fbpx

5 παίκτες που ίσως δεν ήξερες πως ανήκαν στην Barcelona σε νεαρή ηλικία!

Μπόλικη κουβέντα γίνεται τελευταία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την Barcelona και συγκεκριμένα τις ακαδημίες της, τη φημισμένη La Masia.

Και ενώ, λίγο πολύ είναι γνωστοί οι αστέρες που έπαιξαν στην πρώτη ομάδα των Καταλανών και προέρχονταν από τη La Masia (Messi, Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, Busquets κτλπ.), υπάρχουν και αρκετοί ποδοσφαιριστές που ενώ ως νεαροί ανήκαν στους blaugrana επέλεξαν (ή αναγκάστηκαν) αλλού την καριέρα τους.

Τα 5 πιο τρανταχτά παραδείγματα είναι που μπορείς να δεις πιο κάτω:

1
Mauro Icardi

sportskeeda.com

Το 2008 ο Mauro Icardi ήταν ένας από τους πιο σταθερά ανελισσόμενους έφηβους στο ποδοσφαιρικό παζάρι.

Valencia, Sevilla, Espanyol, Deportivo La Coruna, Arsenal, Liverpool, Real Madrid και Barcelona ήθελαν να φέρουν τον 15χρονο Αργεντινό στην Ευρώπη με τους blaugrana να ήταν εκείνοι που τα κατάφεραν.

Τον επόμενο χρόνο ο Icardi προωθήθηκε από τους U-17 στους U-19, αλλά κάπου εδώ ήταν που η Barca άρχισε να χρησιμοποιεί “ψεύτικο εννιάρι” στην κορυφή της επίθεσης, σύστημα που έπρεπε να ακολουθούν και οι ομάδες της ακαδημίας.

Κάπως έτσι, ο Icardi δεν είχε πλέον θέση στην ομάδα και το 2011 αποφάσισε να φύγει. Προορισμός του αρχικά ήταν η Sampdoria, πριν μετακομίσει στην Inter το 2013 και αρχίσει να γίνεται ευρύτερα γνωστός.

2
Hector Bellerin

Twitter.com@youngcules

Αν δεν είχε τόσους πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς ο Hector Bellerin θα μπορούσε να είναι μια γερή υποψηφιότητα ως ο καλύτερος δεξιός μπακ της γενιάς του.

Τον μάθαμε στην Arsenal στην οποία ανήκει από το 2011, αλλά ο γεννημένος στην Καταλονία, Bellerin έμαθε τα μυστικά της στρογγυλής θεάς στη Barcelona, της οποίας ήταν μέλος από το 2003 από το 2011, αγωνιζόμενος μάλιστα ως εξτρέμ.

3
Adama Traore

bleacherreport.com@VI-Images/Getty Images

Είναι από τα πλέον πολυσυζητημένα ονόματα, κυρίως στην Αγγλία, αφού εντυπωσιάζει με τη φανέλα της Wolves.

Πολύ πριν γίνει όμως ο, κατά τον Jurgen Klopp, “unplayable” εξτρέμ-μηχανή, ο Adama Traore είχε φορέσει τη φανέλα της Barcelona από το 2004 μέχρι το 2014.

Η αδυναμία του όμως να αφομοιώσει τις τακτικές απαιτήσεις των blaugrana και του τότε προπονητή τους, Luis Enrique, τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου, μετρώντας μερικές μόνο συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

Επόμενος σταθμός του, 24χρονου σήμερα, Traore ήταν το 2015 η αγγλική Aston Villa, για να ακολουθήσει το 2016 η Middlesbrough και από το 2018 η Wolves.

4
Andre Onana

orangefootballclub.com@AFP

Γεννημένος στο Καμερούν, ο Andre Onana ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στο Samuel Eto’o Foundation, ένα ίδρυμα που ίδρυσε ο θρύλος του καμερουνέζικου ποδοσφαίρου για να βοηθήσει τα παιδιά της χώρας του να κυνηγήσουν μια καριέρα ανάλογη με τη δική του.

Το 2010, στα 13 του χρόνια, η Barcelona εντόπισε τον Onana και τον πήρε στη Βαρκελώνη.

Εκεί ήταν που τον πρόσεξε ο πρώην άσος των Καταλανών και τεχνικός σύμβουλος του Ajax, Marc Overmars, που τον έπεισε να μετακομίσει στο Amsterdam, κίνηση που πραγματοποιήθηκε τον Γενάρη του 2015.

5
Dani Olmo

mundodeportivo.com@Pere Punti/MD

Από τον Γενάρη του 2020 ο Dani Olmo ανήκει στην Red Bull Leipzig μετά από μια εντυπωσιακή πενταετία στη Dinamo Zagreb όπου ο Ισπανός επιτελικός μέσος (που παίζει και εξτρέμ) μέτρησε 80 συμμετοχές και 20 τέρματα. Όλα αυτά και ενώ είναι μόλις 21 ετών!

Ο Olmo, πάντως, που γεννήθηκε στην Terrassa, μια πόλη κοντά στη Βαρκελώνη, βρέθηκε στη La Masia το 2007, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Barcelona μέχρι το 2014.

Λίγο πριν πάρει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και έχοντας προσφορές από πολλές ομάδες, κυρίως από τη Premier League, αποφάσισε να μεταγραφεί στη Dinamo Zagreb με τη συνέχεια να είναι γνωστή.

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές ανήκαν κάποτε στην Barcelona;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending