fbpx

7+1 λόγοι για να μείνεις στην Κύπρο και να σπουδάσεις στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε παγκοσμίως πρωτοφανή προβλήματα στη διαχείριση της δημόσιας υγείας και πολλές κοινωνικές προκλήσεις, όπως πλήγμα και στον τομέα της εκπαίδευσης. Αν σκέφτεσαι σπουδές, όμως, δες γιατί να επιλέξεις την Κύπρο και συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για να επιλέξεις το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τις σπουδές σου, τα οποία το καθιστούν μία εξαιρετική, ασφαλής κι αναγνωρισμένη επιλογή!

Δες πιο κάτω 7+1 λόγους που θα σε πείσουν να σπουδάσεις στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας:

1
Ασφάλεια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανταποκρίθηκε άμεσα στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και με προτεραιότητα την ασφάλεια των φοιτητών του, πρόσφερε από την πρώτη εβδομάδα επιτυχώς όλα τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Παράλληλα, έθεσε την εμπειρογνωμοσύνη του στην υπηρεσία της κοινωνίας για την καλύτερη αντιμετώπιση της κρίσης.

Δεδομένου ότι ορισμένοι δημοφιλείς πανεπιστημιακοί προορισμοί, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, αντιμετωπίζουν ακόμη δυσκολίες, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί σήμερα την πιο ασφαλή και αξιόπιστη επιλογή για Κύπριους, εξ Ελλάδος, καθώς και άλλους Ευρωπαίους και διεθνείς φοιτητές, αφού και η Κύπρος έλαβε έγκαιρα μέτρα κι έτσι κατάφερε να καταστεί ένα από τα πιο ασφαλή κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2
Ετοιμότητα – Σίγουρα Βήματα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι πανέτοιμο για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και σε θέση να υποδεχθεί υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές, είτε στις κτηριακές του εγκαταστάσεις, είτε εξ αποστάσεως.

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διασφαλίζει την ομαλή ακαδημαϊκή πορεία των 12,000 και πλέον φοιτητών του με τις εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας, μάθησης και αξιολόγησης που χρησιμοποιήθηκαν ήδη με επιτυχία.

3
Ολοκληρωμένη Φοιτητική Εμπειρία

Ένα πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον. Σ’ αυτό θα ζήσεις τα πιο αξέχαστα χρόνια της ζωής σου. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις μια πλούσια φοιτητική ζωή ως μέλος της μεγαλύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας στην Κύπρο.

Έχεις πρόσβαση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου Άθλησης και Ευεξίας (UFIT) του Πανεπιστημίου, με ειδικές τιμές, καθώς και την ευκαιρία να συμμετέχεις σε φοιτητικούς ομίλους, αθλητικές ομάδες, καθώς και σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Μην ξεχνάς ότι οι υπηρεσίες Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου και η Ομάδα Στήριξης Φοιτητών είναι πάντοτε στη διάθεση σου για να σε βοηθήσουν σε ακαδημαϊκά ζητήματα ή προσωπικές δυσκολίες!

4
Σπούδασε την Πρώτη σου Επιλογή

Θέλεις να σπουδάσεις την πρώτη σου επιλογή χωρίς περιορισμούς; Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πάνω από 100 προγράμματα σπουδών (συμβατικά και εξ αποστάσεως), προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου. Επίσης μπορείς να διαμορφώσεις το πρόγραμμα σπουδών σου όπως σε βολεύει, επιλέγοντας πλήρη ή μερική φοίτηση, καθώς και πρωϊνά, απογευματινά ή βραδινά μαθήματα.

Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, μάθε πως στα περισσότερα προγράμματα σπουδών υπάρχει η επιλογή της γλώσσας διδασκαλίας (ελληνική ή αγγλική) κι αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για φοιτητές που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν, είτε από την Ελλάδα, είτε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλα τα προγράμματα σπουδών συμβαδίζουν με τα διεθνή πρότυπα, αφού η διεθνοποίηση αποτελεί κομβική πτυχή της στρατηγικής του Πανεπιστημίου. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ίδρυσε και λειτουργεί την πρώτη και μεγαλύτερη Ιατρική Σχολή στην Κύπρο, προσφέροντας σε συνεργασία με το St George’s, University of London, τη δεύτερη αρχαιότερη Ιατρική Σχολή στην Αγγλία, το Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery (MBBS) του. Παράλληλα, προσφέρει μία σειρά άλλων καινοτόμων διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης.

5
Η Σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη UNIC CITY

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εστιάζοντας στην ποιότητα ζωής των φοιτητών του επένδυσε στις νέες φοιτητικές εστίες UNIC Residences, οι οποίες είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σύγχρονη πανεπιστημιούπολη και αποτελούν τη μεγαλύτερη επένδυση (€160 εκατομμύρια) σε πανεπιστημιακή υποδομή στην Κύπρο.

Το UNIC CITY αποτελεί την πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πανεπιστημιούπολη της Κύπρου με 20 κτήρια στην πολυσύχναστη περιοχή της Έγκωμης. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πανεπιστημιούπολη παρέχει ευκολίες στον φοιτητή και πολλές επιλογές σε εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, υπεραγορές κ.α., όλα σε κοντινή απόσταση!

Μάθε περισσότερα εδώ για τα τρία αρχιτεκτονικά πρωτοποριακά συγκροτήματα (SIX, U και TRIANGLE) που σου προσφέρουν μοναδικές ανέσεις και ευκαιρίες ψυχαγωγίας.

6
Διεθνώς Αναγνωρισμένη Ακαδημαϊκή Αριστεία

Οι διακρίσεις από κορυφαίες κατατάξεις πανεπιστημίων αποτελούν μια ισχυρή απόδειξη για την ποιότητα του Πανεπιστημίου και τη συνεχώς αυξανόμενη διεθνή του φήμη.

Ο διεθνής προσανατολισμός, αλλά και η υψηλού επιπέδου τριτοβάθμια εκπαίδευση που παρέχει, έχουν αναγνωριστεί από τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, ο οποίος κατάταξε τα τελευταία δύο χρόνια το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις 106 και 91, στην Περιοχή Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (Emerging Europe and Central Asia – EECA Region). Τα αποτελέσματα αυτά τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια της περιοχής, η οποία αποτελείται από 24 χώρες και στην οποία λειτουργούν περίπου 1,800 πανεπιστήμια.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται επίσης στη θέση 42 παγκοσμίως στην κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα κορυφαία 301-400 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά, από το Times Higher Education (THE) University Impact Rankings.

Επιπρόσθετα, το UNIC διακρίνεται με 5 Αστέρια QS στον τομέα της Διαδικτυακής Μάθησης/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό, καθώς μόνο 14 πανεπιστήμια στον κόσμο έχουν λάβει ως τώρα την υψηλή αυτή βαθμολογία! Ήταν το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έλαβε αυτή τη διάκριση το 2017.

7
Προετοιμασία για μια Επιτυχημένη Σταδιοδρομία και μια Διεθνή Καριέρα

Οι σπουδές σου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε εφοδιάζουν με τις κατάλληλες δεξιότητες και την τεχνογνωσία που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας, ώστε να διαπρέψεις επαγγελματικά μετά την αποφοίτησή σου.

Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας και Απασχολησιμότητας του Πανεπιστημίου, καθώς και των διδασκόντων στις Σχολές του, που είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στο αντικείμενό τους και διατηρούν στενούς δεσμούς με αντίστοιχες εταιρείες στην Κύπρο και διεθνώς, οι φοιτητές και οι απόφοιτοι έχουν πρόσβαση σε πολλές θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης σε κορυφαίους οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Πολλοί απόφοιτοί του Πανεπιστημίου Λευκωσίας βρίσκονται σε θέσεις παγκόσμιας επιρροής, σε πληθώρα επαγγελμάτων και σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Πολλοί εργάζονται για γνωστές πολυεθνικές εταιρείες εντός κι εκτός Κύπρου, ενώ άλλοι ανέπτυξαν με επιτυχία τις δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες. Σ’ αυτούς συγκαταλέγονται και οι πρώτοι ειδήμονες στα Ψηφιακά Νομίσματα και την τεχνολογία Blockchain. Οι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής, επίσης, χαίρουν άμεσης εργοδότησης με ποσοστό 99%, σε κορυφαία νοσοκομεία, όπως της Οξφόρδης, του Cambridge, του Χάρβαρντ και του Mount Sinai.

8
H Έξυπνη Επένδυση για το Μέλλον σου

Ενώ το επίπεδο σπουδών είναι αντάξιο κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού, το κόστος των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, λαμβάνοντας υπόψη τα δίδακτρα, το κόστος διαμονής και διατροφής, καθώς και άλλα βασικά έξοδα ζωής, είναι συγκριτικά χαμηλότερο και καθιστά την επιλογή του μια πολύ συμφέρουσα επένδυση.

Ενδεικτικά, αν κάποιος συγκρίνει το κόστος των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με το κόστος σπουδών σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς, εύκολα θα αντιληφθεί πως είναι κατά 30% με 50% λιγότερο από αντίστοιχες σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι χαμηλότερο ακόμη και από το κόστος των σπουδών στην Ολλανδία.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και μάθησης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί μια άριστη επιλογή για όσους επιθυμούν να παραμείνουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο.


Ξεκίνα τις σπουδές σου δυναμικά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αυτό το Φθινόπωρο!

Βρες εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής και μετεγγραφής, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά.

Μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών: Τηλ. 22841528, Email: admissions@unic.ac.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
16,900FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending