fbpx

5 πράγματα που μπορεί να αλλάξει η Barcelona για να κατακτήσει ξανά το Champions League!

Δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες της ιστορίας της η Barcelona.

Μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα της περσινής περιόδου, αλλά στη μεγάλη σκηνή, εκείνη του Champions League πάνε σχεδόν 5 χρόνια να λάμψει πραγματικά (να το κατακτήσει δηλαδή), ενώ τα τελευταία 2 χρόνια γνώρισε ντροπιαστικούς αποκλεισμούς στα ημιτελικά από Roma και Liverpool αντίστοιχα.

Μοιραία, λοιπόν, μια ερώτηση που βασανίζει τους ποδοσφαιρόφιλους είναι η εξής: “Τι πρέπει να αλλάξουν οι blaugrana για να κατακτήσουν ξανά το βαρύτιμο τρόπαιο;

Η απάντηση σαφώς και δεν είναι απλή. Παρακάτω, ωστόσο, επιχειρούμε να δώσουμε τη δική μας προσέγγιση.

Δες ποια 5 πράγματα πρέπει να αλλάξουν στην Barcelona για να κατακτήσουν ξανά το Champions League:

1
Να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και η νοοτροπία της ομάδας!

the18.com

Είναι κοινό μυστικό πως η Barcelona πάσχει από έλλειψη ψυχολογίας. Το περσινό κάζο στο Anfield φανέρωσε προβλήματα που ενδεχομένως να προυπήρχαν στο Camp Nou με την αυτοπεποίθηση να είναι, αυτή τη στιγμή, λέξη άγνωστη στους blaugrana.

Ένα κακό ξεκίνημα σε ένα παιχνίδι αρκεί για να στραβώσει για τα καλά, ενώ και το ποδόσφαιρο που παίζει είναι μια μπερδεμένη εκδοχή του ποδοσφαίρου που έπαιζε η υπερομάδα του Pep Guardiola χωρίς όμως την απαιτούμενη ένταση.

Μοιάζουν να τα περιμένουν όλα από τον Messi, που όμως περισσότερο από ποτέ αποδεικνύει πως δεν μπορεί να κάνει τα πάντα.

Για να έρθουν, λοιπόν, καλύτερες μέρες απαιτείται να μπουν ξανά οι σωστές βάσεις. Πώς γίνεται αυτό; Μια ματιά προς το Bilbao και την Athletic αρκεί για να θυμηθούν όλοι στη Βαρκελώνη τι σημαίνει να είσαι ομάδα για τον κόσμο σου.

2
Να ξεχάσει (προς το παρών, τουλάχιστον) τον Neymar!

fcbarcelonanoticias.com

Δεν θα εξετάσουμε το κατά πόσον όντως ο Neymar μπορεί να βοηθήσει την Barcelona.

Αυτό που θα εξετάσουμε είναι πως ο Bartomeu και η Barcelona πέρασαν ένα ολόκληρο καλοκαίρι προσπαθώντας να ξαναπάρουν πίσω στο “Camp Nou” τον Βραζιλιάνο που στο τέλος της μέρας βρίσκεται ακόμα σε δικαστική μάχη με την Barca για το bonus που δεν πήρε από τους Καταλανούς.

Ουσιαστικά, αυτός που θέλει πίσω στη Βαρκελώνη τον Neymar είναι ο Messi και άλλοι παλιοί παίκτες. Βέβαια, στην προσπάθεια του ο Bartomeu να ικανοποιήσει τους παίκτες του, πρόσφερε ακόμα και τον Rakitic (ένα βασικό παίκτη κατά την περσινή σεζόν) ως αντάλλαγμα στην PSG με αποτέλεσμα να γίνουν μπάχαλο τα αποδυτήρια.

Πρέπει, λοιπόν, όλοι στην Barcelona να ξεχάσουν άμεσα τον Neymar και να συγκεντρωθούν στα σημαντικά: Σε εκείνους που είναι φέτος στο ροστερ και πώς θα γίνουν καλύτεροι!

3
Να ενσωματώσει πλήρως τον Griezmann!

sports.yahoo.com

Το προηγούμενο σημείο έχει άμεση σχέση και με τον Griezmann. Ο Γάλλος σε καμιά περίπτωση δεν θυμίζει τον Griezmann της Atletico με τον ίδιο τον 28χρονο να παραδέχεται πως παλεύει να προσαρμοστεί.

Ο Griezmann μοιάζει σε πολλές περιπτώσεις απομονωμένος και σε αυτό ίσως παίζει ρόλο και η συνεργασία που ακόμα προσπαθεί να χτιστεί με τον Lionel Messi.

Αν όμως η Barca θέλει να πάει μέχρι τέλους στο Champions League επιβάλλεται να βρεθούν οι τρόποι να ενεργοποιηθεί πιο άμεσα το όπλο που ονομάζεται “Antoine Griezmann”, πόσο μάλλον μετά τον τραυματισμό του Luis Suarez που θα τον κρατήσει για αρκετό καιρό εκτός.

4
Να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις ακαδημίες της!

esquire.com.gr

Όσο αφορά το θέμα “ακαδημίες” η Barcelona είναι θύμα της ίδιας της επιτυχίας. Η La Masia ήταν στο απόγειο της στις αρχές της περασμένης δεκαετίας (Valdes, Pique, Xavi, Iniesta, Messi,Busquets και φυσικά Messi), αλλά πόσο εύκολο είναι να βγάζεις τέτοιους παίκτες συχνά;

Φυσικά, το ταλέντο αποκλείεται να στέρεψε από τη La Masia, απλά ο δρόμος προς την πρώτη ομάδα κάπου μοιάζει να δυσκόλεψε. Ο Sergi Roberto είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης που έγινε βασικός τα τελευταία χρόνια και προέρχεται από τη La Masia.

Όπως, λοιπόν, δόθηκαν ευκαιρίες στον Ansu Fati και τις άρπαξε, το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και με άλλους υποψήφιους όπως οι Oriol Busquets και Riqui Puig. Επιστροφή στις ρίζες με άλλα λόγια.

5
Να αφήσει τα εξωγηπεδικά θέματα εκεί που ανήκουν – έξω από το γήπεδο!

tribuna.com

Στην προσπάθεια της να ικανοποιήσει τους οπαδούς της, αλλά και ένα έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην ανταγωνιστική, όσον αφορά το θέαμα, Premier League η Barcelona ανακοίνωσε πως προτίθεται να ανακαινίσει το Camp Nou με την προσθήκη ακόμα 7000 θέσεων, αλλά και οροφής που να καλύπτει όλο το γήπεδο.

Παράλληλα, η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Bartomeu είναι έντονη, αφού οι οπαδοί του χρεώνουν πως μετέτρεψε την Barcelona σε μια μεγάλη επιχείρηση, παρεκκλίνοντας από τις αρχές και αξίες που πρεσβεύει η ομάδα.

Αυτά τα στοιχεία, όμως, μπορεί να αποδειχθούν αντιπερισπασμοί που ίσως επηρεάσουν και την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, όπως είδαμε σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν. Πρέπει, λοιπόν, να βρεθεί τρόπος η ομάδα να μείνει ανεπηρέαστη και συγκεντρωμένη.

Τι θεωρείς εσύ πως πρέπει να αλλάξει για να ανέβει ξανά η Barca στην κορυφή της Ευρώπης;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending