fbpx

Ανοίγουν τελικά τα πανεπιστήμια; Δες τι απάντησαν στην ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας!

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε την Παρασκευή, 8/5/2020 ότι, εν όψει της χαλάρωσης των μέτρων που έχουν αποφασιστεί λόγω της πανδημίας του κορονωϊού, επιτρέπεται πλέον η επαναλειτουργία και των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Δύναται, δηλαδή, να λειτουργήσουν με φοίτηση στους χώρους των Ιδρυμάτων, από τη Δευτέρα, 11/05/2020. Η νέα αυτή ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας έγινε δύο μέρες μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την απόφαση της Κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων, παρά το γεγονός ότι καθημερινά υπάρχουν ακόμη κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες στα Ιδρύματα, για αυστηρή τήρηση των υγειονομικών συστάσεων του Υπουργείου Υγείας και έχει τονιστεί ότι για τον αριθμό των φοιτητών/τριών σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, εργαστηρίου κ.ά. θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες αραίωσης που συμπεριλαμβάνονται στα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Δες πιο κάτω τι αποφάσισαν τα Πανεπιστήμια της Κύπρου:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, τόσο τα Κρατικά, όσο και τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια της χώρα μας αποφάσισαν να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους και να μην επιστρέψουν στα μαθήματα με φυσική παρουσία.

1
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας:

unic-university-of-nicosia-nes
oeb.org.cy

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διευκρινίζει ότι τo Εαρινό Εξάμηνο 2020 θα ολοκληρωθεί διαδικτυακά.

Η εξεταστική περίοδος αρχίζει στις 18 Μαΐου 2020 και τελειώνει στις 13 Ιουνίου 2020 και το τελικό πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ήδη ανακοινωθεί στους φοιτητές.

2
Πανεπιστήμιο Frederick:

frederick-university-cyprus
topmost10.com

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), όπου αναφέρεται ότι «τα Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου δύναται να λειτουργήσουν με φοίτηση στους χώρους των Ιδρυμάτων από τη Δευτέρα 11.05.2020», το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοίνωσε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχίσει εξ αποστάσεως μέχρι την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους, όπως η ισχύουσα απόφαση της Συγκλήτου προνοεί.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο έχει εφαρμόσει εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας και αξιολόγησης, από την αρχή της πανδημίας, με απόλυτη επιτυχία και η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται απρόσκοπτα χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.

3
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου:

Σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρίνισε προς όλους τους φοιτητές, φοιτήτριες και διδάσκοντες ότι:

  • Οι τελικές εξετάσεις του τρέχοντος εξαμήνου που άρχισαν στις 27 Απριλίου συνεχίζονται κανονικά εξ αποστάσεως, όπως αυτό είχε αποφασισθεί από τη Σύγκλητο και ανακοινωθεί από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στα μέσα Απριλίου.
  • Η αξιολόγηση των μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων, πραγματοποιείται στη βάση του καθοδηγητικού πλαισίου για εναλλακτικών εξ αποστάσεως μεθόδων αξιολόγησης, όπως επικυρώθηκε από τη Σύγκλητο στις 8 Απριλίου.
  • Η περίοδος των εξετάσεων θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουνίου, όπως προγραμματίστηκε.

4
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου:

Την ίδια τακτική θα τηρήσει και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο ανακοίνωσε προς όλους τους φοιτητές, φοιτήτριες, προσωπικό και διδάσκοντες του ότι τo Ακαδημαϊκό έτος 2020 θα ολοκληρωθεί διαδικτυακά, όπως ακριβώς προγραμματίστηκε και επικυρώθηκε από τη Σύγκλητο.

Το Πανεπιστήμιο, όπως συγκεκριμένα εξήγησε, πήρε την πιο πάνω απόφαση με γνώμονα πρώτιστα την ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού του, τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των φοιτητών άλλα και τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ποιότητας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η διδασκαλία των συμβατικών μαθημάτων θα συνεχίσει να προσφέρεται εξ αποστάσεως μέχρι και το τέλος του Εαρινού Εξαμήνου (22 Μαΐου 2020).
  • Όλες οι Τελικές Εξετάσεις των Συμβατικών Μαθημάτων (25 Μαΐου -05 Ιουνίου 2020) είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τα πρότυπα υψηλής ποιότητας και τις εισηγήσεις του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) και θα πραγματοποιηθούν εξ’ αποστάσεως.

5
Alexander College Cyprus:

Το Alexander College είναι ανοικτό για την εξυπηρέτηση του κοινού (όπως: πληρωμές, εγγραφές, μεταγραφές, πληροφορίες κ.α), από τη Δευτέρα 11/5/2020, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα που προνοεί το Υπουργείο Υγείας.

Παρ’ όλα αυτά τα μαθήματα θα συνεχίζουν να γίνονται online, το ίδιο και οι εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν επίσης εξ αποστάσεως.

6
Πανεπιστήμιο Κύπρου:

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ενημέρωσε επίσης με τη σειρά του τους φοιτητές του, μέσω email, για τη συνέχεια και ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού εξαμήνου μέσω του «διαδικτυακού περιβάλλοντος».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό email που έλαβε ο κάθε φοιτητής ξεχωριστά, από την καθηγήτρια Ειρήνη-Άννα Διακίδου, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου, «ο στόχος μας ήταν διττός: μηδέν κρούσματα στη δική μας κοινότητα και ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού εξαμήνου έτσι ώστε να μην επηρεαστεί ο χρόνος φοίτησης και αποφοίτησης για κανέναν. Αναγνωρίζουμε ότι η προσαρμογή σε διαδικτυακή εκπαίδευση, διδασκαλία και μάθηση, δεν ήταν εύκολη για κανένα, αλλά καταφέραμε περίπου το 94% των μαθημάτων του εξαμήνου να συνεχίζονται κανονικά online. Αυτό δεν θα ήταν εφικτό και χωρίς τη δική σας συνεργασία.

Η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα είναι η τελευταία βδομάδα των μαθημάτων πριν από την περίοδο μελέτης και των τελικών εξετάσεων (15/5 – 5/6). Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν διαδικτυακά, και κατανοώ ότι αυτό δημιουργεί ανησυχία τόσο στους καθηγητές σας όσο και σε εσάς.»

«Τεχνικά προβλήματα: Στόχος είναι η αποφυγή τους και για αυτό παραθέτω πιο κάτω μερικές καλές πρακτικές για ομαλή σύνδεση:

  • Ελέγξετε τη ταχύτητα διαδικτύου της σύνδεσής σας μέσω του speedtest.net.
  • Τα αποτελέσματα τόσο για download όσο και upload πρέπει να εμπίπτουν εντός του εύρους 0.5Μbps μέχρι 1-1.5Mbps
  • Προτιμήστε ενσύρματη σύνδεση. Αν η ενσύρματη σύνδεση δεν είναι εφικτή, επιβεβαιώστε ότι έχετε καλό σήμα σύνδεσης στο wifi (τουλάχιστον 2 από τις 3 γραμμές στην ένδειξη σύνδεσης).
  • Μετακινηθείτε πιο κοντά στο modem/wifi router αν αυτό βελτιώνει την ένδειξη του σήματος
  • Αποφύγετε την χρήση extenders/adapters
  • Έχετε κλειστές όλες τις εφαρμογές chat/video καθώς αυτές ενδέχεται να παρεμποδίζουν τη χρήση κάμερας και μικροφώνου από το λογισμικό με το οποίο θα κάνετε την εξέταση. Εφαρμογές που έχουν υψηλή πιθανότητα δημιουργίας προβλημάτων είναι μεταξύ άλλων Skype, WhatsApp, Viber. Κάνετε quit τις εφαρμογές αυτές, όχι μόνο Sign Out.
  • Έχετε κλειστά οποιαδήποτε άλλα προγράμματα στον υπολογιστή που δεν χρειάζεστε για την εξέταση.

Εσύ συμφωνείς με την απόφαση των Πανεπιστημίων για την online ολοκλήρωση των εξαμήνων;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending