fbpx

Τελετές Αποφοίτησης 2020: Τι αποφάσισαν να κάνουν τελικά τα Πανεπιστήμια της Κύπρου;

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, πολλές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και γιορτές ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενεστερο στάδιο. Αυτό συμβαίνει και με τις φετινές αποφοιτήσεις, μιας και κύριο μέλημα όλων είναι η προστασία, η ασφάλεια και η υγεία των φοιτητών, των οικογενειών τους, αλλά και όλων των καλεσμένων στις τελετές αποφοίτησης.

Με στόχο, λοιπόν, την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα πανεπιστήμια της χώρας μας έλαβαν κάποιες αποφάσεις για τον τρόπο – χρόνο διεξαγωγής και τη μορφή των τελετών αποφοίτησης για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020.

Δες τι αποφάσισαν τα Κρατικά και τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Κύπρου:

1
Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου «αποφάσισε τη διεξαγωγή διαδικτυακής τελετής αναγνώρισης αποφοίτων, λόγω των διαταγμάτων που βρίσκονται σε ισχύ, ως ελάχιστη ανταπόδοση στις προσπάθειες που κατέβαλαν οι τελειόφοιτοι σ’ αυτή την ομολογουμένως δύσκολη περίοδο».

Ο Πρύτανης, κ. Τάσος Χριστοφίδης, τονίζει ότι «η συγκεκριμένη διευθέτηση δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το πραγματικό γεγονός, τη γιορτή της αποφοίτησης και για αυτό σκόπιμα δεν την ονομάζουμε έτσι. Καθώς η πανδημία της νόσου COVID-19, δεν μας επέτρεπε να αποφασίσουμε τη διεξαγωγή Τελετών Αποφοίτησης, θα ήθελα να καθησυχάσω τη φοιτητική μας κοινότητα και να τη βεβαιώσω ότι εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε την πραγματοποίηση τελετών το Σεπτέμβριο ή αργότερα».

2
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

cut.ac.cy

Σχετικά με τις τελετές αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τις 17 και 18 Ιουνίου 2020, η Σύγκλητος, κατά τη συνεδρία της τον Μάϊο, αποφάσισε να αναβληθούν. Ενώ «σε επόμενη συνεδρία της θα εξετάσει το πότε και με ποιο τρόπο θα διεξαχθούν οι τελετές αποφοίτησης, από το Σεπτέμβριο και μετά».

Επίσης, αποφάσισε εντός του καλοκαιριού να διευθετηθεί διαδικτυακή συνάντηση με τους απόφοιτους, ανά Τμήμα, ούτως ώστε η ακαδημαϊκή ηγεσία να έχει την ευκαιρία να τους συγχαρεί για την αποφοίτησή τους!

3
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δεν έχει αποφασίσει μέχρι στιγμής τι μορφή θα έχει η τελετή αποφοίτησης, αναμένεται όμως να ανακοινώσει την απόφασή του το συντομότερο.

4
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Facebook.com: EuropeanUniversityCyprus

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, «με κύριο μέλημα την προστασία, την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών του, διοργανώνει πέντε Διαδικτυακές Τελετές Αποφοίτησης».

Επιθυμώντας να αναδείξει και να αναγνωρίσει τους αποφοίτους του, αλλά και να γιορτάσει μαζί τους αυτή την ξεχωριστή στιγμή, διοργανώνει Διαδικτυακές Τελετές Αποφοίτησης. Προσκαλεί τους αποφοίτους της τάξης 2020 να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη διαδικτυακή γιορτή και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα ανέβουν στην πραγματική σκηνή στην Πανεπιστημιούπολη!

Η πρώτη Διαδικτυακή Τελετή Αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου 2020 και οι υπόλοιπες τελετές θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

Ημερομηνία Σχολή Link Ώρα
20/7/20 Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων live.euc.ac.cy

 

06.00μμ
21/7/20 Σχολή Επιστημών της Αγωγής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών 06.00μμ
22/7/20 Νομική Σχολή 06.00μμ
23/7/20 Σχολή Θετικών Επιστημών 06.00μμ

5
Πανεπιστήμιο Frederick

Διαδικτυακή τελετή αποφοίτησης αποφάσισε να διοργανώσει και το Πανεπιστήμιο Frederick, μιας και «αποτελεί την πιο σημαντική μέρα για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους των αποφοίτων, αλλά κυρίως για τους απόφοιτους».

«Έτσι, λοιπόν, την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020, θα γιορτάσουμε την ολοκλήρωση των σπουδών τους με μια διαδικτυακή τελετή. Περισσότερες πληροφορίες στην ειδική πλατφόρμα αποφοίτησης ???? http://www.frederick.ac.cy/graduation2020/el/»

Και το Πανεπιστήμιο Frederick διευκρίνησε με τη σειρά του ότι «η πιο πάνω διευθέτηση δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης τελετή αποφοίτησης και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, στόχος μας είναι η διοργάνωση τελετής αποφοίτησης με τη φυσική παρουσία όλων μας».

6
UCLAN Cyprus

Το Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για την τελετή αποφοίτησης αργότερα μέσα στον Ιούλιο.

7
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα υπάρξει ανακοίνωση για τις τελετές αποφοίτησης από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις μετά τα μέσα Ιουλίου.

8
Ακαδημαϊκό Ίδρυμα Alexander

Η Διεύθυνση του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος Alexander, λαμβάνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και τηρώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν την πανδημία Covid-19, ανακοινώνει ότι η τελετή αποφοίτησης της ακαδημαϊκής χρονιάς 2019 – 2020 πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Η μορφή που θα πάρει, καθώς και η καταληκτική ημερομηνία, πρόκειται να ανακοινωθεί σε κατοπινό στάδιο. Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, το ακαδημαϊκό ίδρυμα, θα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες για μέγιστο αριθμό ατόμων που θα ισχύει τον μήνα Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, «η Διεύθυνση, καθώς και το προσωπικό του Alexander, συγχαίρει τους αποφοίτους του για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, τους εύχεται καλό καλοκαίρι και να παραμείνουν υγιείς και ασφαλείς».

9
American College

Facebook.com: pg/AmericanCollegeCyprus

«Λόγω της ατυχούς κατάστασης όσον αφορά τον Coronavirus (Covid-19), το American College έλαβε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσει την τελετή αποφοίτησης το 2020. Καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα, για να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των οικογενειών τους που θα παρευρίσκονταν στην τελετή και να εκπληρώσουμε το κοινωνικό μας καθήκον να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19)».

Παρ’ όλα αυτά, το πανεπιστήμιο αναγνωρίζει ότι «η αποφοίτηση είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για τους αποφοίτους», γι’ αυτό και αποφάσισε να οργανώσει μια φωτογράφηση για τους πτυχιούχους μας.

Οι κατηγορίες φοιτητών για τη φωτογράφηση:

  • Οι μαθητές που περιμένουν να ολοκληρώσουν τις απαιτήσεις αποφοίτησης του προγράμματος σπουδών τους έως το τέλος της άνοιξης 2020, του καλοκαιριού 2020 ή του φθινοπώρου 2020.
  • Οι μαθητές που ολοκλήρωσαν τις απαιτήσεις αποφοίτησης του προγράμματος σπουδών τους μετά το τέλος του φθινοπώρου 2019.

Οι απόφοιτοι πρέπει να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα:

  • Αγοράστε ένα κουπόνι στο Reception Office
  • Κλείστε ραντεβού με τον φωτογράφο
  • Ανεβάστε τη φωτογραφία σας στα Social Media μας

Αναμένεις κι εσύ τη δική σου αποφοίτηση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending