Η Επίκουρη Καθηγήτρια του Παν. Λευκωσίας, Μυρτάνη Πιερή νέο μέλος της Global Young Academy

Η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας προσθέτει τη φωνή της σε μία αναδυόμενη διεθνή ομάδα επιστημονικής ηγεσίας

Η Δρ. Μυρτάνη Πιερή, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επιλέγηκε ως μέλος της σημαντικότατης Global Young Academy (GYA). Η επιλογή αυτή της επιτρέπει να συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο νέων επιστημόνων υψηλής κατάρτισης, οι οποίοι επιδίδονται σε καινοτόμα διεπιστημονική έρευνα επηρεάζοντας τις επιστημονικές κατευθύνσεις και προσφέροντας επιστημονικές συμβουλές υψηλού επιπέδου.

Τα νέα μέλη της Ακαδημίας προέρχονται από 30 διαφορετικές χώρες, από όλους τους γενικούς κλάδους, και η Μυρτάνη Πιερή επιλέγηκε ανάμεσα σε 400 άλλους υποψηφίους μέσω μίας πολύ ανταγωνιστικής διαδικασίας, καθώς λιγότερο από το 10% των υποψηφίων επιλέγηκαν.

Η Δρ. Πιερή θα έχει την ευκαιρία, μέσω της συμμετοχής της στην Ακαδημία, να συμμετάσχει και να συμβάλει σε ομάδες της GYA που επιτελούν παγκόσμιες διεπιστημονικές μελέτες βασικής έρευνας, όπως και επικοινωνίας και διάχυσης της επιστήμης. Κατ’ αυτό τον τρόπο η Μυρτάνη Πιερή θα προσθέσει τη φωνή της στην αναδυόμενη ομάδα της παγκόσμιας επιστημονικής ηγεσίας, που χαρακτηρίζεται από την ερευνητική αριστεία και το πάθος για τον ρόλο της επιστήμης στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

«Ο διορισμός της συναδέλφου στην GYA είναι ενδεικτικός της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στο Τμήμα τα τελευταία χρόνια με στόχο την επιστημονική και εκπαιδευτική αριστεία στον τομέα της υγείας. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για την Μυρτάνη», επεσήμανε ο Δρ. Κυριακός Φελέκκης, Πρόεδρος Τμήματος.

Ο διορισμός είναι για πέντε χρόνια και ξεκινά άμεσα. Το όριο συμμετοχής μελών ορίζεται στα 200, με συμμετέχοντες αυτή τη στιγμή από 60 περίπου χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Global Young Academy, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους ή διαβάστε ένα φυλλάδιο τους για μια σύντομη εισαγωγή.

Λίγα λόγια για την Global Young Academy

H Global Young Academy (GYA) δίνει φωνή σε νέους επιστήμονες από όλο τον κόσμο ώστε να πραγματώσουν το όραμά τους, να αναπτυχθούν, να συσχετιστούν, ώστε να κινητοποιηθούν τα νέα ταλέντα από τις έξι ηπείρους. Συγχρόνως, ενδυναμώνει τους νέους ερευνητές ώστε να ηγηθούν διεθνή, διεπιστημονικού και διαγενεακού διαλόγου αποσκοπώντας σε μια διεθνή λήψη αποφάσεων βασισμένη σε ευρήματα και για το καλό όλων.

Το GYA αναπτύχθηκε μέσω των συζητήσεων ανάμεσα στους κορυφαίους νέους επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συγκλήθηκαν από την InterAcademy Partnership (IAP) στην ετήσια συνάντηση των νέων πρωταθλητών του World Economic Forum (“Summer Davos” meetings) το 2008 και 2009. Η Global Young Academy ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 με την υποστήριξη της IAP.

Οι δραστηριότητες της GYA εστιάζουν σε τομείς όπως: την επιστήμη και τις πολιτικές που την διέπουν, το ερευνητικό περιβάλλον, η διδασκαλία της επιστήμης και η προώθηση των επιστημών, καθώς και οι σχέσεις της GYA με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, θέμα που διαπερνά όλους τους τομείς έρευνας της Ακαδημίας.