fbpx

10 εύκολες ασκήσεις για να ενισχύσεις το μυαλό και τη μνήμη σου στην εξεταστική!

Η εξεταστική περίοδος είναι εδώ για ακόμη ένα εξάμηνο κι εσύ το έχεις ρίξει στο εντατικό διάβασμα. Είμαστε σίγουροι πως κάνεις μαραθώνιο πάνω από σημειώσεις και βιβλία, προσπαθώντας να προετοιμαστείς σωστά.

Μάθε λοιπόν ότι για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα, είναι πολύ σημαντικό το μυαλό και η μνήμη σου να είναι σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πιο κάτω σου μαζέψαμε 10 απλές ασκήσεις που ακονίζουν το μυαλό και τη μνήμη και πρέπει να τις βάλεις στη ρουτίνα σου!

Μην ξεχνάς ότι μπορείς να ενισχύσεις τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σου με το συμπλήρωμα διατροφής Neurozan Plus Omega-3, που θα σου δώσει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται το νευρικό σύστημα για καλύτερη απόδοση στις εξετάσεις.

1
Δοκίμασε να θυμηθείς μια σειρά από αριθμούς ή ονόματα!

Κάνε μια λίστα από αριθμούς, ονόματα ή πράγματα και προσπάθησε να την θυμηθείς μετά από 1-2 ώρες. Μπορείς να το κάνεις πιο δύσκολο μεγαλώνοντας τη λίστα ή προσθέτοντας πιο δύσκολες λέξεις.

2
Ξεκίνησε ένα καινούριο άθλημα!

Ποιος είπε ότι στην περίοδο της εξεταστικής δεν πρέπει να αθλείσαι; Ακριβώς το αντίθετο! Ξεκίνησε ένα άθλημα που να συνδυάζει νοητική και σωματική άσκηση, όπως το τένις, το badminton ή το wind surfing!

3
Χαλάρωσε με αναπνοές πριν κοιμηθείς!

pexels.com @ Andrea Piacquadio

Πρόκειται για μια συνήθεια που θα την λατρέψεις και παίζει σημαντικό ρόλο για την καλή λειτουργία της μνήμης και του μυαλού. Πριν κοιμηθείς, ξάπλωσε, κλείσε τα μάτια και δώσε σημασία στις αναπνοές σου. Η απόλυτη συγκέντρωση στην εισπνοή και εκπνοή, θα αποβάλει όλες τις υπόλοιπες σκέψεις που κουράζουν το μυαλό και θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να έχεις καλύτερο ύπνο.

4
Συσχέτισε μια μυρωδιά με μια νέα δραστηριότητα!

Με αυτή την άσκηση μπορείς να δυναμώσεις το μυαλό και τη μνήμη σου. Βρες μια μυρωδιά που σου αρέσει και συσχέτισέ την με κάτι καινούργιο. Για παράδειγμα, δοκίμασε να μυρίζεις σοκολάτα κάθε πρωί που ξυπνάς, για να συσχετίσεις την μυρωδιά της με το αίσθημα του ξυπνήματος και της εγρήγορσης.

5
Παίξε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι!

pexels.com by cottonbro

Παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια που προηγουμένως δεν είχες δοκιμάσει, μαθαίνεις νέους κανόνες, τονώνοντας την σκέψη σου. Επίσης, τα παιχνίδια αυτά βοηθούν στον καλύτερο συντονισμό ματιών-χεριών.

6
Δοκίμασε mobile apps που ακονίζουν το μυαλό!

Βρες apps με διασκεδαστικές ασκήσεις μνήμης και μυαλού, τα οποία θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου σου. Κάποια από αυτά τα apps είναι το Lumosity και το Brain Fitness Pro.

7
Προσπάθησε να συγκεντρωθείς στο παρόν! (ενσυνειδητότητα)

pexels.com @ Kelvin Valerio

Αυτό δεν βοηθάει άμεσα στη λειτουργία του εγκεφάλου, όμως σε βοηθά να ελέγξεις το άγχος που επιβαρύνει αρνητικά τόσο το μυαλό όσο και την υγεία σου.

Προσπάθησε για 10 λεπτά της ημέρας να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο τι κάνεις τη συγκεκριμένη στιγμή. Υπάρχουν πολλά videos στο YouTube που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

8
Απέφυγε να χρησιμοποιείς υπολογιστική μηχανή!

Προσπάθησε να κάνεις απλούς υπολογισμούς χωρίς τη χρήση υπολογιστικής μηχανής. Αυτός είναι ένας καλός και εύκολος τρόπος να διεγείρεις το μυαλό σου.

9
Αναγνώρισε το χρώμα των λέξεων!

pexels.com @ Deeana Creates

Για να βελτιώσεις την συγκέντρωσή σου μπορείς να παίξεις το εξής παιχνίδι: Γράψε ονομασίες χρωμάτων αλλά με διαφορετικό χρώμα. Για παράδειγμα γράψε τη λέξη μπλε με πράσινο χρώμα. Ακολούθως, προσπάθησε να πεις με ποιο χρώμα είναι γραμμένη η κάθε λέξη.

Μπορεί να φαίνεται “ευκολάκι”, αλλά είναι μεγάλη πρόκληση γιατί το μυαλό πάντα προσπαθεί να διαβάσει τη λέξη παρά να επικεντρωθεί στο χρώμα.

10
Κάνε τις συνήθειές σου με “αντίθετο” τρόπο!

Αυτό μπορεί να σε “φοβίζει”, όμως είναι διασκεδαστικό! Κάνε καθημερινές συνήθειες με την αντίστροφή σειρά ή ανάποδα: δοκίμασε να γράψεις με το αντίθετο χέρι από αυτό που γράφεις συνήθως ή δοκίμασε να ντυθείς με διαφορετική σειρά. Θα γελάσεις το πιο πιθανό αλλά αυτό θα “ξυπνήσει” το μυαλό σου.


Με τις πιο πάνω 10 συνήθειες ή έστω μερικές από αυτές, θα κρατήσεις το μυαλό σου ενεργό και συγκεντρωμένο. Σε συνδυασμό με το συμπλήρωμα διατροφής Neurozan Plus Omega-3, που θα σου δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσής σου, θα είσαι πανέτοιμος για τη μεγάλη μέρα της εξέτασης!

Περιέχει συστατικά ζωτικής σημασίας για το νευρικό σύστημα, όπως τα Omega-3 DHA λιπαρά οξέα, το συνένζυμο Q10, Ginkgo Biloba, βιταμίνες ιχνοστοιχεία και αμινοξέα που θα δώσουν στον εγκέφαλό σου ό,τι χρειάζεται για καλύτερη απόδοση.

Το Neurozan μαζί με το StudentLife φέρνουν κοντά σου το digital EXAMS PACK!
Κατέβασε ΕΔΩ αποκλειστικά vouchers μόνο για φοιτητές με εκπτώσεις & δώρα από 14 cool brands!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending