fbpx

Ήξερες αυτές τις 5 χώρες της Ευρώπης που μπορείς να κάνεις δωρεάν Μεταπτυχιακό;

Θες να συνεχίσεις τις σπουδές σου με μεταπτυχιακό, αλλά σκέφτεσαι το οικονομικό κόστος; Μην ανησυχείς!

Υπάρχουν λύσεις αν το θες πραγματικά τόσο πολύ. Υπάρχουν πολλές χώρες στην Ευρώπη όπου οι φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν ή με πολύ χαμηλά δίδακτρα.

Απλά πρέπει να ξέρεις πού να ψάξεις! δενς τι σου βρήκαμε:

1
Δανία

platform.gr

Η Δανία είναι μια δημοφιλής επιλογή για σπουδές. Οι ξένοι φοιτητές έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Δανούς, άρα έχουν το δικαίωμα στην δωρεάν παιδενία.

Ωστόσο, είναι μια ακριβή χώρα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν πριν πας εκεί. Χρήσιμες πληροφορίες για σπουδές στη Δανία ΕΔΩ!

2
Φινλανδία

platform.gr

Εάν σου αρέσουν οι βόρειες χώρες, η Φινλανδία είναι η πιο οικονομική απ’ όλες. Τα φινλανδικά πανεπιστήμια δεν χρεώνουν τίποτα τους φοιτητές ούτε για το πρώτο πτυχίο, ούτε για το master, ούτε για το phD (εκτός από μερικές εξαιρέσεις), αρκεί να είσαι φοιτητής από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρήσιμες πληροφορίες για σπουδές στη Φινλανδία ΕΔΩ!

3
Σουηδία

in.gr

Η Σουηδία είναι μία χώρα που τα τελευταία την προτιμούν οι φοιτητές λόγω των επίσης χαμηλών διδάκτρων της για master degree.

Έχει το δικό της νόμισμα, τη σουηδική κορώνα και τα δίδακτρα είναι ανάλογα με το πανεπιστήμιο που θα πας. Γενικά, τα μεταπτυχιακά κοστίζουν περίπου από 80,000 με 250,000 σουηδικές κορώνες, ανά ακαδημαϊκό έτος (δλδ περίπου €8,000-€25,000). Αξίζει να το ψάξεις!Χρήσιμες πληροφορίες για σπουδές στη Σουηδία ΕΔΩ!

4
Νορβηγία

citycampus.gr

Η Νορβηγία είναι ένας εξαιρετικός μεταπτυχιακός προορισμός, με αρκετά πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης και αξιοζήλευτη ποιότητα ζωής.

Είναι μία από τις χώρες στην Ευρώπη που προσφέρει δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα σε όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στη χώρα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.

Ωστόσο, οι φοιτητές θα πρέπει να καταβάλλουν ένα μικρό πανεπιστημιακό τέλος, κάθε εξάμηνο. Προσφέρονται πάνω από 200 προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου με γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική. Χρήσιμες πληροφορίες για σπουδές στη Νορβηγία ΕΔΩ!

5
Αυστρία

filippistours.gr

Η Αυστρία βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και είναι μια χώρα που παρέχει υψηλό επίπεδο σπουδών και οι φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος, ανάλογα με το πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες της Ε.Ε. / Ε.Ο.Χ απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους Αυστριακούς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν σε οποιαδήποτε βαθμίδα. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις.

Η Αυστρία προσφέρει επίσης αρκετά προγράμματα και στην αγγλική γλώσσα. Χρήσιμες πληροφορίες για σπουδές στην Αυστρία ΕΔΩ!

Θέλεις κι εσύ να ταξιδέψεις σε μια από αυτές τις χώρες για το μεταπτυχιακό σου; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending