fbpx

Στήριξε κι εσύ με τη ψήφο σου τους φοιτητές του Παν. Κύπρου σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό!

Φαντάσου για μια στιγμή να ήθελες να παίξεις ποδόσφαιρο, ή κάποιο άλλο άθλημα και να μην μπορούσες να συμμετέχεις επειδή δεν μπορείς να ακούσεις το σφύριγμα του διαιτητή. Τώρα μπορείς να αντιληφθείς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με την απώλεια ακοής;

1
Είμαστε οι Αid4Αll και όραμά μας είναι να λύνουμε τέτοια προβλήματα!

Αρχικά να συστηθούμε, είμαστε φοιτητές Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η ομάδα μας αποτελείται από τους: Γιώργος Μίσιη, Χρίστος Πίτσιλλος, Κωνσταντίνος Σαρρή, Μαρίνος Χατζησταυρή και Αναστάσιος Χρυσοστόμου.

Η αρχική μας ιδέα είναι η δημιουργία ενός συστήματος επικοινωνίας για κωφά άτομα, με στόχο την αντικατάσταση της απώλειας της ακοής με την αίσθηση της αφής. Το σύστημά μας αποτελείται από ένα πομπό και πολλαπλούς δέκτες. Ο πομπός θα χειρίζεται από τον διαιτητή του αθλήματος για την άμεση ειδοποίηση των συμμετεχόντων που θα φέρουν τον δέκτη ως βραχιολάκι στην απλούστερη του μορφή, κατά την διάρκεια του αγωνίσματος. Με αυτό το τρόπο γίνεται πολύ πιο εύκολη και γρήγορή η διεξαγωγή των αγώνων, αφού θα υπάρχει ένα σύστημα άμεσης και αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Συνεργαστήκαμε με κωφούς αθλητές κατά την εξέταση των πρωτότυπων και ήταν κατενθουσιασμένοι με το προϊόν μας. Πιο κάτω απεικονίζονται φωτογραφίες από τη συνάντηση μας!

Η ιδέα μας κατέκτησε την πρώτη θέση στον εθνικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και επιχειρηματίας JA Cyprus Junior Achievement και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό JA Europe Enterprise Challenge 2020.

Μπορείτε να μας στηρίξετε πατώντας στο πιο κάτω σύνδεσμο με τη θετική σας ψήφο στην Αid4Αll: https://www.jaenterprisechallenge.org/teams/?fbclid=IwAR1ODH99fkV5n9hK0E6UrceDjrJQ3sYqsfUyRnfjkpVgT8kh7qDb55qLUXk

Με τη ψήφο σας αυτή δεν στηρίζετε μόνο εμάς, αλλά και την κοινότητα κωφών παγκοσμίως για την εξάλειψη της περιθωριοποίησης στον τομέα του αθλητισμού και στην ευρύτερη κοινότητα.

Τώρα, φανταστείτε για άλλη μια φορά πόσο πιο ενδιαφέρον θα ήταν ο αθλητισμός αν οι κωφοί αθλητές θα μπορούσαν να συμμετέχουν στα αθλήματα χωρίς περιορισμούς. Απλά φανταστείτε πόση χαρά θα προσφέρει να συμμετέχουν όλοι στους αγώνες…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending