fbpx

Ακυρώνουν τις τελικές εξετάσεις τα πανεπιστήμια – Δεν «κόβεται» κανένας!

Όλα τα πανεπιστήμια της Κύπρου παραμένουν κλειστά εδώ και 3 εβδομάδες λόγω κορωνοϊου. Οι φοιτητές συνεχίζουν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως, χρησιμποιώντας online tools για να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις, ενώ αρκετοί ξεκίνησαν και τις ενδιάμεσες εξετάσεις και εργασίες.

Βλέποντας την κατάσταση με τον ιό να μην βελτιώνεται, η ανησυχία μήπως χαθεί το εξάμηνο ήταν μεγάλη στα Πανεπιστήμια. Έτσι μετά από τηλεδιάσκεψη των Πρυτάνεων των δημόσιων και ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου αποφασίστηκαν ομόφωνα τα πιο κάτω:

  • Οι online διαλέξεις και οι ενδιάμεσες εξετάσεις συνεχίζονται κανονικά για όλο το εαρινό εξάμηνο,

  • Οι τελικές εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου ακυρώνονται,

  • Δεν κόβεται κανένας φοιτητής. Η τελική βαθμολογία θα βασιστεί στην παρακολούθηση, συμμετοχή και στα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εξετάσεων και εργασιών.

Ευχάριστα νέα λοιπόν για τους φοιτητές, που δεν θα χρειαστεί να διαβάζουν μέσα στο καλοκαίρι. Ακολουθούν πιο κάτω όλες τις λεπτομέρειες.


*Όσο κι αν θα θέλατε να ισχύει, το άρθρο βασίζεται σε φανταστικό σενάριο και γράφτηκε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο! Καλό διάβασμα σε όλους! ????


Το σκεπτικό της απόφασης

pexels.com

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πανεπιστήμια αντιλαμβάνονται ότι αυτό που περνούν οι φοιτητές κλεισμένοι στο σπίτι, είναι κάτι πρωτόγνωρο και ψυχοφθόρο γι’ αυτό θέλουν να τους βοηθήσουν να μην κοπεί κανένας.

Ο κύριος λόγος όμως της απόφασης για ακύρωση των τελικών εξετάσεων είναι… για να προλάβουν οι φοιτητές να ζήσουν το καλοκαίρι του 2020 όπως τους αξίζει!

Μάλιστα, Πρύτανης ιδιωτικού πανεπιστημιακού ιδρύματος ανέφερε “Εσπάσαν τα κοπελλούθκια έσσω ούλλη μέρα! Εν θα τους στερήσουμε τζιαι το καλοτζιαίριν!”

Επιτέλους! Φαίνεται ότι κάποιος μας λυπήθηκε και μας έστειλε αυτό το καλό νέο για να μας λυτρώσει από αυτό που περνούμε!

Πώς αντέδρασαν οι φοιτητικές ενώσεις;

pexels.com

Οι φοιτητικές ενώσεις των Πανεπιστημίων με ανακοίνωσή τους συμφώνησαν με την απόφαση και ανέφεραν πως θεωρούν το “δικαίωμα στις καλοκαιρινές διακοπές αδιαπραγμάτευτο”!

Μια στιγμή η οποία θα γραφτεί στην ιστορία, μιας και ήταν από τις λίγες φορές που οι εκπρόσωποι των παρατάξεων συμφώνησαν στο ίδιο θέμα χωρίς συγκρούσεις ή λογομαχίες. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητικές ενώσεις βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες με το Υφυπουργείο Τουρισμού καθώς και με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων για την εξασφάλιση φθηνών πακέτων διακοπών εντός Κύπρου. Με αυτή την κίνηση  οι φοιτητές θέλουν να στηρίξουν τον τουρισμό μας που δέχεται μεγάλο πλήγμα.

Ποιοι αδικούνται;

pexels.com

Οι αδικημένοι σε αυτή την περίπτωση είναι οι Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ενημέρωση για το τι θα γίνει με τις δικές τους τελικές εξετάσεις! Ας ευχηθούμε ότι και αυτές θα ακυρωθούν ώστε να μην “σπάσει” καμιά παρέα το φετινό καλοκαίρι!

summer quiz kalokairi typosΕπομένως, αν σπουδάζεις σε πανεπιστήμιο στην Κύπρο κάνε λίγη υπομονή και… άρχισε να ετοιμάζεις το φουσκωτό σου!

Εμείς σου αφιερώνουμε με την σειρά μας το πιο κάτω καλοκαιρινό hitάκι και σου ευχόμαστε… καλή Πρωταπριλιά!

Εσύ συμφωνείς με την ακύρωση των τελικών εξετάσεων; Πολύ θα το ‘θελες αλλά ΔΕΝ! ????

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending