fbpx

Μάθε τι θα ισχύει για τις πτήσεις Κύπρου – Ελλάδας μέχρι τον Οκτώβριο 2020!

Εξαιτίας του κορωνοϊού έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές στις ζωές όλων μας. Εκτός από το γεγονός ότι μας «έκλεισε» στο σπίτι, ο συγκεκριμένος ιός έχει αντίκτυπο και σε άλλους τομείς.

Έχει δημιουργήσει σίγουρα ένα μεγάλο πλήγμα στην οικονομία και στον τουρισμό, όχι μόνο της Κύπρου αλλά και σε πολλές άλλες χώρες ανά το Παγκόσμιο!

Δες τι αλλάζει σχετικά με τις πτήσεις από και προς την Κύπρο:

1
Τηλεδιάσκεψη

Antyradio

Στις 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου και Ελλάδας πάρθηκαν αποφάσεις με στόχο να προσελκύσουν Ελλαδίτες τουρίστες στην Κύπρο και Κύπριους στην Ελλάδα, με ελκυστικά τουριστικά πακέτα.

Ουσιαστικά, στόχος τους είναι να καλύψουν σε ένα βαθμό τις απώλειες που δημιούργησε στην οικονομία ο κορωνοϊός.

2
Συμφωνία

CircoGreco

Η συμφωνία προβλέπει κοινό αίτημα στις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας, από τις 15 Ιουνίου και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2020, να μην υπάρχουν φόροι στις πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια των δύο αυτών χωρών.

3
Οφέλη

PYMNTS.com

Η Κύπρος έχει πολλά να κερδίσει από την εν λόγω συμφωνία, καθώς οι Κύπριοι που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα ανέρχονται περίπου στις 500 χιλιάδες και αντίστοιχα οι Ελλαδίτες που επισκέπτονται την Κύπρο είναι 200 χιλιάδες.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων υπογράμμισε στο InBusinessNews ότι «υπάρχουν περιθώρια για σημαντική άνοδο», ενώ τόνισε ταυτόχρονα ότι «απευθυνθήκαμε πρώτα στους γείτονες και ομοεθνείς μας που θεωρούνται, όπως και η Κύπρος, ένας safe προορισμός για να κάνουμε αυτή τη συμφωνία».

4
Συχνότητα

hashmag.gr

Σε σχέση με τη συχνότητα των πτήσεων προς την Ελλάδα, το πιο πιθανόν είναι να πραγματοποιούνται πτήσεις προς τα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κρήτης και στη συνέχεια να γίνονται εσωτερικές πτήσεις για όσους επιλέγουν άλλο νησί της Ελλάδας.

Η αεροπορική εταιρεία Aegean εκδήλωσε ήδη ενδιαφέρον να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, ενώ αναμένεται να μπουν στη συμφωνία κι άλλες αεροπορικές εταιρείες.

5
Εισηγήσεις για πακέτα διακοπών

Kotsovlos Blog

Γίνονται σκέψεις για να υπάρξουν πακέτα για διακοπές κάποιες μέρες στην Κύπρο και στην Ελλάδα, έτσι ώστε να επωφεληθούν ακόμη περισσότερο οι δύο χώρες. Παράλληλα, θα ζητηθεί κρατική επιδότηση σε αυτά τα πακέτα, όπως θα γίνει και για τον εσωτερικό τουρισμό.

Ας ελπίσουμε πως θα τελειώσει σύντομα αυτό το κακό και πως οι οικονομίες των χωρών θα πάρουν μια ανάσα από αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουν!

Πηγή: inbusiness.com

Εσένα πως σου φάνηκαν αυτές οι προτάσεις; Γράψε μας σε σχόλιο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending