fbpx

Οι 5 πιο αποτυχημένες μεταγραφές της Ομόνοιας από το 2010 και μετά!

Η δεκαετία 2010-2019 πέρασε στην ιστορία σαν ίσως η χειρότερη στην πλούσια ιστορία της Ομόνοιας. Μια ομάδα που στο DNA της υπάρχει χαραγμένη ανεξίτηλα η λέξη “νικητής” περιορίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας σε μέτριες πορείες μακριά από διακρίσεις.

Σε αυτή τη δεκαετία πέρασαν εκατοντάδες παίκτες από το “Ηλίας Πούλλος” με τους περισσότερους εξ αυτών να φεύγουν απαρατήρητοι.

Παρακάτω μαζέψαμε 5 από αυτούς που παραμένουν αξέχαστοι για όλους τους λάθους λόγους:

1
Bruno Nascimento

Το καλοκαίρι του 2016 η Ομόνοια εμπιστεύτηκε τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό, Bruno Nascimento, για να θωρακίσει την άμυνα της.

Τον Απρίλη του 2017, ωστόσο και με το πρωτάθλημα ακόμα σε εξέλιξη το τριφύλλι ανακοίνωσε την κοινή συνεναίσει λύση της συνεργασίας του με τον Nascimento.

Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε όλες και όλες 11 φορές με τους πράσινους κάνοντας αμέτρητα λάθη, με αρκετά από αυτά να στοιχίζουν βαθμούς στην ομάδα της Λευκωσίας.

2
Piet Velthuizen

Το καλοκαίρι του 2017 η Ομόνοια και ο τότε προπονητής της, Πάμπος Χριστοδούλου, προσπάθησαν και τελικά κατάφεραν να φέρουν στην Κύπρο για να υπερασπιστεί την εστία των πρασίνων, τον Ολλανδό τερματοφύλακα, Piet Velthuizen.

Τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς ο Velthuizen έλυνε τη συνεργασία του με το τριφύλλι και αποχωρούσε σαν ίσως ο χειρότερος πορτιέρε που υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας της Λευκωσίας.

Αγωνίστηκε μόλις 9 φορές με τη φανέλα της Ομόνοιας, υπέπεσε σε πάμπολλες γκέλες με αποκορύφωμα αυτή απέναντι στην Ανόρθωση (1-1) με τον Πάμπο Χριστοδούλου να του βάζει τις φωνές μέσα στο γήπεδο.

Κατήγγειλε και επίθεση από οπαδούς των πρασίνων και μοιραία αποτέλεσε παρελθόν.

3
Juan Albin

Μπορεί από το βιογραφικό του να ξεχώριζε η πολυετής παρουσία του στα γήπεδα της Ισπανίας, αλλά στην Κύπρο και την Ομόνοια δεν εμφανίστηκε ποτέ ο Juan Albin.

Ο Ουρουγουανός ήρθε στους πράσινους το 2018 για να αποτελέσει το δεκάρι, τον οργανωτή του παιχνιδιού της Ομόνοιας, αλλά όταν μέσα Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς ανακοινώθηκε η αποδέσμευση του, μάλλον ανακούφιση ένιωσαν οι οπαδοί του τριφυλλιού.

Αγωνίστηκε μόλις 2 φορές με τη φανέλα της Ομόνοιας (και αυτές ως αλλαγή) και του έμεινε η ταμπέλα του “παλτού” εξ Ουρουγουάης.

4
Johnny Leoni

Το καλοκαίρι του 2012, μετά από σχεδόν μια δεκαετία στη Ζυρίχη και ενώ μόλις λίγους μήνες πριν είχε γίνει διεθνής με τη χώρα του, ο Johnny Leoni ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ομόνοιας.

Ο Ελβετός πορτιέρε, όμως, αγωνίστηκε μόλις 3 φορές με το τριφύλλι στο στήθος. Μια γκέλα σε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ και σε συνδυασμό  με τις μέτριες παρουσίες του τον έβαλαν στο περιθώριο.

Τον χειμώνα του 2013 δόθηκε δανεικός στη Neftchi Baku και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς αποτέλεσε παρελθόν.

5
Bryan Bergougnoux

balla.com.cy

Η προϋπηρεσία του σε Lyon και Toulouse έκανε τον κόσμο της Ομόνοιας να πιστεύει πως η μεταγραφή του Bryan Bergougnoux τον χειμώνα του 2012 θα βοηθούσε σημαντική την ομάδα της Λευκωσίας.

Λίγο όμως το γεγονός πως το τριφύλλι πραγματοποίησε μέτρια πορεία, πολύ περισσότερο το γεγονός πως ο παίκτης δεν φάνηκε να προσαρμόζεται ποτέ ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Ομόνοια είχε ως αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις 11 φορές με την πράσινη φανέλα και να αποτελέσει παρελθόν μετά από 6 μήνες.

Ποια είναι η χειρότερη μεταγραφή που έκανε η Ομόνοια από το 2010 μέχρι σήμερα; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending