fbpx

#WorldCupAtHome: 5+1 παιχνίδια που μπορείς να δεις από το κανάλι της FIFA στο YouTube!

Να περνάς τη μέρα σου στο σπίτι μπορεί να έχει και τα καλά του. Άλλος θα κάνει γυμναστική, άλλος θα διαβάσει, άλλος θα δει ντοκιμαντέρ, γενικά ο καθένας προσπαθεί να βρει δημιουργικούς τρόπους να περάσει τη μέρα του.

Για τους ποδοσφαιρόφιλους το να μην μπορείς να δεις την ομάδα σου, να μην έχεις άμεση επαφή με το ποδόσφαιρο είναι, όπως και να το κάνουμε, σοβαρό πλήγμα.

Ευτυχώς, η FIFA φροντίζει να απαλύνει όσο γίνεται αυτό το σοβαρό πλήγμα, προβάλλοντας από το κανάλι της στο YouTube παιχνίδια παλαιότερων Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Επιλέξαμε 5+1 παιχνίδια που ήδη βρίσκονται αναρτημένα (καινούρια μπαίνουν κάθε Σαββατοκύριακο) που μπορείς να δεις, να απολαύσεις περνώντας ευχάριστα την ώρα σου.

Δες ποια είναι παρακάτω:

1
Ισπανία-Ολλανδία (2014, φάση ομίλων)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 πρόσφερε μπόλικες συγκινήσεις που ξεκίνησαν με το … “καλησπέρα”! Πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων με το ζευγάρι Ισπανία-Ολλανδία να ήταν τα δυνατά φαβορί του Β’ ομίλου, αλλά και επανάληψη του τελικού του 2010.

Αυτό που έγινε στον αγωνιστικό χώρο δεν το ανέμεναν ούτε οι πιο αισιόδοξοι Ολλανδοί, αφού φιλοδώρησαν με πεντάρα τους Ισπανούς σε ένα παιχνίδι που έμεινε αξέχαστο για το μαγικό τέρμα του Robin van Persie, αλλά και ένα απίστευτο σόλο του Arjen Robben που έδειξε τη γύμνια της ισπανικής άμυνας!

2
Βραζιλία-Γερμανία (2014, ημιτελικά)

Υπάρχει κάποιος που να είδε το συγκεκριμένο παιχνίδι και να μην το θυμάται; Υπάρχει κάποιος φίλος της Βραζιλίας που να μην έκλαψε βλέποντας το ματς και αντίστοιχα υπάρχει φίλος της Γερμανίας που να μην φούσκωσε από περηφάνια;

H “nasionalmanschaft” έκανε πάρτι στο Belo Horizonte, υποχρέωσε τη Βραζιλία στη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας της και πήρε πανηγυρικά από το ημίχρονο την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης (την οποία τελικά κατέκτησε).

Ένα από τα κλασικότερα παιχνίδια όλων των εποχών, πλέον και εξαιτίας του τέρματος που σημείωσε ο Miroslav Klose και με το οποίο είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ σε Μουντιάλ!

3
Βραζιλία-Γαλλία (1986, προημιτελικά)

Αν τώρα προτιμάς κάτι πιο old school, το Βραζιλία-Γαλλία του 1986 είναι ίσως το ιδανικότερο παιχνίδι να δεις!

Από τη μια η “selesao” με τον Socrates μπροστάρη του “jogo bonito” και από την άλλη η “tricolor”, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1984, με τον Platini ηγέτη και άξιους συμπαραστάτες παίκτες όπως οι Batiston, Fernandez, Giresse και Tigana πρόσφεραν πάθος και θέαμα σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι και παίχτηκε κάτω από τρομερή ζέστη!

4
Βραζιλία-Γαλλία (2006, προημιτελικά)

Το Μουντιάλ του 2006 ήταν ουσιαστικά το τέλος εποχής για 2 σπουδαίες φουρνιές παικτών, αυτή της Βραζιλίας των Ronaldo, Roberto Carlos, Cafu, Ronaldinho και αυτή της Γαλλίας των Zidane, Barthez, Vieira, Thuram, Makelele.

Αυτές οι 2 ομάδες συναντήθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης με τους “πετεινούς” να έχουν τον Zinedine Zidane σε μεγάλα κέφια! Ο Γάλλος έκανε το πιο ώριμο παιχνίδι της καριέρας του οδηγώντας τη Γαλλία σε μια μεγάλη πρόκριση!

5
Βραζιλία-Αργεντινή (1990, φάση των 16)

Για μεγάλη μερίδα του κόσμου, το μεγαλύτερο ντέρμπι στον κόσμο, σε επίπεδο εθνικών ομάδων, είναι το Βραζιλία-Αργεντινή!

Όποτε αυτές οι 2 ομάδες, οι 2 τόσο διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου συναντηθούν μαγνητίζουν τα βλέμματα και η συνάντηση τους το 1990, πολύ γρήγορα στη διοργάνωση, ήταν ένα από τα highlights του Italia ’90!

Από τη μια η Βραζιλία, πολύ πιο σφριγηλή από την ομαδάρα των ’80s, είχε στις τάξεις της παίκτες όπως ο Taffarel, o Alemao και ο Careca με την Αργεντινή από την πλευρά της να έχει Goycochea, Caniggia και τον Diego Maradona.

Το ματς ήταν αυτό που πάντα περιμένεις από ένα Βραζιλία-Αργεντινή (πάθος, νεύρα, ένταση και θεαματικό ποδόσφαιρο) με το ματς να κρίνεται λίγα λεπτά πριν το τέλος!

6
Πορτογαλία-Ισπανία (2018, φάση ομίλων)

Αρκετοί από ‘μας θεωρούμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 το καλύτερο της σύγχρονης εποχής με τα αποτελέσματα να δικαιολογούν αυτή την άποψη σε μεγάλο βαθμό.

Από το ξεκίνημα, κιόλας, του Μουντιάλ φάνηκε πως θα βλέπαμε … ωραία πράγματα, αφού στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου, Πορτογαλία και Ισπανία μας πρόσφεραν ένα χορταστικότατο παιχνίδι!

Έχουμε και λέμε: χατ-τρικ από τον Cristiano Ronaldo, ανατροπή στην ανατροπή και ένα φάουλ για highlight από τον Πορτογάλο σούπερ σταρ που έδωσε τον πολύτιμο, όπως εξελίχθηκε ο όμιλος, βαθμό στην ομάδα του!

Εσύ ποιο παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου του παρελθόντος θα ήθελες να ξαναδείς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending