαιρο“.

Από τότε ακολούθησε καριέρα μουσικού, όντας μέλος σε rock n’roll μπάντα. Τον Γενάρη του 2020 επέστρεψε στο ποδόσφαιρο, πάντως, για λογαριασμό της αργεντίνικης Banfield.

2
Carlos Roa

sombrero.gr

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του πρώην τερματοφύλακα, Carlos Roa.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’90 ο Αργεντινός πρώην πορτιέρε ήταν ένας από τους καλύτερους στον κόσμο με την παρουσία του στη Mallorca και την εθνική Αργεντινής να είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Τόσο που η Manchester United τον ήθελε για αντικαταστάτη του Peter Schmeichel.

Ο Carlos Roa όμως ήταν πολύ θρήσκος. Ανήκε στην αίρεση των Ανβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας και το 1999, σε ηλικία 29 ετών, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να προετοιμαστεί για το τέλος του κόσμου (που νομίζαμε πως θα ήταν το 2000).

Το τέλος του κόσμου δεν ήρθε και τον Απρίλη του 2000 ο Roa αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Mallorca, χάνοντας, ωστόσο, τη θέση του ως βασικός τερματοφύλακας.

Έπαιξε ακόμα μερικά χρόνια μπάλα σε Albacete και Olimpo, χωρίς να καταφέρει να θυμίσει τον καλό Roa και αποσύρθηκε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2006.

3
Hidetoshi Nakata

eurosport.com/Imago

Ο Hidetoshi Nakata είναι ένας από τους καλύτερους Ιάπωνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, αλλά και ένας από τους αρτιότερους χαφ που έπαιξαν μπάλα τα τελευταία 30-40 χρόνια.

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ιταλία, παίζοντας στην Perugia, την Roma, την Parma και την Fiorentina, αλλά το 2006, στα 29 του, σόκαρε τον ποδοσφαιρικό κόσμο όταν ανακοίνωσε την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο.

Αιτία ήταν αυτό που σήμερα αποκαλούμε μοντέρνο ποδόσφαιρο, αφού όπως ο ίδιος ο Nakata δήλωσε “το ποδόσφαιρο έχει γίνει επιχείρηση πλέον“.

Από τότε ο “Ιάπωνας David Beckham”, όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του, ασχολήθηκε με το μόντελιγκ, όπως και την παραγωγή sake, παραδοσιακού αλκοολούχου ποτού της Ιαπωνίας.

4
Javi Poves

stereanews.gr

Για την περίπτωση του Javi Poves θα μπορούσαν να γραφτούν τόμοι, όχι απλά μερικές γραμμές.

Έχοντας μάθει τα μυστικά του ποδοσφαίρου στις ακαδημίες της Atletico Madrid και της Rayo Vallecano το 2011 βρέθηκε στην Sporting Gijon.

Τον Απρίλη εκείνης της χρονιάς πραγματοποίησε την πρώτη (και τελευταία όπως αποδείχθηκε) συμμετοχή του με τη Gijon, αφού τον Αύγουστο του 2011, μόλις στα 25 του, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Σε σχετικές δηλώσεις, είχε πει ανάμεσα σε άλλα: “Όσα έχω δει το κάνουν καθαρό: το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι μόνο για τα λεφτά και τη διαφθορά. Είναι καπιταλισμός και ο καπιταλισμός είναι θάνατος.”

Με τέτοιες πεποιθήσεις δεν ήταν έκπληξη το γεγονός πως εντάχθηκε στο κίνημα των “Αγανακτισμένων”, ενάντια στην οικονομική κρίση που μάστιζε και την Ισπανία στο ξεκίνημα της περασμένης δεκαετίας.

Το 2014 ξαναμπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου παίζοντας στην San Sebastian de los Reyes, που τότε αγωνιζόταν στην 4η κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Το 2016 μεταπήδησε στην ερασιτεχνική Mostoles, της οποίας το 2019 έγινε πρόεδρος ονομάζοντας την “Flat Earth F.C.” (Επίπεδη Γη)…

5
Tim Wiese

bleacherreport.com@Martin Meissner/AP

Τη δεκαετία του 2000 ο Tim Wiese ήταν ένας από τους πλέον αξιόπιστους τερματοφύλακες στη Γερμανία. Η παρουσία του σε Kaiserslautern και Werder Bremen το πιστοποιούσε απόλυτα.

Από το 2012 μέχρι τον Γενάρη του 2014 αγωνίστηκε στην Hoffenheim, που έμελλε να ήταν η τελευταία του ομάδα.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, ανακοίνωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο, στα 33 του χρόνια, λέγοντας: “Δεν είμαι ονειροπόλος, αλλά ρεαλιστής. Τα καλύτερα μου χρόνια ανήκουν στο παρελθόν και θα σταματήσω να αγωνίζομαι ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Στο μεταξύ, ο Wiese είχε ήδη αρχίσει να μεταμορφώνει το σώμα του με σκοπό να μοιάζει με αυτό ενός bodybuilder. Από τον Νοέμβριο του 2016 αγωνίζεται ως επαγγελματίας πυγμάχος στο παγκοσμίου φήμης WWE.

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές παράτησαν το ποδόσφαιρο για να ασχοληθούν με κάτι εντελώς διαφορετικό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending