fbpx

«Θκυό Λόγια»: Η νέα εκστρατεία για την ισότητα των φύλων από απόφοιτους του Παν. Κύπρου!

Έτυχε κι εσύ να «πέσεις» πάνω σε κάποια δημοσίευση που να λέει «Θκυό Λόγια…», είτε στο Facebook, είτε στο Instagram και να μη ξέρεις περί τίνος πρόκειται; Λοιπόν, αυτό το άρθρο θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις για τη νέα παγκύπρια εκστρατεία για την ισότητα, που έχει διακριθεί σε Αμερική και Σουηδία! 

Μάθε τα πάντα για την εκστρατεία:

Η πρωτοβουλία «Θκυό Λόγια» ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου 2020 από απόφοιτους και απόφοιτες του Πανεπιστημίου Κύπρου, με στόχο να προωθήσει και να ενθαρρύνει την αναγνώριση και κατανόηση των προκλήσεων που σχετίζονται με το φύλο.

Η ομάδα του «Θκυό Λόγια», με τον δικό της τρόπο, επισημαίνει «πώς τα καθιερωμένα πρότυπα καταλήγουν να επηρεάζουν την πραγματικότητά μας, να ενισχύουν τα στερεότυπα και να υποστηρίζουν τις δομές που δημιουργούν θεσμικές και κοινωνικες ανισότητες».

Facebook.com/thkiologia

Μέσω του Facebook και του Instagram, παρέχουν σε απλή γλώσσα αξιόπιστες και προσιτές πληροφορίες, ούτως ώστε να μας προβληματίσουν και έπειτα όλοι εμείς με τη σειρά μας – με απλές πράξεις, να συνεισφέρουμε στον αγώνα για την ισότητα των φύλων!

Όπως αναφέρει η ομάδα: «Θέλουμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον και να ενθαρρύνουμε την κινητοποίηση του κάθε ατόμου με απλές πράξεις! Στόχος μας είναι να παραθέσουμε βασικά στοιχεία, αποδείξεις και επιχειρήματα για διάφορα θέματα σχετικά με την ισότητα των φύλων. Παρουσιάζοντας τα γεγονότα που τροφοδοτούν το σεξισμό, πιστεύουμε ότι όλες και όλοι θα μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις μορφές του.»

Το κίνητρο της ομάδας πίσω από το «Θκυό Λόγια» είναι η ελπίδα και η θέληση για ένα δίκαιο μέλλον, με ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες, χωρίς απoκλεισμούς, ώστε να οικοδομήσουμε μια απελευθερωμένη από στερεότυπα κοινωνία!

Μέχρι στιγμής, τα «Θκυό Λόγια» έχουν διακριθεί με βραβείo από την Αμερική (Capstone Award από το U.S State Department και FHI 360) αλλά και τη Σουηδία (Lumi Grants) τα οποία χρηματοδοτούν παράλληλα την καμπάνια.

1
Γιατί «Θκυό Λόγια»;

Facebook.com/thkiologia

Η καμπάνια στοχεύει να εισέλθει όχι μόνο στην οθόνη μας αλλά και στην καθημερινότητα της Κυπριακής κοινωνίας, μόνο με θκυό λόγια. Απλά και κατανοητά. Θκυό λόγια με σκοπό να μας αφυπνίσουν και με καλοδιάθετο τρόπο να μας προβληματίσουν για να δράσουμε άμεσα με απλές πράξεις, ξεκινώντας από το σπίτι μας και την οικογένειά μας.

Μικρές αλλαγές που θα επιφέρουν τη μεγαλύτερη αλλαγή ξεκινώντας από τους ίδιους μας τους εαυτούς και μετά εμπλέκοντας και την υπόλοιπη κοινωνία στο σύνολό της. Και όπως αναφέρει και η ομάδα: «Θκυό λόγια για να σκεφτείς, να αναρωτηθείς, να ψαχτείς, τζαι να κάμεις την αλλαγή, πρώτα για εσένα τζαι μετά για τον κάθε ένα».

2
Ποια θέματα παρουσιάζονται μέσω αυτής της καμπάνιας;

Όπως μπορεί κανείς να δει από τα social media της εκστρατείας, υπάρχει κατηγοριοποίηση των θεμάτων που είναι αναγκαία προς βελτίωση και συγκεκριμένα: Φύλο, Φύλο και οργανισμοί, Φύλο και επαγγέλματα, Φύλο στην επικοινωνία, Μορφές βίας, Ενδυνάμωση και Εισηγήσεις βιβλίων, ταινιών και βίντεο, πάντα σχετικών με την καμπάνια. Καθημερινά, όλες και όλοι μπορούν να δουν πληροφορίες ανάλογα με την κατηγορία που τους ενδιαφέρει!

3
Ποια είναι η ομάδα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία;

Η ομάδα αποτελείται από απόφοιτους και απόφοιτες του Πανεπιστημίου Κύπρου που μοιράζονται το ίδίο πάθος: την ελπίδα για ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους, άντρες και γυναίκες, αγόρια και κορίτσια!

Αν θέλεις κι εσύ να ακούσεις «Θκυό Λόγια» και να κάνεις την αλλαγή, μάθε περισσότερα σε:

Facebook: Θκυό Λόγια/Thkio Logia
Instagram: @thkiologia

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending