fbpx

5+1 ποδοσφαιριστές που υποστήριζαν αντίπαλες ομάδες όταν ήταν παιδιά!

Μια λέξη που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο είναι ο “επαγγελματισμός“.

Όλο και πιο σπάνια θα δεις παίκτες σε ψηλό επίπεδο, τουλάχιστον, να παίζουν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους σε μια ομάδα, αφού οι περισσότεροι κυνηγούν ένα καλό συμβόλαιο.

Έτσι, δεν αποτελεί είδηση το γεγονός πως όχι δεν είναι και λίγοι οι ποδοσφαιριστές που αν και ως παιδιά υποστήριζαν μια ομάδα, κατέληξαν να παίζουν για αντίπαλο της.

Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα μπορείς να τα δεις πιο κάτω:

1
Kevin de Bruyne

dailystar.co.uk

Από το 2015 που φόρεσε τα γαλάζια της Manchester City, o Kevin de Bruyne εξελίχθηκε σε ακρογωνιαίο λίθο των πρόσφατων επιτυχιών των “citizens”.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του, ωστόσο, ο Βέλγος δήλωσε πως σαν παιδί θαύμαζε τον Michael Owen, ενώ όπως και ολόκληρη η οικογένεια του, έτσι και αυτός, υποστήριζε την μεγάλο αντίπαλο της City τα τελευταία χρόνια, Liverpool!

2
Isco 

indiatvnews.com/Getty Images

Ο Isco είναι ένας από τους πολλούς παίκτες (πρώην και νυν) των Real Madrid και Barcelona που μεγάλωσαν υποστηρίζοντας τους μισητούς αντιπάλους, αλλά κατέληξαν να παίζουν για το αντίπαλο στρατόπεδο.

Ως παιδί, ο Ισπανός χαφ παρ’ ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανδαλουσία, 1000 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρκελώνη, θαύμαζε την Barca και τον τρόπο παιχνιδιού της, όπως παραδέχθηκε σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Το 2009, μάλιστα, είχε δηλώσει στην “El Mundo Deportivo” πως: “Πιστεύω πως η Real Madrid είναι ένας σύλλογος γεμάτος αλαζονεία και χωρίς ταπεινότητα δεν πας πουθενά!

Αυτό, βέβαια, δεν τον εμπόδισε να πάρει μεταγραφή στους Μαδριλένους το 2013!

3
Wesley Sneijder

bleacherreport.com@Claudio Villa/Getty Images

Η Inter της σεζόν 2009-10 ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες που είδαμε τα τελευταία 20 χρόνια.

Σε αυτή την ομάδα που κέρδισε το τρέμπλ (πρωτάθλημα και κύπελλο Ιταλίας και Champions League) ο Wesley Sneijder έπαιζε καταλυτικό ρόλο, με πολλούς να θεωρούν πως δικαιούταν να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα τότε.

Οι επιτυχίες του Ολλανδού πρώην μέσου στην Inter θα έκαναν πολλούς να θεωρήσουν πως υποστηρίζει πλέον τους nerazzuri, αλλά ο Sneijder έχει διαφορετική άποψη.

Σε συνέντευξη του το 2016 στην “Gazzetta dello Sport” παραδέχθηκε πως σαν παιδί ονειρευόταν να αγωνιστεί στην Milan και αν μπορούσε να επιστρέψει στην Ιταλία θα ήθελε να αγωνιστεί για τους rossoneri!

4
Xavi

slate.com@Lluis Gene/AFP/Getty Images

Χωρίς καμιά αμφιβολία ο Xavi αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους χαφ όλων των εποχών και ο ενορχηστρωτής του “tiki taka” ποδοσφαίρου που τόσο επιτυχημένα απέδωσε η Barcelona, αλλά και η εθνική Ισπανίας από το 2009 μέχρι το 2012.

Το όνομα του πρώην Ισπανός χαφ είναι ουσιαστικά συνώνυμο με την Barca, αφού φορούσε τα blaugrana από τα 6 του χρόνια όταν και μπήκε στη La Masia.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως ήταν και φανατικός οπαδός της Barcelona. Σαν παιδί ο Xavi, όπως και ολόκληρη η οικογένεια του, υποστήριζε την άλλη ομάδα της Βαρκελώνης, την Espanyol!

5
Raul

besoccer.com/Reuters

Αναμφίβολα ο Raul Gonzalez κατέχει ξεχωριστή θέση στη λίστα με τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Real Madrid.

Μπορεί να εξελίχθηκε σε θρύλο των merengues, αλλά η ιστορία θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετική. Ο Raul μεγάλωσε υποστηρίζοντας την Atletico Madrid, κάνοντας μάλιστα τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία των rojiblancos.

Με την Atleti, όμως, να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ο τότε πρόεδρος της, Jesus Gil, αποφάσισε να κλείσει την ακαδημία της ομάδας με τα νεαρά βλαστάρια να αναζητούν αλλού το μέλλον τους.

Ο Raul επέλεξε να συνεχίσει το ποδόσφαιρο στην Real Madrid με τη συνέχεια να είναι γνωστή!

6
Harry Kane

en.as.com

Από το 2014 μέχρι σήμερα, ο Harry Kane εξελίχθηκε σε ζωντανό θρύλο της Tottenham, σκοράροντας περισσότερα από 150 τέρματα με τη φανέλα των Spurs.

Όταν ήταν παιδί, ωστόσο, ο 26χρονος Άγγλος επιθετικός αγωνίστηκε για μια σεζόν στις ακαδημίες της Arsenal, προτού τον αποδεσμεύσουν ως “λίγο χοντρό” και “όχι αρκετά αθλητικό”.

Από τότε, πάντως, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι με τον Harry Kane να θεωρείται ο κορυφαίος Άγγλος επιθετικός των ημερών μας, αλλά και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του “North London Derby” με 10 τέρματα σε 10 εμφανίσεις απέναντι στην Arsenal!

Ξέρεις κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή που να υποστήριζε αντίπαλη ομάδα όταν ήταν παιδί;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending