fbpx

5+1 τρόποι για να βγάλεις χρήματα online… καθώς σπουδάζεις!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορείς να βγάλεις δικά σου χρήματα, ούτως ώστε να είσαι ανεξάρτητος/η;

Αν είσαι φοιτητής/τρια -σίγουρα- οι υποχρεώσεις του Πανεπιστημίου είναι πολλές και ίσως να μην έχεις τον χρόνο να βρεις μια “κανονική” δουλειά! Υπάρχει, όμως, τρόπος να βγάλεις χρήματα online, χωρίς να παιδεύεσαι ψάχνοντας δουλειά!

Δες τι σου προτείνουμε:

1
Δημιούργησε ένα δικό σου course

TEFL.net

Αν είσαι καλός σε κάποιο τομέα και το έχεις με τη μεταδοτικότητα, μπορείς να δημιουργήσεις έναν κύκλο μαθημάτων, δηλαδή ένα online course.

Χρειάζεται απλά να βρεις τη θεματική και έπειτα να δημιουργήσεις τις υποενότητες και τον τρόπο με τον οποίο θα εξηγήσεις το θέμα σου στον εκάστοτε μαθητή, να το βιντεοσκοπήσεις και έπειτα να το ανεβάσεις σε κάποια πλατφόρμα. Μία δημοφιλής πλατφόρμα είναι το Udemy, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρεάν προκειμένου να ανεβάσεις όσα courses θέλεις.

Extra tip: Όσον αφορά την επιλογή της θεματικής, μπορεί να αφορά κάποιο χόμπι σου ή δεδομένου ότι είσαι φοιτητής και γνωρίζεις τις πρόσφατες εξελίξεις και τις τάσεις του κλάδου σου, μπορεί να αφορά το αντικείμενο των σπουδών σου. Ιδανικά αυτό, θα ήταν κάτι πολύ θετικό και για το βιογραφικό σου!

2
Απάντησε σε έρευνες

Teach Away

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, πολλές εταιρείες πληρώνουν κάποια μικρά ποσά προκειμένου να συμπληρώσεις τις έρευνες ή δημοσκοπήσεις τους!

Τα κριτήρια επιλογής συνήθως δεν είναι απαιτητικά, καθώς το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι ένα email και διάθεση να συμπληρώσεις… 

3
Γίνε influencer

eventige.com

Ένας όρος αρκετά “παρεξηγημένος” στην Κύπρο είναι αυτός του/της “influencer”. Δεν θα αναλύσουμε τι ακριβώς είναι και τι κάνει ένας πραγματικός influencer, όμως, θα σου εξηγήσουμε τι μπορείς να κάνεις για να βγάζεις χρήματα στα social media.

Διάλεξε ένα niche το οποίο σε ενδιαφέρει, όπως για παράδειγμα το fashion ή το make up και “χτύσε” πάνω σε αυτό το profile σου. Όταν αυξήσεις τους followers σου και θα έχεις πλέον ένα target audience, θα μπορείς να συνεργάζεσαι με κάποια μικρά και τοπικά -για αρχή- brands που θα τα προωθείς στους followers σου!

4
Review σε εφαρμογές

Medium

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές οι οποίες σε πληρώνουν για να γράψεις μια κριτική. Η κριτική δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλη ή σύνθετη. Αντιθέτως, μπορεί να είναι μικρή και απλή.

Αυτό είναι κάτι εξίσου εύκολο και καθόλου χρονοβόρο που μπορείς να ξεκλέψεις έστω 5 λεπτά για το κάνεις και να βγάλεις και από εδώ το “χαρτζιλίκι” σου!

5
Πούλησε πράγματα online

consumerreports.org

Έχεις παλιά βιβλία, CD, ρούχα ή ακόμα και παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια που δε χρειάζεσαι, αλλά βρίσκονται σε καλή κατάσταση; Αν ναι, αντί να τα πετάξεις, μπορείς να τα πουλήσεις μέσω διαδικτύου! Αυτό μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα για παράδειγμα μέσω του Marketplace που διαθέτει το Facebook!

Extra tip: Αν πάλι έχεις καλλιτεχνική φλέβα, μπορείς να πουλήσεις δικές σου χειροποίητες κατασκευές ή κάποιο δικό σου έργο, για παράδειγμα έναν πίνακα!

6
Δίδαξε ελληνικά ή άλλη γλώσσα

TeacherVision

Ένας άλλος τρόπος για να βγάλεις λεφτά online είναι να διδάξεις online τη μητρική σου γλώσσα! Πάντως, όσον αφορά τα ελληνικά σίγουρα είναι αρκετά δημοφιλής γλώσσα στο εξωτερικό και πολλοί άνθρωποι αναζητούν κάποιον να τους τη διδάξει. Ίσως αυτός ο κάποιος να είσαι εσύ!

Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες, όπως το coLanguage, στις οποίες μπορείς να βάλεις κάποια βιογραφικά στοιχεία και τις γλώσσες που θέλεις να διδάξεις και να σε προσλάβει κάποιος που θέλει να μάθει αυτήν τη γλώσσα! Φυσικά, αν γνωρίζεις ή ακόμη καλύτερα αν σπουδάζεις κάποια άλλη γλώσσα, πέραν της μητρικής σου, μπορείς να διδάξεις κι εκείνη!

Γράψε μας σε σχόλιο αν θα έκανες ή αν κάνεις (ήδη) κάτι για να βγάζεις χρήματα online!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending