fbpx

Τα 5 ωραιότερα μονοπάτια της φύσης για να ευχαριστηθείς τη βόλτα σου!

Ψάχνεις και εσύ προορισμούς χωρίς πολυκοσμία και τόπους για να βρίσκεσαι κοντά στη φύση για να ηρεμήσεις και να ξεφύγεις από την καθημερινότητα;

Το ιδανικότερο θα ήταν να πας για περπάτημα ή για μια βόλτα σε μονοπάτια της φύσης που -ίσως- δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν στο νησί μας!

Δες ποια σου προτείνουμε πιο κάτω για να πας με την παρέα σου (ή και μόνος):

1
Καληδόνια

TripAdvisor

Τα Καληδόνια ανήκουν στην επαρχία Λεμεσού. Η αφετηρία των Καληδονιών ξεκινά από την πλευρά της Πλατείας Τροόδους, το μονοπάτι περνά από πυκνό δάσος και ακολουθεί πορεία κατά μήκος του κρύου ποταμού, όπου υπάρχει μόνιμα τρεχούμενο νερό.

Βρίσκεται εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους και μπορείς να πας για να χαλαρώσεις ακούγοντας το τρεχούμενο νερό και απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας!

2
Φαράγγι του Άβακα

checkincyprus.com

Το μονοπάτι Φαράγγι του Άβακα βρίσκεται, στην Πάφο εντός του δάσους της Πέγειας. Η διαδρομή μέσα στο φαράγγι χαρακτηρίζεται από την πυκνή βλάστηση κι ένα ιδιαίτερα ελκυστικό περιβάλλον, όπου μπορείς να πας για να απολαύσεις τη βόλτα σου!

3
Μονοπάτια της φύσης στο χωριό Ξυλιάτος

in-cyprus.philenews.com

Στο χωριό Ξυλιάτος της επαρχίας Λευκωσίας υπάρχουν δύο μονοπάτια της φύσης. Το πρώτο, μήκους τριών χιλιομέτρων, «απλώνεται» περιμετρικά του Φράκτη, προσφέροντάς σου την ευκαιρία να γνωρίσεις την άγρια βλάστηση του Ξυλιάτου. Το δεύτερο μονοπάτι, 2000 περίπου μέτρων, έχει δυο εισόδους, η μια από το δρόμο Ξυλιάτου – Λαγουδερών, ενώ η άλλη από το παλιό γεφύρι, εντός του χωριού.

Κυρίαρχο στοιχείο που εντοπίζει ο περιπατητής κατά τη περιδιάβαση του, αποτελεί ο γεωλογικός σχηματισμός, της «Στητήπετρας» ή αλλιώς «Σπητόροτσας» στα ανατολικά του χωριού. Επιπρόσθετα, το μονοπάτι διασχίζει το αραιό πευκόδασος που αναπτύσσεται σε εγκαταλειμμένη γεωργική γη, καθώς επίσης τις γεωργικές καλλιέργειες και οπωρώνες.

Εκτός από τα πιο πάνω, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις κατά μήκος του μονοπατιού σημεία με πανέμορφη ανεμπόδιστη θέα! Όταν τελειώσεις από τη βόλτα σου σε ένα από τα δύο μονοπάτια, μπορείς να ξεκουραστείς στον εκδρομικό χώρο με την παρέα σου.

4
Αφροδίτη

Cyprus Alive

Στο Δάσος του Ακάμα, στην επαρχία Πάφου μπορείς να βρεις το μονοπάτι της Αφροδίτης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σ’ αυτό το μονοπάτι είναι τα Λουτρά της Αφροδίτης, όπου σύμφωνα με τον μύθο, η Θεά του έρωτα και της ομορφιάς έκανε εκεί το μπάνιο της.

Το μονοπάτι ενώνεται με το μονοπάτι Άδωνις, ενώ στην αφετηρία του μονοπατιού μπορείς να επισκεφθείς τους Βοτανικούς Κήπους του Ακάμα και να νιώσεις ένα με τη φύση!

5
Κιόνια – Προφήτης Ηλίας

Visit Cyprus

Το μονοπάτι ξεκινά από τον εκδρομικό χώρο Κιόνια, βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας και ανήκει στο Δάσος του Μαχαιρά.

Προχωρά μέσα σ’ ένα τμήμα του δάσους που προσφέρει εκπληκτική θέα στον κάμπο της Μεσαορίας και το τοπίο είναι μαγευτικό! Το μονοπάτι καταλήγει στον εκδρομικό χώρο του Προφήτη Ηλία, όπου μπορείς να ξεκουραστείς μετά από τη βόλτα σου στο μονοπάτι.

P.S.: Όπου κι αν πας φρόντισε να αφήσεις το σημείο όπως το βρήκες, χωρίς να καταστρέψεις τη φύση και την ομορφιά του τοπίου με τα σκουπίδια σου!

Εσύ ποιο από αυτά τα μονοπάτια έχεις σκοπό να επισκεφθείς το συντομότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending