fbpx

CIIM: Φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος ΜΒΜ επισκέφθηκαν την εταιρεία Medochemie!

Οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος ΜΒΜ επισκέφθηκαν την εταιρεία Medochemie στη Λεμεσό. Ήταν μία οργανωμένη επιχειρησιακή επίσκεψη, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος Business Management, εκπαίδευσης των φοιτητών για τη σταδιοδρομία τους και το εισαγωγικό μέρος του μαθήματος “Ειδικά θέματα στη Διοίκηση: Σχέδιο ζωντανής περίπτωσης -έργου 2020 για τη Medochemie, ακολουθώντας πάντα τη φιλοσοφία του μεταπτυχιακού «Μαθαίνω Κάνοντας».

Η Medochemie αποτελεί κυρίαρχο μοντέλο για άλλες επιχειρήσεις αλλά και για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς ξεκίνησε το 1976 με μόνο 8 υπάλληλους και 3 μηχανές. Η Medochemie αυτό-αναπτύχθηκε σε ισχυρό εργοστάσιο παράγοντας φαρμακευτικά υψηλής ποιότητας για την παγκόσμια αγορά ενώ έχει λάβει πληθώρα βραβείων και από την Κυπριακή κυβέρνηση αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξαίρετη επίδοση τους.

Ο κος Ανδρέας Πίττας ιδρυτής και πρόεδρος της Medochemie απέκλεισε από την πρώτη στιγμή τη συνήθη δικαιολογία ότι η Κύπρος είναι αρκετά μικρή, απομονωμένη και πολύ ακριβή στο να παραχθούν και να εξαχθούν προϊόντα στη παγκόσμια αγορά. Η Medochemie παράγει φάρμακα στην Κύπρο και εξάγει μεταξύ άλλων και σε Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Αυστραλία και Ιαπωνία. Σήμερα απασχολεί 1800 υπάλληλους με το 60% να είναι επιστήμονες, αποδεικνύοντας ότι η Κύπρος μπορεί να λύσει το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού ανέργων απόφοιτων πανεπιστημίου, δημιουργώντας εξαγωγικές εταιρείες στις οποίες θα απασχολούνται υψηλού μορφωτικού επιπέδου άνθρωποι οι οποίοι θα προσδώσουν αξία στα εξαγώγιμα προϊόντα. Η Medochemie παράγει και εξάγει 630 διαφορετικά προϊόντα υπό των κανονισμών της Καλής Πρακτικής Βιομηχανίας. Η εταιρεία δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να ανοίγει νέες αγορές και να χτίζει νέες παραγωγικές μονάδες.

Η συνάντηση με τους διευθυντές από τα τμήματα του Ανθρώπινου Δυναμικού και του Μάρκετινγκ, έλαβε μέρος σ’ ένα εντυπωσιακό συνεδριακό χώρο στο καινούριο κτήριο της εταιρείας. Αυτόν τον χρόνο, οι παρουσιάσεις τους ήταν επικεντρωμένες στα νέα τους προϊόντα: συμπληρώματα διατροφής από την Agetis, νέα εταιρεία του ομίλου Μedochemie. Στην αρχαία Δωρική διάλεκτο, ο Agetis σήμαινε Ηγέτης και το όραμα της εταιρείας είναι να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής. Η επίσκεψη στη Medochemie περιλάμβανε και το πολύχρωμο ΑΖ εργοστάσιο, ώστε να δουν οι φοιτητές από κοντά τις διαδικασίες του εργοστασίου και τις διαδικασίες για τον έλεγχο ποιότητας.

Για να μάθετε περισσότερα για το καινοτόμο μεταπτυχιακό MSc Business Management πατήστε εδώ

Μη χάσετε την ευκαιρία να σπουδάσετε με Sigmalive υποτροφία – Για να αιτηθείτε πατήστε εδώ

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending