fbpx

Σου αρέσει το camping; Δες τους 5+1 καλύτερους κατασκηνωτικούς χώρους στην Κύπρο!

Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα δεδομένα με την πανδημία, αρκετοί από εμάς θα «αναγκαστούμε» (και φέτος) να εξερευνήσουμε τις ομορφιές του τόπου μας, τις οποίες τόσο καιρό αγνοούσαμε.

Το camping αποτελεί έναν αρκετά εύκολο και συναρπαστικό τρόπο διακοπών, τόσο για άτομα που προτιμούν τη θάλασσα, όσο και γι’ αυτούς που βρίσκουν την ηρεμία στα βουνά!

Δες, λοιπόν, τους 5+1 καλύτερους χώρους που σου μαζέψαμε για camping στην Κύπρο:

1
Κατασκηνωτικός χώρος Κάλυμνος (Ακτή του Κυβερνήτη) – Λεμεσός

theopemptou.com

Τι λες αρχικά για λίγη ξεκούραση δίπλα από το κύμα; Ο κατασκηνωτικός χώρος της Ακτής του Κυβερνήτη (γνωστός κι ως Governor’s beach) – ναι εκεί που γυρίζεται η σειρά “Κάμπινγκ”, βρίσκεται δίπλα από τη θάλασσα, λίγο έξω από τη Λεμεσό, και έχει χωρητικότητα 100 περίπου σκηνών ή τροχόσπιτων.

Στον συγκεκριμένο χώρο μπορείς να βρεις όλα τα απαραίτητα, όπως κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους, μικρή υπεραγορά (για τους μήνες Ιούνιο και Αύγουστο), κοινόχρηστη κουζίνα, όπως επίσης προκαθορισμένο χώρο για φωτιά και ψήσιμο! Οι χρεώσεις για ενοικίαση του χώρου είναι €3.75 ανά ημέρα και €2.75 ανά άτομο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25632878

2
Feggari Camping Site – Πάφος

unsaltoaaustralia.com

Ο κατασκηνωτικός χώρος «Φεγγάρι» βρίσκεται στην Πέγεια της Πάφου, είναι ανοικτός ολόχρονα και έχει χωρητικότητα περίπου 47 σκηνών. Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, αποτελεί μια καταπληκτική επιλογή μακριά από τον συνωστισμό της πόλης, κάτω από το «φεγγάρι» και τα αστέρια.

Και σ’ αυτήν την τοποθεσία παρέχονται κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους, ψησταριά, κουζίνα, ηλεκτρικό ρεύμα, εστιατόριο/μπαρ, όπως επίσης και WiFi! Το κόστος ανέρχεται στα 7€ το άτομο, τη μέρα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:26621534

3
Κατασκηνωτικός χώρος Πόλης Χρυσοχούς – Πάφος

cyprustimes.com

Αρκετά αγαπημένος χώρος για τους λάτρεις του camping, χωρητικότητας περίπου 200 σκηνών, ο οποίος λειτουργεί από τις αρχές Μαΐου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο χώρος διαθέτει, μεταξύ άλλων, κοινόχρηστες τουαλέτες/ντους, σνακ-μπαρ και υπεραγορά, η οποία λειτουργεί μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εννοείται πως υπάρχει και παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση!

Οι τιμές που ισχύουν είναι: 2.60€ ανά άτομο, την ημέρα (για παιδιά κάτω των 12 ετών 0.85€ την ημέρα), 3.50€ η σκηνή την ημέρα και 3.50€ επιπλέον αν θέλεις παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26815080

4
Κατασκηνωτικός χώρος Σταυρός της Ψώκας – Πάφος

city.sigmalive.com

Ο κατασκηνωτικός χώρος βρίσκεται δίπλα από το δασικό σταθμό του Σταυρού της Ψώκας και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 60 σκηνές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Παρέχονται κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους, πόσιμο νερό, χώρος ψησίματος και κατασκηνωτικά τραπέζια. Στην περιοχή, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, βρίσκεται και ένα μικρό καφέ/εστιατόριο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26991858

5
Κατασκηνωτικός χώρος Καμπί του Καλογήρου, Πρόδρομος – Λεμεσός

exodos.com.cy

Για τους πιο «δυνατούς» κατασκηνωτές, προτείνουμε το Καμπί του Καλογήρου. Βρίσκεται στον δρόμο Προδρόμου-Πλατρών, 3 km από τον Πρόδρομο, απέναντι από τον εκδρομικό χώρο Καμπί του Καλογήρου.

Βρίσκεται σε λειτουργία από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και έχει χωρητικότητα 80 σκηνών. Οι τιμές για τις σκηνές ανέρχονται σε 3€ την ημέρα, 12€ την εβδομάδα, ή 45€ τον μήνα.

Ο συγκεκριμένος χώρος διαθέτει μόνο τα απαραίτητα, όπως αποχωρητήρια, πόσιμο νερό και χώρο για ψησταριά. Δεν παρέχεται ηλεκτρισμός, μπάνια, ούτε καφετέρια.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25421422

6
Κατασκηνωτικός χώρος Πλατανιών

kataskinotikos-xoros-platania
city.sigmalive.com

Αρκετά γνωστός στους “φίλους” του camping είναι και ο κατασκηνωτικός χώρος των Πλατανιών, ο οποίος προσφέρεται για στήσιμο σκηνών από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Βρίσκεται στον δρόμο Κακοπετριάς – Τροόδους, κοντά στο δασικό σταθμό Πλατανιών.

Έχει συνολική χωρητικότητα 150, περίπου, σκηνών/τροχόσπιτων και οι τιμές κοιμαίνονται ανάλογα με τη διάρκεια διαμονής και το μέγεθος της σκηνής, με τις μεγάλες να κοστίζουν από 5€ την ημέρα και τις μικρές από 2€ την ημέρα.

Παρέχονται κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους, πόσιμο νερό, χώρος φωτιάς και κουζίνα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22608520

Υ.Γ: Οι τιμές ενδέχεται να έχουν αλλάξει από τους κατασκηνωτικούς χώρους χωρίς ενημέρωση.

Τι λες, είσαι έτοιμος για αξέχαστες καλοκαιρινές εξορμήσεις; Περιμένουμε τις φωτογραφίες σου από το camping στο Instagram με το #studentlifecyprus! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending