fbpx

5 παιχνίδια κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη που ευχαρίστως θα βλέπαμε σε επανάληψη!

Οι μέρες στο σπίτι μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα δύσκολες ως καταθλιπτικές, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει ποδοσφαιρική δράση.

Όπως και να το κάνεις, η ζωή του μέσου Κύπριου περιστρέφεται γύρω από το ποδόσφαιρο και την ομάδα του.

Πώς θα παίξουμε το Σάββατο, θα προλάβει ο τραυματίας παίκτης να είναι διαθέσιμος, πότε βγαίνουν τα εισιτήρια για το ματς είναι μόνο μερικοί από τους καθημερινούς μας προβληματισμούς.

Εν τη απουσία, λοιπόν, αγωνιστικής δράσης, σου προτείνουμε 5 ευρωπαϊκά παιχνίδια ομάδων μας για να δεις σε επανάληψη.

Δες με ποια παιχνίδια θα ξεχαστείς και θα περάσει ευχάριστα η ώρα σου:

1
Ανόρθωση-Trabzonspor 3-1

Όσες ομάδες και αν βάλουμε στους ομίλους, όσες φορές και αν κουνήσουν τα σεντόνια των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων στην Κύπρο, η νίκη της Ανόρθωσης επί της τουρκικής Trabzonspor στις 26 Ιουλίου 2005 θα είναι η μεγαλύτερη μας επιτυχία, ακριβώς επειδή επιτεύχθηκε εναντίον τουρκικής ομάδας.

Με υπερδιπλάσιο προϋπολογισμό, τότε, η Trabzonspor ήταν το απόλυτο φαβορί στις αναμετρήσεις με την Ανόρθωση.

Ο αντίπαλος, όμως, ένωσε όλους τους Κύπριους οπαδούς, με το ΓΣΠ να κατακλύζεται, πέραν από Ανορθωσιάτες, με οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας, της Νέας Σαλαμίνας και όλων των υπόλοιπων ομάδων.

Σκόρερ για την ομάδα μας ήταν οι Νίκος Νικολάου, Νίκος Φρούσος και Klimenti Tsitaishvili σε ένα αγώνα που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια ακόμα!

2
ΑΠΟΕΛ-Lyon 1-0

Για μια χώρα όπως την Κύπρο, απλά και μόνο να βάλουμε ομάδα σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης θεωρείται και είναι τεράστια επιτυχία.

Φαντάσου, τότε τι σήμαινε η νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της γαλλικής Lyon με 1-0 (4-3 στα πέναλτι) στις 7 Μαρτίου 2012 που σήμαινε και την πρόκριση των γαλαζοκιτρίνων στα προημιτελικά του Champions League της συγκεκριμένης σεζόν!

Είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο το παιχνίδι στη Γαλλία, όπου και ο ΑΠΟΕΛ είχε γνωρίσει την ήττα με 1-0. Το τέρμα του Gustavo Manduca όμως ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με τον νικητή να αναδεικνύεται στα πέναλτι.

Εκεί, έλαμψε ο Διονύσης Χιώτης που απέκρουσε 2 πέναλτι των Γάλλων, στέλνοντας τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ στα ουράνια!

3
ΑΕΚ Αθηνών-Ομόνοια 0-1

Ίσως η πιο μεστή εκτός έδρας εμφάνιση της Ομόνοιας σε ευρωπαϊκό αγώνα ήταν αυτή απέναντι στην ΑΕΚ Αθηνών στις 14 Αυγούστου 2008 για τον Β’ προκριματικό γύρο του κυπέλλου UEFA.

Οι πράσινοι, απέναντι σε μια ομάδα με μπόλικη ποιότητα στο ρόστερ τους (Rivaldo, Scoco, Blanco) όπως ήταν τότε κιτρινόμαυροι, έκαναν ρεσιτάλ διαχείρισης του αγώνα και πήραν μια τεράστια νίκη με σκόρερ τον Cafu.

Δυο εβδομάδες αργότερα, το τριφύλλι ολοκλήρωσε τη δουλειά που ξεκίνησε στην Αθήνα, αφού η ισοπαλία με 2-2 στο ΓΣΠ, την έστειλε στον επόμενο γύρο και την Manchester City.

4
Lokomotiv Moscow-Απόλλωνας 1-4

Στο ξεκίνημα της σεζόν 2014-15 ο Απόλλωνας είχε σαν όπλο την εμπειρία του από την παρουσία του στους ομίλους του Europa League την προηγούμενη σεζόν.

Όταν η κλήρωση των play-off έβγαλε τη Lokomotiv Moscow ως αντίπαλο των γαλάζιων, πολλοί θεώρησαν πως η ομάδα της Λεμεσού δεν είχε ρεαλιστικές πιθανότητες!

H άποψη των τελευταίων ισχυροποιήθηκε μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο ΓΣΠ, αφού θα θεωρείτο άθλος να πάει κυπριακή ομάδα να νικήσει ρωσική ομάδα, μέσα στη Ρωσία!

Ο Απόλλωνας, ωστόσο, βγαλμένος μέσα από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του έκανε τον άθλο!

Στις 28 Αυγούστου 2014 με σκόρερ του Jan Rezek, Φώτη Παπουλή, Thuram και Hugo Lopez φιλοδώρησε τους Ρώσους με τεσσάρα, πετυχαίνοντας τη σπουδαιότερη νίκη της ευρωπαϊκής του ιστορίας, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, θέση στους ομίλους του Europa League για 2η συνεχόμενη χρονιά!

5
Spartak Moscow-AEK 0-1

Παρόμοια κατάσταση με τον Απόλλωνα, έζησε και η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016. Αφού απέκλεισε τη Folgore και την Cliftonville στους 2 πρώτους προκριματικούς γύρους, η Spartak Moscow ήταν η αντίπαλος των κιτρινοπράσινων στον Γ΄προκριματικό γύρο.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” άφηνε, μεν, ανοιχτό το παράθυρο πρόκρισης για την ΑΕΚ, αλλά έδινε σημαντικό προβάδισμα στην σαφώς πιο ποιοτική Spartak.

Μέσα στη Μόσχα, όμως, στις 4 Αυγούστου 2016, η ομάδα της Λάρνακας έκανε ένα άψογο παιχνίδι. Δεν επέτρεψε στους Ρώσους να την κλείσουν στα καρέ της και χτύπησε σαν…κόμπρα λίγο πριν τη λήξη του αγώνα με τον Ivan Trickovski!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending