fbpx

Αυτοί οι 5 παιχταράδες θέλουν να ξεχάσουν πως φόρεσαν τη φανέλα της Manchester United!

Δεν χρειάζεσαι και παπά (ή στην προκειμένη περίπτωση ένα φίλο του ποδοσφαίρου όπως και εσύ) να σου πει πως η Manchester United δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες της ιστορίας της.

Από τότε που αφυπηρέτησε ο Sir Alex Ferguson βαδίζει στη μετριότητα και από εκεί που ήταν το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να φορέσει τη φανέλα των “κόκκινων διαβόλων”, πλέον τα μεγάλα ονόματα ψάχνουν άλλους προορισμούς.

Υπάρχουν και αυτοί, όμως, που είπαν το “ναι” για να αγωνιστούν στο Old Trafford, αλλά είναι πολύ πιθανόν να το μετάνιωσαν.

Δες παρακάτω, λοιπόν, 5 ποδοσφαιριστές που είδαν την καριέρα τους να παίρνει την κάτω βόλτα όσο ήταν ποδοσφαιριστές των “μπέμπηδων”:

1
Romelu Lukaku

talksport.com

Ο Romelu Lukaku είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα της κατηγορίας που εξετάζουμε στο συγκεκριμένο άρθρο!

Στην Anderlecht έκανε εξαιρετικά πράγματα ως έφηβος, στη Chelsea μπορεί να μην έπιασε άλλα οι δανεισμοί του σε West Bromwich και Everton δικαίωσαν όσους τον πίστευαν.

Η τριετία 2014-2017 στην Everton τον καθιέρωσε σαν ένα από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη, με τη μεταγραφή στη Manchester United να ήταν θεωρητικά η καλύτερη επιβράβευση για το Βέλγο.

Στο Manchester όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο Lukaku. Ενώ έβαζε τα γκολάκια του (28 σε 66 συμμετοχές στη Premier League), κάθε του λάθος, κάθε του κακή εμφάνιση, ακόμα και τα παραπανίσια του κιλά ήταν θέμα συζήτησης για μέρες!

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν είχε και τη καλύτερη ψυχολογία ως παίκτης της United, με τη μεταγραφή του στην Inter όμως το καλοκαίρι του 2019 να τον αναγεννά και να θυμίζει το επιθετικό υπερόπλο που γνωρίσαμε!

2
Angel di Maria

talksport.com/Getty Images

Συμπαίκτης του di Maria στη PSG πως ο Αργεντινός μισεί τη Manchester United και ότι κάθε φορά που η τηλεόραση δείχνει παιχνίδι της, αλλάζουν κανάλι αμέσως!

Μάλλον δεν έχει και πολύ άδικο πάντως ο Αργεντινός, αφού τη μια σεζόν (2014-15) που έμεινε στο Manchester έκανε ίσως τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του με τραγικά στατιστικά και λιγοστό χρόνο συμμετοχής, παρ’ ότι ξεκίνησε εντυπωσιακά.

Ουσιαστικά, ο di Maria δεν προσαρμόστηκε ποτέ στην Αγγλία, ενώ δεδομένα είχε και πρόβλημα επικοινωνίας με τον τότε προπονητή των “μπέμπηδων”, Louis van Gaal.

Η μεταγραφή του στη PSG, πάντως τον δικαίωσε, αφού στο Παρίσι ο Αργεντινός εξτρέμ διανύει τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του!

3
Bastian Schweinsteiger

bleacherreport.com@Frank Augstein/Associated Press

Στη Bayern Munich, στην οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, αλλά και στην εθνική Γερμανίας μάθαμε τον Bastian Schweinsteiger σαν ένα εξαιρετικά αξιόπιστο χαφ που μπορούσε να αμυνθεί, αλλά κυρίως να επιτεθεί με μεγάλη επιτυχία.

Το 2015 που αποχώρησε από τους Βαυαρούς επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Manchester United, σε μια κίνηση που αποδείχθηκε πέρα για πέρα λανθασμένη!

Ποτέ δεν προσαρμόστηκε στην πόλη του αγγλικού βορρά παίζοντας πολύ λίγο, ενώ ο ερχομός του Jose Mourinho το 2016 σήμανε και τον υποβιβασμό του Schweinsteiger στην U23 των “μπέμπηδων”.

Εκεί ήταν ουσιαστικά η αρχή του τέλους της καριέρας του Γερμανού στη United, με τον Schweinsteiger να αποχωρεί τελικά τον Μάρτη του 2017 για το MLS και τους Chicago Fire.

4
Alexis Sanchez

skysports.com

Πρωτομάθαμε τον Alexis Sanchez στην Udinese όπου έκανε εξαιρετικές σεζόν. Αυτές οι εξαιρετικές σεζόν, ουσιαστικά του έδωσαν το “διαβατήριο” για μεταγραφή στη Barcelona το 2011.

Στην Barcelona, ειδικά τη σεζόν 2013-14, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία των Καταλανών με τον Χιλιανό να συνεχίζει την καριέρα του στην Arsenal από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι τον χειμώνα του 2018.

Στο “Emirates” o Alexis Sanchez ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην επίθεση των “κανονιέρηδων”, ο απόλυτος σταρ της ομάδας του Wenger, αλλά τον Γενάρη του 2018 αποφάσισε να μετακομίσει στη Manchester United.

Στο “Old Trafford”, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έδειξε ποτέ το πραγματικό του ταλέντο, ήταν σκιά του Alexis που μάθαμε στη Barcelona και την Arsenal με τη σεζόν 2019-20 να τον βρίσκει δανεικό στην Inter.

5
Memphis Depay

goal.com

Η μέχρι στιγμής καριέρα του Memphis Depay μπορεί να χωριστεί σε προ Manchester United και μετά Manchester United.

Αυτό γιατί σε Eindhoven, που αγωνίστηκε πριν τους “μπέμπηδες” και Lyon που αγωνίστηκε μετά ήταν και είναι πρωταγωνιστής σκοράροντας και δημιουργώντας τέρματα για τους συμπαίκτες του με μεγάλη συνέπεια!

Τα στοιχεία όμως που τον καθιέρωσαν σαν ένα εξαιρετικό εξτρέμ δεν κατάφερε ο Ολλανδός να τα δείξει στο Manchester τη διετία 2015-17.

Ειδικά η δεύτερη σεζόν ήταν καταστροφική για τον Depay που αγωνίστηκε όλα κι όλα 20 λεπτά στο πρωτάθλημα με την απόφαση του τον Γενάρη του 2017 να μεταγραφεί στη Γαλλία να τον δικαιώνει απόλυτα μέχρι στιγμής.

Ποιος από τους πιο πάνω ποδοσφαιριστές πίστευες πως θα βοηθούσε περισσότερο τη Manchester United;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending