fbpx

5+1 τρόποι για να δεις την καραντίνα με… θετικό μάτι!

Ὀταν ξαφνικά σταματά η βαρετή και ανιαρή σου ρουτίνα, χαίρεσαι που θα μείνεις για λίγο σπίτι να ξεκουραστείς, έπειτα θα βγεις, θα δεις τους φίλους σου κι επιτέλους θα πιεις τον καφέ που ανέβαλλες συνέχεια, λόγω των υπεράριθμων υποχρεώσεων σου.

Ὁμως, τι γίνεται όταν σε αναγκάζουν να μείνεις σπίτι, τόσο για τη δική σου υγεία, αλλά και για την υγεία των συνανθρώπων σου; Τι γίνεται όταν δεν μπορείς να βγεις γιατί απαγορεύεται;

Σταματά η ζωή σου; Πρέπει να θυμώνεις, να βρίζεις στο Facebook και να χαλιέσαι επειδή απλά δεν θα βγεις; Ὁχι βέβεια!

Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορείς να κάνεις, ούτως ώστε να περάσεις τον χρόνο σου εποικοδομητικά και αποτελεσματικά, φτάνει να αλλάξεις λίγο τον τρόπο που βλέπεις την κατάσταση!

Δες πιο κάτω τους τρόπους για να δεις την καραντίνα με θετικό μάτι:

1
Ξεκουράσου σωματικά

pexels.com @ Andrea Piacquadio

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ξεκινάς την αντίστροφη μέτρηση μέχρι το καλοκαίρι!

Σε πνίγει η ρουτίνα, σε κουράζει το πανεπιστήμιο, ή/και η δουλειά και θέλεις λίγες μέρες να μείνεις σπίτι να χαλαρώσεις και να απομακρυνθείς απ’ όλους και όλα!

Να, λοιπόν, που φέτος σου «χάρισε» η κυβέρνηση την ευκαιρία που έψαχνες για λίγη χαλάρωση και ύπνο! ????

2
Εξελίξου πνευματικά

pexels.com @ Andrea Piacquido

Αξιοποίησε τον χρόνο σου εποικοδομητικά. Πώς; Θυμάσαι τα Αγγλικά που πρέπει να βελτιώσεις για να βρεις δουλειά ή που θα σε βοηθήσουν να επικοινωνείς με περισσότερη ευκολία στα επόμενα σου ταξίδια;

Τι περιμένεις λοιπόν; Παρακολούθησε δωρεάν online μαθήματα για ξένες γλώσσες ή σε άλλους τομείς που σε ενδιαφέρουν!

3
Δώσε αγάπη στην οικογένειά σου

pexels.com @ elly fairytale

Μένεις σπίτι με τους γονείς και τα αδέρφια σου και βαριέσαι; Δεν είδες πόσο χαρούμενοι είναι τώρα που είσαι σπίτι και σε βλέπουν περισσότερο;

Πέρασε λίγες ώρες μαζί τους, δώσε τους σημασία και πάνω απ’ όλα φροντίδα! Φτιάξε τους έναν καφέ, φτιάξτε μαζί ένα σπιτικό γλυκό, «ξεσκονίστε» παρέα τα παλιά άλμπουμ και θυμηθείτε τις όμορφες στιγμές της παιδικής σου ηλικίας.

4
Στείλε δώρα στους φίλους σου στο εξωτερικό

pexels.com @ Andrea Piacquido

Τις προηγούμενες μέρες, η Amazon ενημέρωσε το κοινό της ότι θα συνεχίσει την παράδοση πακέτων ανά το παγκόσμιο, γι’ αυτό μην απογοητεύεσαι που δε θα δεις τους φίλους σου το Πάσχα, επειδή έμειναν «εγκλωβισμένοι» στη χώρα όπου σπουδάζουν ή εργάζονται!

Χάρισε τους ένα χαμόγελο με την αποστολή ενός πακέτου και βοήθησε τους να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους σε όλο αυτό, φυσικά με τη συχνή επικοινωνία σας μέσω video calls! 

5
Ετοίμασε το «καλοκαιρινό» σου κορμί

pexels.com @ elly fairytale

Τι κι αν δεν μπορείς να πας στο γυμναστήριο με την φίλη/ο σου; Βάλτε κάμερα και κάντε παράλληλα τις ασκήσεις που κάνατε στο γυμναστήριο στον δικό σας χώρο!

Θα δεις πως μέχρι το τέλος της καραντίνας όχι μόνο θα καταφέρεις να κρατάς απασχολημένο το μυαλό σου, αλλά θα καταφέρεις να χάσεις και τα περιττά κιλά που πάντα ήθελες! 

6
Δοκίμασε νέες δραστηριότητες για ένα μήνα

pexels.com @ steve

Δες την καραντίνα ως ένα “hobby challenge” για τον εαυτό σου! Δεν εννοώ το πόσες μέρες μπορείς να αντέξεις στο σπίτι, αλλά για τα πόσα καινούρια hobbies μπορείς να αποκτήσεις μέσα σε ένα μήνα.

Δοκίμασε online μαθήματα χορού, κιθάρας, συγγραφής ποιημάτων, kick boxing, ζωγραφικής και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς!

Μην αφήνεις τίποτα να σου ρίχνει τη ψυχολογία! Δες τη θετική πλευρά των πραγμάτων και θα περάσει κι αυτό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending