fbpx

Παν. Λευκωσίας: Άρχισαν οι εγγραφές και μετεγγραφές στα 100+ προγράμματα σπουδών του!

Το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο της Κύπρου, σταθερά στα κορυφαία πανεπιστήμια της περιοχής στις διεθνείς κατατάξεις, ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021!

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021 για νεοεισερχόμενους φοιτητές για τα περισσότερα από 100 συμβατικά (δια ζώσης) και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου που προσφέρει.

Ανταποκρινόμενο στις πρωτοφανείς αλλαγές και ανάγκες που επιφέρει η εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-CoV-2 ανά το παγκόσμιο, δέχεται επίσης αιτήσεις για μετεγγραφή από φοιτήτριες/φοιτητές πανεπιστημίων του εξωτερικού, οι οποίες/οι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο. Τα μαθήματα του Χειμερινού Εξάμηνου αρχίζουν στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι σε θέση να υποδεχθεί τους υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές/φοιτήτριες για το νέο Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021, είτε στην Πανεπιστημιούπολή του, είτε εξ αποστάσεως, ανεξάρτητα από τους περιορισμούς που μπορεί να επιβληθούν τους ερχόμενους μήνες.

Σημειώνεται επίσης ότι στα περισσότερα προγράμματα σπουδών υπάρχει η επιλογή της γλώσσας διδασκαλίας (Ελληνική ή Αγγλική). Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν κυρίως από την Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη γλώσσα διδασκαλίας που μέχρι τώρα διδάσκονταν.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα εξ αποστάσεως προγράμματα προσφέρουν πλήρη ευελιξία σε σχέση με το χρόνο παρακολούθησης. Πλήρη ευελιξία προσφέρουν επίσης και τα συμβατικά (δια ζώσης – με φυσική παρουσία στη πανεπιστημιούπολη) προγράμματα, λόγω της επιλογής που υπάρχει σε σχέση με τη παρακολούθηση πρωινών, απογευματινών και βραδινών μαθημάτων.

Διεθνώς Αναγνωρισμένη Ακαδημαϊκή Αριστεία

Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, καθώς και ο διεθνής προσανατολισμός του, έχουν αναγνωριστεί για δύο συνεχή έτη από τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings. Ο εν λόγω οργανισμός κατατάσσει το Πανεπιστήμιο στη θέση 106 και 91, μεταξύ 1,800 τριτοβάθμιων ιδρυμάτων από 24 χώρες, στην Περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (Emerging Europe and Central Asia – EECA).

Σημειώνεται επίσης, ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάγηκε μεταξύ των 201-300 καλύτερων πανεπιστημίων στην κατηγορία «Ποιοτική Εκπαίδευση» από το Times Higher Education (THE) University Impact Rankings 2019.

Κορυφαίο Πανεπιστήμιο στην Εξ Αποστάσεως/Online Εκπαίδευση

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε διακριθεί με την υψηλότερη βαθμολογία 5 Αστέρων (QS Stars), στον τομέα της ηλεκτρονικής μάθησης/εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης πανεπιστημίων QS Intelligence Unit.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην πρόκληση που παρουσιάζει η εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-CoV-2, υλοποιώντας την εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως και διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή ακαδημαϊκή πορεία των φοιτητών του, εντάσσοντας έτσι αποτελεσματικά και άμεσα μία από τις μεγαλύτερες πανεπιστημιακές κοινότητες στην Κύπρο στη ψηφιακή κοινωνία της γνώσης και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Το τρέχον Εαρινό Εξάμηνο 2020 θα ολοκληρωθεί χωρίς καμία καθυστέρηση, σύμφωνα με το
ακαδημαϊκό ημερολόγιο 2019-2020.

Το Μεγαλύτερο σε Αριθμό Φοιτητών Πανεπιστήμιο στη Νότια Ευρώπη με Κύρια Γλώσσα Διδασκαλίας την Αγγλική και το Μεγαλύτερο σε Αριθμό Φοιτητών Πανεπιστήμιο Εκτός Ελλάδος με Γλώσσα Διδασκαλίας την Ελληνική.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πλέον διεθνοποιημένο πανεπιστήμιο στην Κύπρο με περισσότερους από 12,500 φοιτητές (εξ αποστάσεως και δια ζώσης), από 70 χώρες, γεγονός
που το καθιστά το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο στην Κύπρο. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι επίσης το μεγαλύτερο στη νότια Ευρώπη με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική, καθώς και το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο εκτός Ελλάδος με γλώσσα διδασκαλίας την Ελληνική.

Προγράμματα Σπουδών Εναρμονισμένα με τις Ανάγκες της Σύγχρονης Παγκόσμιας Αγοράς Εργασίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διευρύνει συνεχώς τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες, επενδύοντας στην ανάπτυξη προγραμμάτων που εστιάζουν στην επαγγελματική σταδιοδρομία των φοιτητριών/φοιτητών του σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα προγράμματα αυτά είναι άρτια σχεδιασμένα σε συνεννόηση με τους ενδιαφερομένους εταίρους και αρμόδιους επαγγελματικούς φορείς, διασφαλίζοντας την εναρμόνιση τους με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Ενδεικτικό γεγονός της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας αποτελεί το υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του Πανεπιστημίου στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

UNIC CITY: Μια Συνεχώς Αναπτυσσόμενη Πανεπιστημιούπολη

Η σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελείται από 20 νεόκτιστα ή ανακαινισμένα κτήρια διάσπαρτα στην Έγκωμη, στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια
των τελευταίων ετών, το Πανεπιστήμιο έχει επενδύσει πάνω από €100 εκατ. σε υποδομές, ενώ η ευρύτερη περιοχή γύρω από την Πανεπιστημιούπολη αναπτύσσεται και εναρμονίζεται με τις ανάγκες των φοιτητριών/φοιτητών. Οι φοιτητικές εστίες, UNIC Residences, είναι η πιο
πρόσφατη προσθήκη στη σύγχρονη και σφύζουσα από ζωή Πανεπιστημιούπολη του.

Αποτελούνται από τρία κτηριακά συγκροτήματα (SIX, U, και TRIANGLE) και συγκαταλέγονται στις πιο εντυπωσιακές και αρχιτεκτονικά πρωτοποριακές φοιτητικές εστίες της Ευρώπης. Γνωρίστε τα UNIC Residences μέσω του σχετικού βίντεο.

Ενταχθείτε στην Μεγαλύτερη Πανεπιστημιακή Κοινότητα της Κύπρου

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής και μετεγγραφής, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου: www.unic.ac.cy. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών τηλεφωνικά στο 22841528 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: admissions@unic.ac.cy.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending