fbpx

Τι σημαίνει αγάπη; 5+1 χρήστες του Instagram μας απαντούν!

Πόσες φορές αναρωτήθηκες τι σημαίνει τελικά «αγάπη»; Η έννοια αυτή είναι πολύ μεγάλη και για τον καθένα από εμάς, ίσως να σημαίνει κάτι διαφορετικό!

Ένα poll στην πλατφόρμα του Instagram ήταν αρκετό για να μας δώσει κάποιες από τις απαντήσεις που αποζητούσαμε, για να δούμε τι σημαίνει τελικά η «αγάπη».

Το γνωστό ρητό «Ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε», σ’ αυτό το άρθρο έχει την τιμητική του!

Δες τι σημαίνει «αγάπη» για 6 Instagram users:

1
«Αγάπη είναι να δίνεις χωρίς την προσμονή του παίρνω»

pexels.com

Κατά τον αγαπητό χρήστη η αγάπη σημαίνει να δίνεις όσο πιο απλόχερα μπορείς, χωρίς να περιμένεις να πάρεις κάτι. Με άλλα λόγια «σπείρε αγάπη κι’ ας μη θερίσεις, έτσι για να μοσχοβολάει ο τόπος», όπως διατύπωσε αξιέπαινα ο ποιητής Σ. Ποταμίτης.

Άραγε αν όλοι κάναμε αυτό, που εισηγείται ο χρήστης, πόσο διαφορετικοί θα ήμασταν; Πόσοι λαοί δε θα υπέφεραν και πόσο μέλλον θα υπήρχε στην ουσία του παρόν;

2
«Η αγάπη είναι η προαγωγή του έρωτα»

pexels.com

Νομίζω πως αυτή η φράση δεν περιγράφεται, αλλά βιώνεται. Είναι σαν αυτές τις μαγικές συζητήσεις που έχουμε με μεσήλικες ή και ηλικιωμένους ανθρώπους, και απλά κοιτάς αποσβολωμένος/η, γιατί ξέρεις ότι θα ήταν ευλογία αυτές οι λέξεις να γίνουν και δικό σου βίωμα!

Ίσως, αυτή να είναι όντως η σημασία της αγάπης, όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις. Αν και μας το είπε και ο Ρέμος πριν χρόνια, «η αγάπη έρχεται στο τέλος», όταν δηλαδή το πάθος και τα υπόλοιπα κοπάσουν.

3
«Αγάπη σημαίνει οικογένεια»

pexels.com

Αν είσαι από τους ευλογημένους που θα ταυτιστούν με αυτή την έννοια της αγάπης, τότε έχεις τα πάντα! Δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς. Απλά αυτό. Νομίζω πως με νιώθεις…

Ό,τι πιο τρυφερό και ό,τι πιο όμορφο για ‘μένα, για ‘σένα, και για τους γύρω σου, είναι ο όρος «οικογένεια», και οικογένεια δε θεωρείται πάντα γονείς, παιδί κτλ.

Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει δεσμός αίματος, οικογένεια μπορεί να θεωρηθεί ο δικός σου άνθρωπος, που εσύ θα επιλέξεις για δικό σου, όπως για παράδειγμα ένας πολύ καλός φίλος!

4
«Αγάπη είναι ό,τι σε κάνει χαρούμενο και ελεύθερο»

pexels.com

Η ελευθερία του ατόμου είναι μια κατηγορία από μόνη της, ίσως συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή!

Ό,τι σε κάνει χαρούμενο, το κάνει αυτομάτως και αγαπημένο! Και το κρατάς να μη σου φύγει. Η ευτυχία είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό, ή μήπως όχι;

5
«Αγάπη σημαίνει ζωή»

pexels.com

Αγάπη σημαίνει ζωή ή και το αντίθετο… Αυτά τα δύο αλληλοσυμπληρώνονται, το ένα δεν μπορεί δίχως το άλλο, κάτι σαν ιδανικοί σύντροφοι, που λειτουργούν σαν αλυσίδα!

Κάποιες φορές βέβαια, μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε, αν είσαι σε αυτή την κατηγορία τότε… ας μην το πω καλύτερα!

6
Και τέλος το bonus μας!

pexels.com

Ένας φίλος έγραψε, στα πλαίσια του χιούμορ (ή μπορεί και όχι),  πως η αγάπη γι’ αυτόν σημαίνει κρέπα με σοκολάτα και μπισκότο!

Όπως καταλάβατε δεν μπορούσα να μην το αναφέρω, εφόσον είναι μία και παντοτινή αγάπη πολλών από εμάς!

Για ‘σένα, λοιπόν, τι σημαίνει αγάπη; Γράψε μας στα σχόλια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending