fbpx

Ακολούθησε αυτά τα 5+1 tips για να σκίσεις στην online εξεταστική σου!

Όπως και να το κάνουμε οι online εξετάσεις είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε στην Κύπρο και είναι λογικό ότι σε αρκετούς φοιτητές θα προκαλέσει επιπλέον άγχος.

Γι’ αυτό κι εμείς σου προτείνουμε κάποιες ιδεές – tips που σίγουρα θα μειώσουν το stress σου, αλλά -κυρίως- θα σε βοηθήσουν να «δώσεις ρέστα» στην online εξεταστική σου!

Δες πώς θα σκίσεις στην online εξεταστική!

1
Αποδέξου τα πράγματα όπως είναι

quora.com

Όσο κι αν σε αγχώνουν οι διαδικτυακές εξετάσεις σκέψου πως δεν είσαι ο μόνος/η που βιώνει αυτήν την κατάσταση.

Ακόμα κι αν απλά έχεις την περιέργεια να δεις πώς τελικά θα λειτουργήσουν οι online εξετάσεις, σκέψου πως αυτήν την περιέργεια και άγχος μοιράζονται όλοι οι φοιτητές, ακόμη και σε άλλες χώρες, όχι μόνο στην Κύπρο.

2
Μοιράσου τις σκέψεις / ανησυχίες σου

manchestereveningnews.co.uk/scu

Όπως είπαμε και πιο πάνω δεν περνάς μόνο εσύ αυτήν την κατάσταση, γι’ αυτό ό,τι κι αν σε απασχολεί ή αν σε ανησυχεί για τις εξετάσεις σου, πάρε τηλέφωνο κάποιο συμφοιτητή ή φίλο σου ή στείλε ένα μήνυμα σε κάποιο group chat για να το συζητήσεις.

Έτσι, θα καταλάβεις ότι και οι υπόλοιποι βιώνουν παρόμοια συναισθήματα με εσένα και θα βγάλεις από μέσα σου όλες τις ανησυχίες σου! 

3
Προγραμμάτισε τον χρόνο σου

beesapps.com

Σε κάθε περίπτωση εξεταστικής η σωστή οργάνωση είναι το Α και το Ω! Έτσι και τώρα, οργανώσου σωστά, ξεκινώντας με ένα σωστό πρόγραμμα, το οποίο θα τα περιέχει όλα με μέτρο.

Για παράδειγμα αν χρειάζεσαι 4 ώρες για να καλύψεις την ύλη σου ξεκίνα με 1 – 2 ώρες διάβασμα και μετά 30 – 40 λεπτά διάλειμμα, στο οποίο θα φας για να πάρεις ενέργεια, θα πας για περπάτημα ή θα μιλήσεις με κάποιο φίλο, ουτώς ώστε να χαλαρώσει το μυαλό σου.

4
Μην αφήσεις τίποτα την τελευταία στιγμή

Seppo

Φρόντισε να έχεις έτοιμες τις εργασίες σου τουλάχιστον 2-3 ημέρες πριν από την τελική ημερομηνία παράδοσης.

Έτσι, όχι μόνο θα έχεις ώρα για να τις ξαναδείς και να κάνεις (αν χρειάζεται) κάποιες αλλαγές, αλλά και ο χρόνος δεν θα είναι εχθρός σου, αφού αν τον ξοδέψεις σωστά θα έχεις όσο χρειάζεται για όλα!

5
Κρεβάτι, σημαίνει κρεβάτι και γραφείο, γραφείο

Learn English In

Μπορεί να αναρωτιέσαι τι σχέση έχει η σημασία του κρεβατιού και του γραφείου με τη σωστή προετοιμασία για εξετάσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως έχει τεράστια σημασία!

Μη μου πεις ότι δεν χρησιμοποιήσες κι εσύ μερικές (αν όχι πολλές) φορές το κρεβάτι σου για γραφείο. Απο εδώ και πέρα καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς το κρεβάτι για κρεβάτι και το γραφείο για γραφείο.

Βρες και χρησιμοποίησε, λοιπόν, ένα χώρο που θα είναι αποκλειστικά «χώρος εργασίας», έτσι ώστε να σου δίνει περισσότερο motivation για διάβασμα!

6
Extra Tip

ranchatdovetree.com

Μην υπερφορτώσεις το μυαλό σου! Μην κάνεις δηλαδή το λάθος να προσπαθήσεις να χωρέσεις σε μια μέρα στο μυαλό σου, περισσότερα απ΄ όσα μπορεί να αντέξει. Ο χρόνος, λοιπόν, όπως είπαμε και πιο πριν θα παίξει σημαντικό ρόλο στη σωστή οργάνωση και προετοιμασία.

Φρόντισε να αφιερώσεις όσο χρόνο πρέπει στις εργασίες, όσο χρόνο πρέπει στο διάβασμα για τις εξετάσεις και όσο χρόνο πρέπει για τον εαυτό σου! Είναι σημαντικό να μην ξεχνάς τον εαυτό σου, κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν!

Ακολούθησε τα tips μας και καλή επιτυχία στην online εξεταστική σου! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending