fbpx

Μάθε γιατί ΔΕΝ πρέπει να κάνεις κι εσύ DETOX δίαιτα!

Έχεις ακούσει ξανά για τις δίαιτες αποτοξίνωσης; Πολλοί τις προτιμούν μετά από συνεχόμενες “παρασπονδίες” που έκαναν (π.χ. γιορτές).

Ουσιαστικά, είναι δημοφιλείς στρατηγικές διατροφής που ισχυρίζονται ότι διευκολύνουν την απομάκρυνση των τοξινών και την απώλεια βάρους, προάγοντας την υγεία και την ευεξία.

Δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο πώς το κάνουν αυτό, τι υποτίθεται ότι απομακρύνουν και αν πραγματικά αποδίδουν…

Μάθε πιο κάτω αν πρέπει όντως να ξεκινήσεις τέτοια δίαιτα:

1
Έχουν αποτέλεσμα οι δίαιτες αποτοξίνωσης;

healthline.com

Οι διάφορες δίαιτες αποτοξίνωσης δεν έχουν καμία αποτοξινωτική δράση, ούτε καμία κλινική μελέτη έχει αποδείξει μέχρι σήμερα την αποτοξινωτική δράση κάποιου συγκεκριμένου τροφίμου.

Μερικοί αναφέρουν ότι νιώθουν πολύ πιο συγκεντρωμένοι και ενεργητικοί κατά τη διάρκεια και μετά από δίαιτες αποτοξίνωσης.

2
Πώς λειτουργεί μια detox δίαιτα;

tes.com

Τα πιο πάνω μπορεί να σχετίζονται με το γεγονός ότι μια δίαιτα αποτοξίνωσης αποβάλλει υψηλά κατεργασμένες τροφές που περιέχουν στερεά λιπαρά και πρόσθετη ζάχαρη.

Και μόνο η αποφυγή αυτών των τροφών που είναι χαμηλής θρεπτικής και υψηλής θερμιδικής αξίας για μερικές ημέρες, μπορεί να είναι ο λόγος που αρκετά άτομα που κάνουν τη δίαιτα νιώθουν καλύτερα.

3
Γιατί αυτές οι δίαιτες κρύβουν πολλούς κινδύνους;

thrivecarolinas.com

Η πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών είναι ανεπαρκής και μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκειες βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ η χαμηλή πρωτεϊνική πρόσληψη έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μυϊκής μάζας.

Η καλή λειτουργία των φυσικών αποτοξινωτικών μηχανισμών του οργανισμού εξασφαλίζεται μόνο μέσα από μία ισορροπημένη διατροφή, με ποικιλία τροφίμων και επαρκή σε θρεπτικά συστατικά, χωρίς υπερβολές στην ενεργειακή πρόσληψη.

Τη μεγάλη διαφορά όμως στο αποτέλεσμα θα κάνει η εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης. Γι’ αυτό πολλές φορές είναι καλό να παίρνουμε τη γνώμη ενός ειδικού διατροφής, δηλαδή ενός διαιτολόγου/διατροφολόγου για να μας κατευθύνει.

4
Πού βασίζεται το εξατομικευμένο πλάνο;

newventureadvisors.net
  • Στις ατομικές ανάγκες: ηλικία, φύλο, ύψος, βάρος
  • Στις ιδιαιτερότητες του οργανισμού: παθήσεις, ασθένειες, αλλεργίες
  • Στις προσωπικές προτιμήσεις: γεύσεις του ατόμου και στη φυσική δραστηριότητα: άθληση, καθιστική ζωή

Εσύ τι είδους δίαιτα σκέφτεσαι να κάνεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending