fbpx

5 παίκτες που ίσως δεν θυμάσαι πως αγωνίστηκαν στη Juventus!

Από το 1897, όταν και ιδρύθηκε, τη φανέλα της Juventus έχουν τιμήσει μερικοί εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του αθλήματος.

Platini, del Piero, Baggio, Michael Laudrup, Ravanelli, Vialli, Buffon, Pirlo και Zidane είναι μόνο μερικοί από τους θρυλικούς άσους που φόρεσαν τη φανέλα της “Μεγάλης Κυρίας” του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Υπάρχουν όμως και ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την bianconerri φανέλα στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας και μπορεί ούτε που να τους θυμάσαι!

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 5 τέτοιους και σου τους παρουσιάζουμε:

1
Patrick Vieira

pinterest.cl

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα χαφ στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου. Αμυντικό χαφ που με το αρχοντικό του στυλ ξεχώριζε στο γήπεδο κέρδισε αμέτρητες διακρίσεις, προσωπικές και ομαδικές.

Ο Patrick Vieira στις συνειδήσεις του κόσμου συνδέθηκε περισσότερο με τη φανέλα της Arsenal στην οποία αγωνίστηκε σχεδόν μια δεκαετία (1996-2005) και της οποίας υπήρξε και αρχηγός, αλλά τη σεζόν 2005-06 αγωνίστηκε στην Ιταλία και τη Juventus.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος φόρεσε 31 φορές τη φανέλα της “Μεγάλης Κυρίας” σκοράροντας 5 τέρματα.

2
Fabio Quagliarella

bleacherreport.com@Marco Luzzani/Getty Images

Ένας εξαιρετικός και συνάμα υποτιμημένος επιθετικός είναι ο Fabio Quagliarella. Έκανε πολύ καλές σεζόν με τη Sampdoria, την Udinese και τη Napoli, που αποτέλεσαν “διαβατήριο” για τη μεταγραφή του στη Juventus το 2010, αρχικά ως δανεικός από τη Napoli.

Έκανε πολύ καλό ξεκίνημα ο Ιταλός με τη φανέλα της Juve, όμως τον χειμώνα του 2011 τραυματίστηκε σοβαρά.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Τορίνο ενεργοποίησε την option αγοράς του με τον Quagliarella να παραμένει ντυμένος στα μαυρόασπρα μέχρι το 2014 που μετακόμισε λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, στην Torino.

3
Luca Toni

listal.com

Μετρούσε ήδη 10 χρόνια καριέρας ο Luca Toni όταν μετακόμισε στη Fiorentina το 2003, ομάδα στην οποία και άρχισε να κάνει γνωστό το όνομα του στα ποδοσφαιρικά στέκια της Ευρώπης.

Άλλαξε αρκετές ομάδες ο Ιταλός στη διάρκεια της καριέρας του και μια από αυτές ήταν και η Juventus.

Συγκεκριμένα ο “loco”, από το γνωστό πανηγυρισμό, Toni υπήρξε bianconerro από τον Γενάρη του 2011 μέχρι τον Γενάρη του 2012, όταν και μετακόμισε στα Ήνωμένα Αραβικά Εμιράτα για λογαριασμό της Al Nasr.

4
Lucio

calciomercato.com

Λίγοι αμυντικοί τα τελευταία 10-15 χρόνια μπορούν να ισχυριστούν πως ήταν καλύτεροι από τον Lucio!

Ο Βραζιλιάνος, ειδικά στην τριετή θητεία του στην Inter (2009-2012) ήταν εκπληκτικός, όντας βασικό μέλος της ομάδας που κατέκτησε το τρέμπλ το 2010.

Ο ερχομός του Stramazzioni στον πάγκο των nerazzuri το 2012 σήμαινε πως δεν υπήρχε χώρος για τον Lucio στην ομάδα του Μιλάνου. Έτσι, μάλλον απρόθυμα, όπως δήλωσε αργότερα, δέχτηκε την πρόταση της Juventus στην οποία όμως “δεν έπιασε”.

Πραγματοποίησε μόλις 4 εμφανίσεις με τη φανέλα της Juve σε όλες τις διοργανώσεις και αποτέλεσε παρελθόν τον Δεκέμβρη του 2012, επιστρέφοντας στη Βραζιλία και τη Sao Paulo.

5
Ciro Immobile

sofoot.com

Τα τελευταία χρόνια ο Ciro Immobile “οργιάζει” με τη φανέλα της Lazio, σκοράροντας με απίστευτη συνέπεια, αλλά κάτι που ξεχνούν αρκετοί είναι πως ο 30χρονος Ιταλός επιθετικός, ουσιαστικά ξεκίνησε την καριέρα του στη Juventus.

Συγκεκριμένα, το 2008 τον εντόπισαν οι σκάουτερ της Juve και εισηγήθηκαν την απόκτηση του.

Το 2009 έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A και ένα χρόνο αργότερα δόθηκε δανεικός στη Siena και από εκεί στη Grosseto και από εκεί στην Pescara, όπου έκανε φοβερή σεζόν στη Serie B.

Το 2012 η Genoa απέκτησε το 50% των δικαιωμάτων του (το άλλο 50% παρέμενε στη Juventus) και ένα χρόνο αργότερα η Juve το αγόρασε πίσω, μόνο και μόνο για να τον πωλήσει στη συμπολίτισσα της, Torino.

Συνολικά, με τη φανέλα της Juventus, ο Immobile αγωνίστηκε 3 φορές.

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στη Juventus;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending