fbpx

Ένα πολύχρωμο Escape Room σε περιμένει στο The Mall of Cyprus μόνο για 2 μέρες!

Τα δικαιώματα των καταναλωτών γίνονται παιχνίδι, με ένα πολύχρωμο Escape Room το οποίο φτάνει στην Κύπρο για δύο μόνο μέρες! Εσύ ξέρεις τα δικαιώματά σου αρκετά καλά, έτσι ώστε να «αποδράσεις»;


Ένα εντυπωσιακό Escape Room έρχεται στη Λευκωσία για δύο μόνο μέρες, στο πλαίσιο της εκστρατείας ‘ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ’ (#yourEUright) που πραγματοποιείται από το διοικητικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την ευρωπαϊκή πολιτική στους τομείς της δικαιοσύνης, των καταναλωτών και της ισότητας των φύλων (DG Just).

Το Escape Room, το οποίο θα περάσει από συνολικά 10 ευρωπαϊκές χώρες, θα κάνει στάση στο The Mall of Cyprus το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου από τις 11:00 μέχρι τις 20:00 και την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου από τις 11:00 μέχρι τις 19:00.

Η ομάδα του StudentLife θα είναι εκεί, το Σάββατο 11:00-13:00, γι’ αυτό έλα κι εσύ για να εξιχνιάσουμε το «μυστήριο»!

Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στο παιχνίδι εντελώς δωρεάν, σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, και να εξιχνιάσεις το «μυστήριο», μαθαίνοντας παράλληλα τα δικαιώματά σου ως καταναλωτής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της μοναδικής εμπειρίας, οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τα δικαιώματά τους που αφορούν τα ταξίδια, την ασφάλεια των προϊόντων, τη διαφάνεια στα τέλη και τις υπηρεσίες των τραπεζών, τις διαδικτυακές αγορές, την εγγύηση των προϊόντων, την αξιόπιστη διαφήμιση και τους δίκαιους όρους συμβολαίων. Λόγω του ότι μερικές φορές τέτοια ζητήματα μπορεί να είναι πολύπλοκα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε αυτό το ευφάνταστο παιχνίδι για να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό, με απλά καθημερινά παραδείγματα.

Η εκστρατεία ‘ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ’ (#YourEUright), η οποία ξεκίνησε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2019, ενημερώνει καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη για τα δικαιώματά τους αλλά και πού μπορούν να απευθυνθούν σε περίπτωση που χρειάζονται βοήθεια. Στην Κύπρο, δόθηκε έμφαση στο δικαίωμα επιστροφής προϊόντων που αγοράστηκαν διαδικτυακά εντός 14 ημερών, στη διαφάνεια και τα τέλη των τραπεζών καθώς και στα ασφαλή προϊόντα.

Ο σύγχρονος καταναλωτής έχει σήμερα πολλές επιλογές, αφού η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, και επομένως χρειάζεται πιο σαφείς και ακριβείς πληροφορίες για να είναι πλήρως ενημερωμένος για τα δικαιώματά του. Ως εκ τούτου, η ΕΕ έχει θεσπίσει συγκεκριμένες πολιτικές με σκοπό ένα ενιαίο καθορισμένο πλαίσιο για τα δικαιώματα των καταναλωτών σ’ όλα τα κράτη – μέλη το οποίο να διασφαλίζει τη διαφάνεια και να αυξήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Με την εναρμόνιση της νομοθεσίας για τα δικαιώματα, η Ε.Ε. διευκολύνει τους καταναλωτές να εξασκούν τα δικαιώματά τους και να μπορούν να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις για ασφαλείς αγορές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Ενίσχυσε τη θέση σου ως καταναλωτής, μαθαίνοντας περισσότερα για τα δικαιώματά σου μέσα από την ιστοσελίδα https://europa.eu/youreuright/home_el

Έχεις δίκιο! #yourEUright

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending