fbpx

5+1 πλάγια μπακ για τα οποία θα συζητάμε τα επόμενα χρόνια!

Κάποτε η προσοχή όλων ήταν αποκλειστικά και μόνο στους επιθετικούς. Αργότερα πήγε και στους επιτελικούς μέσους, ενώ μια εξαιρετική φουρνιά κεντρικών αμυντικών έκανε τον κόσμο να καταλάβει πως και η άμυνα είναι τέχνη.

Για τα πλάγια μπακ; Αυτούς που έχουν το βάρος να τρέχουν όλη την πλευρά και να είναι άψογοι και στην άμυνα και στην επίθεση; Γι΄αυτούς που και που καμιά καλή κουβέντα, με τους Cafu και Roberto Carlos, όμως, να εμπνέουν από μόνοι τους μια ολόκληρη γενιά.

Και φτάσαμε στο σήμερα. Στο σήμερα όπου το νέο trend είναι να είσαι πλάγιος μπακ. Αυτή είναι η θέση που όλοι προσέχουν πλέον για να βρουν τον επόμενο σταρ.

Και ενώ ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι πλέον γεμάτος από αξιόλογα μπακ, εμείς παρακάτω μαζέψαμε 5+1 μπακ για τα οποία όλα δείχνουν πως θα μιλάμε τα επόμενα χρόνια.

Δες ποια επιλέξαμε:

1
Trent Alexander-Arnold

liverpool.com@John Powell/LiverpoolFC/Getty Images

Αυτή την στιγμή ο Trent Alexander-Arnold είναι η επιτομή, ο απόλυτος δεξιός μπακ!

Απίστευτα συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα και ασυγκράτητος επιθετικά μοιράζοντας τέρματα, αλλά και σκοράροντας ο 21χρονος Άγγλος κάνει τους φίλους της Liverpool να τρίβουν τα μάτια τους!

Γέννημα-θρέμμα των reds, παίζει στην πρώτη ομάδα από τη σεζόν 2016-17, αλλά ειδικά τις 2 τελευταίες είναι για πολλούς ο MVP της Liverpool με αρκετούς ειδικούς να θεωρούν πως αργά ή γρήγορα θα κατακτήσει και Χρυσή Μπάλα!

2
Aaron Wan-Bissaka

goal.com

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Crystal Palace ο 22χρονος σήμερα, Aaron Wan-Bissaka με την εκπληκτική του περσινή σεζόν, όπου και ψηφίστηκε κορυφαίος παίκτης της Palace, να αποτελεί και το “διαβατήριο” του για τη Manchester United.

Πραγματικά άψογος δεξιός μπακ, κυρίως αμυντικά, με πάμπολλες κερδισμένες μονομαχίες. Τελευταία, άρχισε να βελτιώνει και το επιθετικό του παιχνίδι με το μέλλον να φαίνεται λαμπρό για τον κογκολεζικής καταγωγής, Άγγλο ποδοσφαιριστή.

3
Alphonso Davies

sbnation.com@Harry Langer/De Fodi Images/GettyImages

Γεννήθηκε στη Γκάνα. Οι γονείς του είναι από τη Λιβερία, αλλά από τα 5 του ζούσε στον Καναδά. Είναι ο Alphonso Davies, είναι 19 χρονών και πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ στη Bayern Munich!

Οι Βαυαροί τον απέκτησαν τον χειμώνα του 2019, αφού οι εμφανίσεις του με το Vancouver, αλλά και την εθνική Καναδά, όπου αγωνιζόταν ως εξτρέμ ήταν εξαιρετικές. Έχοντας άλλες επιλογές για εξτρέμ, όμως, οι Βαυαροί τον μετέτρεψαν σε μπακ και φέτος κάνει…μπαμ!

Είναι πρώτος σε επιτυχημένες ντρίπλες στη Bundesliga και δεύτερος στο Champions League, πίσω μόνο από τον Lionel Messi, αλλά μην ξεγελιέσαι!

Είναι συνεπέστατος και αμυντικά με όπλο την ταχύτητα σε πόδια και μυαλό και αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Bayern αυτή τη στιγμή!

4
Theo Hernandez

sempremilan.com

Μπορεί η Milan να βαδίζει στη μετριότητα τα τελευταία χρόνια, αλλά έδωσε το κατάλληλο περιβάλλον στον Theo Hernandez να παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο της μέχρι στιγμής καριέρας του!

Ξεκινώντας από την Atletico Madrid και περνώντας μια μάλλον προβληματική σεζόν στη Real Madrid και άλλη μια ως δανεικός στη Real Sociedad ο 22χρονος Γάλλος αριστερός μπακ δεν είχε δικαιώσει τις προσδοκίες που τον συνόδευαν.

Τα πράγματα άλλαξαν, ωστόσο, φέτος, αφού είναι η πρώτη επιλογή των rossoneri στη θέση του αριστερού μπακ. Δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και σκοράρει αρκετά για μπακ, ενώ βελτιώθηκε πολύ και χωρίς τη μπάλα στα πόδια.

Σίγουρα στα 22 του μόλις χρόνια, αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς μπορεί να δικαιώσει όσους τον πίστεψαν από παιδί!

5
Bukayo Saka

sports-nova.com@Marc Atkins/Getty Images

Όπως ο Davies της Bayern, έτσι και ο Saka ξεκίνησε να παίζει μπάλα ως εξτρέμ.

Οι τραυματισμοί όμως των Kolasinac και Tierney ανάγκασαν τον Freddie Ljungberg, στο διάστημα που ήταν προπονητής της Arsenal, να δοκιμάσει τον νιγηριανής καταγωγής Bukayo Saka στη θέση του μπακ και ο 18χρονος τον δικαίωσε!

Μέχρι στιγμής μετρά 10 ασίστ, οι φίλοι της Arsenal είναι ξετρελαμένοι μαζί του και σχεδόν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης τον έχουν βάλει στο στόχαστρο!

6
Andy Robertson

thisisanfield.com

Ο “Διόσκουρος” του Alexander-Arnold στη Liverpool είναι αυτή τη στιγμή το κορυφαίο αριστερό μπακ στον κόσμο! Ο 25χρονος Σκωτσέζος ζει τις καλύτερες του μέρες ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε ένα ταξίδι πάντως με τις δικές του ιδιαιτερότητες!

Στη Celtic δεν τον πίστεψαν και η Queen’s Park ήταν αυτή που του έδωσε την ευκαιρία που ήθελε. Από ΄κει ο Robertson μεταπήδησε στη Dundee United και από εκεί στη Hull το 2014.

Το 2017 ο Klopp αναζητούσε ένα αξιόπιστο αριστερό μπακ για τη Liverpool που έχτιζε και ο Robertson ήταν η επιλογή του! Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή!

Οι σεζόν 2017-18 και κυρίως η σεζόν 2018-19 είναι εκπληκτικές για τον Σκωτσέζο που μοιράζει ασίστ με τη σέσουλα, ενώ όποτε του δίνεται η ευκαιρία βοηθά και στο σκοράρισμα, ενώ αμυντικά είναι “σκυλί”!

Με μια γεμάτη δεκαετία ποδόσφαιρο μπροστά του, σίγουρα έχουμε πολλά να δούμε ακόμα από τον Robertson!

Ποιος είναι για ΄σένα ο κορυφαίος από τα πιο πάνω μπακ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending