fbpx

Αυτές οι αθλητικές σειρές του Netflix θα σε κάνουν να “κολλήσεις” μπροστά σε μια οθόνη!

Δεν είμαι φαν των σειρών. Δεν είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που θα κάτσουν με τις ώρες να ξημεροβραδιάζονται βλέποντας “Game of Thrones”, “Breaking Bad”, “Sons of Anarchy” και οποιαδήποτε άλλη σειρά, που τελοσπάντων, έγινε viral.

Όντας, όμως, σε καραντίνα τις μέρες του κορωνοϊού και με αφορμή την αναπουμπούλα που έγινε με το “The Last Dance”, τη σειρά για την τελευταία σεζόν του Michael Jordan στους Bulls, έκατσα και εγώ να “εξερευνήσω” το Netflix και τι επιλογές προσφέρει, τουλάχιστον για τους φίλους του αθλητισμού.

Το αποτέλεσμα ήταν, μάντεψε…. να κολλήσω με μερικές από αυτές τις οποίες και σου παρουσιάζω παρακάτω!

Δες ποιες είναι και ξεκίνα και εσύ τη θέαση σήμερα (αν δεν το έχεις ήδη κάνει!):

1
The English Game

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, το “The English Game” διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα.

Δύο ποδοσφαιριστές από εντελώς διαφορετικούς κόσμους: o πλούσιος, Άγγλος, Arthur Kinnaird και ο Σκωτσέζος, εργάτης, Fergus Suter που προέρχεται από μια δυσλειτουργική οικογένεια με ένα πατέρα μέθυσο, θα αλλάξουν μια για πάντα, τόσο το ποδόσφαιρο, όσο και την Αγγλία.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια δραματική σειρά που με αφορμή το ποδόσφαιρο καταπιάνεται και με άλλα θέματα, όπως: ταξικές διαφορές, ανισότητα των 2 φύλων, φιλία, αφοσίωση…

Το μόνο της αρνητικό να είναι η διάρκεια. Έχει μόλις 6 επεισόδια, διάρκειας περίπου 50 λεπτά το καθένα, κάτι που σημαίνει, όμως, πως μπορείς να τη δεις μέσα σε μια μέρα!

2
Sunderland ’till I die

Δεν είμαι οπαδός της Sunderland, αλλά μετά από αυτή τη σειρά τουλάχιστον τη συμπαθώ!

Μας παρουσιάζει την πορεία των “μαυρόγατων” τις σεζόν 2017-18 και 2018-19 με μπόλικα inside information για το πώς διοικείται μια ομάδα (ιδιαίτερο ενδαφέρον έχουν τα 2 επεισόδια των deadline days).

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της σειράς, όμως, η σύνδεση της ομάδας με τους οπαδούς της και την πόλη ή για να το θέσω καλύτερα η τρέλα που κουβαλούν οι οπαδοί για την Sunderland.

Βλέπεις για πρώτη φορά πώς είναι να είσαι οπαδός μιας ομάδας από την απ’ έξω: πώς είναι να είσαι στα ουράνια μετά από κάθε επιτυχία, πώς είναι να πέφτεις στην κόλαση μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα, πώς αντιδράς σε ένα αγώνα κτλπ.

Το μόνο αρνητικό είναι πως αν παρακολουθείς την Championship και ξέρεις πού τερμάτισε η Sunderland, ξέρεις και το τέλος. Κατά τα άλλα, σίγουρα θα “μαγκώσεις” με το πόσα σημαίνει η ομάδα για την πόλη!

3
The Last Dance

Το “The Last Dance” είναι τις τελευταίες εβδομάδες κάτι σαν το φάρμακο που ζητά ο άρρωστος στο νοσοκομείο και του το δίνουν με δόσεις, αντί μπαμ και κάτω!

Από τις 19 Απριλίου και για τις επόμενες 4 Δευτέρες το ESPN και το Netflix δημοσιοποιούν 2 επεισόδια (10 επεισόδια είναι συνολικά η σειρά) που έχουν να κάνουν με την τελευταία σεζόν του Michael Jordan στους Chicago Bulls και την προσπάθεια τους για το δεύτερο three-peat!

Δεν είναι μόνο αυτό, όμως, αφού με αρκετά flashbacks μας δείχνουν συνολικά όλη την καριέρα του MJ, όλους τους συμπρωταγωνιστές αυτής της πορείας, αλλά και πόσο δύσκολη ήταν όλη αυτή η πορεία.

Ακόμα και για κάποιο που δεν είναι φανατικός μπασκετόφιλος, όπως εμένα, η σειρά είναι σκέτο κόλλημα, αφού βλέπεις την πορεία ενός παίκτη που δημιούργησε ένα μύθο γύρω από το όνομα του και μιας ομάδας που άλλαξε ολοκληρωτικά το άθλημα!

4
Apache

Το “Apache” δραματοποιεί τη ζωή του Carlos Tevez και το πώς κατάφερε να γίνει ποδοσφαιριστής, παρ’ ότι μεγάλωσε σε μια από τις πιο κακόφημες γειτονιές του Buenos Aires.

Είναι διάρκειας 8 επεισοδίων περίπου 45 λεπτών το καθένα και είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε σαν θεατές πως οι ποδοσφαιριστές δεν γεννιούνται μέσα στα πλούτη.

Εδώ, χαρακτηριστικά ο Tevez μεγαλώνει χωρίς πατέρα (σκοτώθηκε) και ουσιαστικά χωρίς μητέρα, αφού μεγαλώνει με την αδελφή του μέσα σε μια γειτονιά που κυριαρχούν οι συμμορίες και τα ναρκωτικά.

Εσύ ποια άλλη αθλητική σειρά είδες και θα ήθελες να δεις ξανά και ξανά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending