fbpx

3+1 λόγοι που το internship είναι σημαντικό για την προσωπική σου ανάπτυξη!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και εσύ σκέφτεσαι πώς μπορείς να το αξιοποιήσεις (σωστά) γεμίζοντας τις ώρες σου παραγωγικά;  

Μπορείς να περάσεις το καλοκαίρι σου με διασκεδαστικό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα να αντλήσεις γνώσεις στο πεδίο των σπουδών σου ξεκινώντας ένα internship!

Δες τώρα τους λόγους που το internship μπορεί να σε βοηθήσει (και) σε προσωπικό επίπεδο και πώς αυτό μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο μέλλον σου.

Δες πιο κάτω τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσεις κάποιο internship:

1
Δεξιότητες προσαρμοστικότητας

adaptability skills-internship
plushmarketingagency.com

Εάν είσαι τύπος που δεν προσαρμόζεται εύκολα σε κάποιο καινούριο περιβάλλον ή σε πρωτόγνωρες συνθήκες, τότε το internship είναι μια πολύ καλή μέθοδος για να αλλάξει αυτό.

Η πρακτική άσκηση θα σε βοηθήσει να βγεις από το “προστατευόμενο σου καβούκι” (comfort zone) και θα σε μάθει να προσαρμόζεσαι στον εργασιακό χώρο επικοινωνώντας πιο αποτελεσματικά με τους συναδέλφους σου.

2
Υπευθυνότητα

responsible-person
bitrix24.com

Το να είσαι υπεύθυνος στον χώρο εργασίας, αλλά και γενικότερα σαν άτομο, είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και παίζει μεγάλο ρόλο στα πλαίσια της καριέρας σου.

Μέσα από τις εμπειρίες που θα αποκομίσεις από το internship, θα μάθεις να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις και να εκτελείς με σωστό τρόπο τις εργασίες που θα σου ανατεθούν!

3
Συνεργασία

collaboration-teamwork-coworkers
everything-pr.com

Εφαρμόζοντας την πρακτική σου άσκηση θα μάθεις πώς να αναπτύξεις και να δυναμώσεις τη συνεργασία σου μαζί με τα άτομα του εργασιακού σου χώρου.

Θα σε βοηθήσει να  ανακαλύψεις πιο εύκολα τα δυνατά και τα αδύνατα σου σημεία, ούτως ώστε να ξέρεις πώς μπορείς να ανταποδώσεις με τον μέγιστο καλύτερο τρόπο. 

4
Διαχείριση χρόνου

time-management-and-work
iteration.info

Μια επιπλέον δεξιότητα που θα σου προσφέρει το internship, είναι η σωστή διαχείριση χρόνου. Θα είσαι σε θέση να διαμοιράζεις σωστά τον χρόνο σου, καθώς επίσης και τις προσπάθειες που πρέπει να αφιερώσεις για το κάθε project.

Οργανώνοντας τον χρόνο σου με το σωστό τρόπο, θα σε βοηθήσει να παράξεις μεγαλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με αυτά που είχες στο μυαλό σου.

Εσύ σε ποια κατεύθυνση ενδιαφέρεσαι να κάνεις internship;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending