fbpx

«Λιώνεις» και εσύ μπροστά από μια οθόνη; Δες 5 tips για να μην πονάς τα μάτια σου!

Η καθημερινότητά μας (πριν αλλά και τώρα στην καραντίνα) απαιτεί να περνούμε αγκαστικά πολύ χρόνο μπροστά από μια οθόνη, είτε για μαθήματα online, είτε για λόγους δουλειάς!

Αν πάλι δεν συμβαίνει κάτι από αυτά σε ‘σένα, πολύ πιθανόν το κινητό να είναι η προέκταση του χεριού σου, ή χασομεράς με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση ή το laptop, λιώνοντας -φυσικά- στο Netflix!

Αν αντιμετωπίζεις κι εσύ το αιώνιο πρόβλημα ότι πονάνε τα μάτια σου, τότε ακολούθησε τα πιο κάτω tips!

Δες τι σου προτείνουμε για να μην πονάνε τα μάτια σου:

1
«Κράτα» τη σωστή απόσταση

fatherly.com

Η λανθασμένη απόσταση μεταξύ ματιών και οθόνης είναι από τις κύριες αιτίες που προκαλούν πόνο στα μάτια! 

Η σωστή θέση της οθόνης πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών σου ή ελάχιστα πιο κάτω και όχι πολύ κοντά στο πρόσωπό σου!

2
Σωστός φωτισμός

lipboard.com

Οι αντανακλάσεις του φωτός σε τοίχους ή και στην ίδια την οθόνη είναι πιθανό να προκαλέσουν κούραση στα μάτια σου.

Ρυθμίζοντας τη φωτεινότητα και τη θερμοκρασία χρώματος της οθόνης, αλλά και το μέγεθος των χαρακτήρων, μπορείς να βοηθήσεις τα μάτια σου να παραμείνουν ξεκούραστα.

3
Ανοιγόκλεινε τα μάτια σου

Freepik

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους συχνά έχουν ως συνέπεια το στέγνωμα και τον ερεθισμό των ματιών τους.

Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να ανοιγοκλείνεις αργά τα μάτια σου 10 φορές κάθε 20 λεπτά! Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις τεχνητά δάκρυα, τα οποία μπορείς να βρεις στα φαρμακεία.

4
Κάνε συχνά διαλείμματα

parade

Κάνε σωστά και συχνά διαλείμματα, χωρίς, όμως, να χάνεις από τη συγκέντρωση σου! Προγραμμάτιζε τον χρόνο σου, έτσι ώστε να τελειώνεις τις υποχρεώσεις σου, χωρίς να παραλείπεις τα διαλείμματα!

Εκτός από το ότι τα διαλείμματα θα βοηθήσουν στο να μην πονάς να μάτια σου, θα δεις ότι θα γίνεις και πιο παραγωγικός! Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι ο οργανισμός σου τα χρειάζεται.

Extra tip: Σήκω, περπάτησε και τέντωσε άκρα, μέση και αυχένα!

5
Ασκήσεις ματιών

Freepik.com

Ακολούθησε τον κανόνα «20-20-20». Τώρα θα διερωτάσαι τι είναι αυτός ο κανόνας!; Λοιπόν, κάθε 20 λεπτά, ρίξτε το βλέμμα σου σε ένα αντικείμενο περίπου 6 μέτρα μακριά για 20 δευτερόλεπτα.

Άλλη μια άσκηση είναι η εναλλαγή της παρακολούθησης ενός αντικειμένου που βρίσκεται μακριά με ένα κοντινό (10-15 δευτερόλεπτα μακριά, 10-15 δευτερόλεπτα κοντά, 10-15 δευτερόλεπτα μακριά) για 10 φορές.

Δοκίμασε αυτά τα tips και γράψε μας σε σχόλιο αν σε έχουν βοηθήσει!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending