fbpx

To Πανεπιστήμιο Κύπρου στην 477η θέση ανάμεσα σε 1.000 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου!

Σημαντική αναγνώριση για την αριστεία του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται στο Διεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS, QS World University Rankings και μάλιστα κατατάσσεται ανάμεσα στα 500 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Η έκδοση της κατάταξης πανεπιστημίων QS World University Rankings δημοσιεύεται κάθε χρόνο από τη Quacquarelli Symonds (QS). Θεωρείται ως μια από τις 3 πιο αναγνωρίσιμες λίστες κατάταξης πανεπιστημίων, μαζί με την κατάταξη «Academic Ranking of World Universities» και το Times Higher Education World University Rankings.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται σε διεθνές επίπεδο στην 477η θέση στην ετήσια λίστα με τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου QS World University Rankings 2021, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020. Ο Διεθνής Πίνακας Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS – QS World University Rankings, κατατάσσει τα 1.000 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες λίστες παγκόσμιας κατάταξης πανεπιστημίων. Φέτος αξιολογήθηκαν 5.500 πανεπιστήμια από 80 χώρες.

Για τις κατατάξεις της QS λαμβάνονται στοιχεία από βιβλιογραφική βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από καθηγητές και ερευνητές των αξιολογούμενων Πανεπιστημίων. Επίσης, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος, και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς, σύμφωνα με την άποψη περισσότερων από 40.000 διευθυντών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο, με τη συμμετοχή πάνω από 80.000 ακαδημαϊκών.

panepistimio-kiprou-ucyΣε δήλωσή του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης αναφερόμενος στη σημαντική αυτή επιτυχία, σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο Κύπρου συγκαταλέγεται ως Ίδρυμα στη συγκεκριμένη κατάταξη σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται στη λίστα με τα 500 κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως, αποτελεί σημαντική διάκριση και αναδεικνύει την αριστεία του Ιδρύματος σε διεθνές επίπεδο. «Χωρίς να τις θεοποιούμε, οι κατατάξεις είναι ενδεικτικές για το πού βρισκόμαστε σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια και πλοηγοί για το πού και πώς πρέπει να φτάσουμε στους στόχους μας. Η άνοδος του Πανεπιστημίου Κύπρου στις παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων είναι απόρροια της συλλογικής προσπάθειας του ανθρώπινου δυναμικού μας. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια, προσήλωση και σκληρή δουλειά το στόχο μας να διατηρηθεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως ένα από τα πιο καταξιωμένα πανεπιστήμια διεθνώς με υψηλές επιδόσεις», τόνισε ο Πρύτανης.

Δείτε αναλυτικά εδώ την κατάταξη με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου όπως διαμορφώθηκαν στην κατάταξη QS World University Rankings 2021.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending