fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους τι θα τους λείψει περισσότερο από το φετινό Πάσχα!

Η Κυπριακή φράση “έννεν πάντα Πάσκα” φέτος έχει την τιμητική της, αφού που μεταφορική έγινεν κυριολεκτική!

Ένα διαφορετικό Πάσχα που μας καλεί να το «γιορτάσουμε»… όσο γίνεται, αφού ο κορωνοϊός έκαμεν κάποιες συνήθειες μας να «κοπούν» σαν δίκοπο μαχαίρι, λόγω των περιοριστικών μέτρων, όμως, τουλάχιστον έτσι θα  παραμείνουμε υγιείς!

Το θέμα, όμως, είναι ότι κάποια πράματα λείπουν μας πολλά, ειδικά τούτες τες γιορτινές μέρες… Γι’ αυτό τζιαι εμείς ρωτήσαμε 5 Κύπριους και Κύπριες τι θα τους λείψει περισσότερο από το φετινό Πάσχα!

Δες τι μας απάντησαν:

1
Joseph, 20 ετών

thetoc.gr/neolaia.gr
  • «Ούφφου μεν μου κάμνεις έτσι ερωτήσεις! Θα σου πω, αλλά αν με βλέπει ο Θεός τζιαι καταλήξω στην κόλαση εξαιτίας σου, κατίσιη σου! Θα μου λείψει παραπάνω το “Fashion Show SS 2020” της Κυριακής του Πάσχα, στην εκκλησία!
    Εν καταλάβεις, «πεθανίσκω» για τζιείνη την ημέρα! Ντύνουμαι, σάζουμαι παντίς τζιαι εν να μπω πρωτοκουμπάρος, τζιαι που την ώρα που εν να μπω μες την εκκλησία ως την ώρα που εν να φκώ, κάθουμαι με την αρφή μου τζιαι σχολιάζουμε σκάμνο-σκάμνο, ώσπου να τους σχολιάσουμε ούλλους.
    Μα γίνεται κύριε μου να μου βάλλουν φόρεμα παντίς τζιαι εν να παν Πάολα, 12 ποντο τακκούνι, τζιαι eyeliner ως το αυτί, για να παν εκκλησιάν; Να μη σχολιάσω το “catwalk” που γίνεται ώσπου να παν στον σκάμνο! Δηλαδή νιώθω ότι εν να φκεί τζιαι η Καγιά σε κάποια φάση να τους πει «μπράβο, είσαι η shopping star της εβδομάδας!» Λαλείς μου τωρά πως θα σχολιάζω εγώ; Α; Δεν μπορώ άλλο την καραντίνααα!»

2
Ελένη, 21 ετών

OTA VOICE
  • «Αυτό που θα μου λείψει πολύ είναι το πασχαλινό τραπέζι γιατί μαζευόμασταν όλοι μαζί οικογενειακώς, αφού δυστυχώς λόγω της καθημερινότητας χανόμασταν και το γιορτινό τραπέζι αποτελούσε χώρο συνάθροισης και νιώθαμε ξανά ενωμένοι μιας και περνούσαμε ποιοτικό χρόνο όλοι μαζί!
    Επίσης, λόγω του ότι όλη η παρέα είχαμε φύγει για σπουδές σε άλλες πόλεις ή ακόμη και σε άλλες χώρες περιμέναμε το Πάσχα για να ξανά συναντηθούμε… Όμως, όλα ανατράπηκαν και μου λείπουν πολύ οι φίλοι μου αλλά και τα τοπία της περιοχής μου, όπου μαζευόμασταν κάθε χρονιά και θυμόμασταν τα παλιά!
    Αυτό που βιώναμε το Πάσχα εμένα μου έφερνε μια ηρεμία και γαλήνη, αφού μπορούσα να επισκεφθώ την εκκλησία και από τα έθιμα θα μου λείψει το στόλισμα του Επιταφίου!»

3
Άντρη, 21 ετών

topontiki.gr/pikpng.com
  • «Εγώ μένω σε χωριό τζιαι όχι στην πόλη, άρα είμαι μαθημένη στα παραδοσιακά έθιμα τζιαι γι’ αυτό παραπάνω που ούλλα εν να μου λείψουν τα έθιμα… Να σηκώνουμαι να πιέννω στη λαμπρατζιά ως το πρωί με τους φίλους μου τζιαι να κάμνουμε πασιαμά!
    Αλλά εννοείτε ότι σαν το φαΐ δεν έσσιει, άρα εν να μου λείψει πολλά τζιαι η σούβλα! Εννοείτε ότι τζιαι φέτος ως original Κυπραίοι εν να κάμουμε τη σούβλα μας, αλλά έσσιει άλλη χάρη να είσαι με ούλλη σου την οικογένεια μαζεμένη!
    Τούτη η κατάσταση έσσιει τζιαι τα θετικά της, αφού εν να γλιτώσουμεν τα φιλιά τζιαι την ανάκριση που κάποιους που το σόι μας που εν τους συμπαθούμε τζιαι τόσο!»

4
Κώστας, 21 ετών

mpachari-kai-kanela.webnode.gr
  • «Στο φετινό Πάσχα τζιείνο που εν να μου λείψει παραπάνω που ούλλα εν το χωριό μου, αφού εν θα μπορώ να το επισκεφθώ. Κάθε Πάσχα που τότε που θυμούμαι τον εαυτό μου τις διακοπές αυτές επερνούσαμεν τες στο χωριό τζιαι εζυμώναμε με τη γιαγιά μου τζιαι πώς να το πω… φέτος νομίζω ότι δε θα «μυρίσει» Πάσχα!
    Εν να είμαστε βαούμενοι μέσα στο σπίτι τζιαι το πολύ – πολύ να αγοράσουμε καμιά έτοιμη φλαούνα που τον φούρνο να τη φάμε το Σάββατο τα μεσάνυχτα τζιαι να κρύψουμεν…
    Έτσι τζιαι αλλιώς προσπαθώ -όσο γίνεται δηλαδή- να συμβιβάζουμαι με τούντην κατάσταση, πέρκι περάσει το συντομότερο δυνατό τζιαι να κάμουμε καλοτζαιρούιν! Οι καλοτζαιρινές διακοπές για να είμαι ελικρινής ενδιαφέρουν με παραπάνω που τες Πασχαλινές!
    Έτσι τζιαι αλλιώς το Πάσχα πάει μόνο 2 εφτομάδες, ενώ το καλοτζαίρι 3 μήνες! Συγγνώμη, αλλά εν θα αντέξω να μείνω ακόμα 3 μήνες σπίτι…»

5
Νικόλας, 22 ετών

Mothersblog.gr
  • «Εμένα που το φετινό Πάσχα τζιείνο που θα μου λείψει πολλά εν το ότι κάθε χρόνο είχα ένα ξύλινο αυγό τζιαι επήεννα τζιαι ετσούγκριζα με ούλλον τον κόσμο… Τζιαι αν το έβρετε ποιος ενίκαν;!
    Εννοείτε ότι επωφελούμουν, αφού εκτός που το χάζι που έκαμναν εβάλαμεν τζιαι διάφορα στοιχήματα, τα οποία φυσικά τζιαι εκέρδιζα!
    Τόσα χρόνια ακόμα εν ανακαλύψαν ότι το αυγό μου ήταν ξύλινο τζιαι όχι αληθινό… Ελπίζω να μεν με πάρει πρέφα κανένας συγγενής μου που θα θκιαβάσει τούντο άρθρο! Ευτυχώς εν έχω σπάνιο όνομα, οπόταν ας ελπίζω ότι εν θα με υποψιαστούν».

Γράψε μας κι εσύ στα σχόλια τι θα σου λείψει περισσότερο από το Φετινό Πάσχα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending