fbpx

5 Κύπριοι ποδοσφαιριστές που… χάθηκαν πολύ γρήγορα από το προσκήνιο!

Τα τελευταία χρόνια και με την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές έπαψαν να αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά των ομάδων μας, αποτελώντας τις περισσότερες φορές είτε λύσεις πάγκου ή ρολίστες.

Αυτό είχε αποτέλεσμα τα τελευταία 15 περίπου χρόνια να χαθούν και αρκετά ποδοσφαιρικά ταλέντα.

Με άλλα λόγια, για κάθε Χαραλαμπίδη, για κάθε Αλωνεύτη, για κάθε Χριστοφή, για κάθε Λαΐφη που “έβγαλαν” οι ακαδημίες των ομάδων μας, άλλοι τόσοι δεν κατάφεραν να καθιερωθούν.

Πιο κάτω επιλέξαμε 5 τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 φαινόταν να έχουν προοπτικές, αλλά χάθηκαν γρήγορα από το προσκήνιο.

Δες ποιοι είναι:

1
Γιώργος Νικολάου

Savvides Press Sports Photographers

Τη σεζόν 2003-04 ξεπετάχτηκε ο Γιώργος Νικολάου με τον 21χρονο, τότε, επιθετικό, να δείχνει ενθαρρυντικά στοιχεία με τη φανέλα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.

Η σωματοδομή του μάλιστα οδήγησε αρκετούς να τον συγκρίνουν με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Οι εμφανίσεις του ήταν φυσικό να συγκεντρώσουν τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων με την Ομόνοια να τον αποκτά.

Ο Νικολάου ήταν από τους λίγους διασωθέντες σε μια μέτρια σεζόν των πρασίνων, σκοράροντας 5 φορές σε 18 συμμετοχές με τη σεζόν 2005-06, όμως, να τον βρει στην Παναχαϊκή.

Από εκεί ακολούθησαν περάσματα από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, τη Νέα Σαλαμίνα και την Αγία Νάπα και κάπου γύρω στο 2010 άρχισε να σβήνει το άστρο του επιθετικού από το Παραλίμνι…

2
Μάριος Νικολάου

Savvides Press Sports Photographers

Με το ξεκίνημα της νέας χιλιετίας, η Ομόνοια φαινόταν να βρίσκει τον νέο αμυντικό της ογκόλιθο στο πρόσωπο του Μάριου Νικολάου. Ο Νικολάου, 20αρης τότε, ήταν εντυπωσιακός, ειδικά τις σεζόν 2001-02, 2002-03.

Ξεκίνησαν οι τραυματισμοί, όμως, να τον ταλαιπωρούν και ο χρόνος συμμετοχής του να μειώνεται, με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στη Νέα Σαλαμίνα τη σεζόν 2005-06 για να βρει ρυθμό.

Επέστρεψε στους πράσινους τη σεζόν 2006-07 χωρίς, όμως, να μπορεί να βρει χρόνο συμμετοχής με αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό Λευκωσίας και από εκεί στη ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου-Νήσου. Το 2010 αποχώρησε από την ενεργό δράση.

3
Κυριάκος Χαραλάμπους 

Savvides Press Sports Photographers

Τη σεζόν 2004-05 πρωτογνωρίσαμε τον 18χρονο τότε Κυριάκο Χαραλάμπους με τη φανέλα της ΑΕΛ παίζοντας κυρίως στα άκρα της άμυνας και πραγματοποιώντας αρκετά καλές εμφανίσεις.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο νεαρός δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής τις επόμενες 2 σεζόν και κάπου εκεί χάθηκαν και τα ίχνη του…

4
Ιάκωβος Τσολακίδης

Savvides Press Sports Photographers

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η Ανόρθωση απέκτησε από τον Χαλκάνωρα Ιδαλίου τον πολλά υποσχόμενο Ιάκωβο Τσολακίδη.

Ο Τσολακίδης, γεννημένος το 1982, είχε την ευχέρεια να καλύψει αρκετές θέσεις τόσο στην άμυνα όσο και στο κέντρο με τη σεζόν 2003-04 να τον καθιερώνει σαν ένα ταλέντο με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

Ένας σοβαρός τραυματισμός, ωστόσο, λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν 2004-05 είχε ως αποτέλεσμα πέρα από το γόνατο του να τσακίσει και την καριέρα του, αφού δεν συνήλθε ποτέ.

Ακολούθησαν περάσματα από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και την Αλκή με τον σχεδόν 30αρη, πλέον, Τσολακίδη να επιστρέφει στον Χαλκάνωρα το 2010.

5
Χριστόφορος Χριστοφή

Savvides Press Sports Photographers

Τον Χριστόφορο Χριστοφή, τον μεγαλύτερο αδελφό του Δημήτρη Χριστοφή, τον πρωτοπροσέξαμε τη σεζόν 2004-05 όταν σε μια προβληματική σεζόν για τον Απόλλωνα ο 23χρονος τότε επιθετικός σημείωσε 2 τέρματα σε 9 συμμετοχές.

Η επόμενη σεζόν ήταν ακόμα καλύτερη για τον Χριστοφή. Όντας ο τρίτος επιθετικός των “γαλάζιων” μετά από τους Sosin και Paiva σκόραρε 5 τέρματα με τη σεζόν 2006-07 να τον βρίσκει δανεικό στην Αγία Νάπα για να “ψηθεί” ακόμα παραπάνω.

Η παρουσία του, παρότι θετική δεν κατάφερε να τον καθιερώσει στη λεμεσιανή ομάδα με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη ακόμα ενός ελπιδοφόρου ποδοσφαιριστή.

Ποιον άλλο ποδοσφαιριστή θυμάσαι να σε εντυπωσίασε στο ξεκίνημα του, αλλά στην πορεία να χάθηκε;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending