fbpx

Αυτές είναι οι 5 πιο αποτυχημένες μεταγραφές της ΑΕΛ από το 2010 και μετά!

Η δεκαετία του 2010 είχε τα πάντα για την ΑΕΛ, από κατακτήσεις τίτλων και παρουσίες σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μέχρι μέτριες πορείες που η ομάδα της Λεμεσού περιορίστηκε σε μια θέση στο μέσο της βαθμολογίας.

Στο πέρασμα αυτών των χρόνων υπήρξαν παίκτες που λατρεύτηκαν από τους οπαδούς των γαλαζοκιτρίνων, υπήρξαν και παίκτες που ίσως ακόμα και ο πιο πορωμένος οπαδός της ΑΕΛ να μην θυμάται πως φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας του.

Με αυτή, την τελευταία, κατηγορία είναι που καταπιάνεται το συγκεκριμένο άρθρο!

Πιο κάτω μπορείς να δεις ποιες ήταν οι 5 πιο αποτυχημένες μεταγραφές της ΑΕΛ από το 2010 ως σήμερα:

1
Grzegorz Rasiak

Savvides Press Sports Photographers

Ο Rasiak ήταν το μεταγραφικό “μπαμ” της διοίκησης της ΑΕΛ το καλοκαίρι του 2010.

Διεθνής επιθετικός με την εθνική Πολωνίας, στα 31 του χρόνια, που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στα γήπεδα της Αγγλίας με ομάδες όπως η Tottenham, η Southampton και η Watford, ήταν σίγουρα ένα βιογραφικό που δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.

Στα κυπριακά γήπεδα, όμως, δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, σε 17 συμμετοχές μέτρησε 0 τέρματα και φυσιολογικά αποτέλεσε παρελθόν μετά από ένα χρόνο.

2
Nicky Hofs

Savvides Press Sports Photographers

Περίπτωση παρόμοια με αυτήν του Rasiak ήταν και αυτή του Ολλανδού Nicky Hofs.

Ήρθε στην Κύπρο και την ΑΕΛ το καλοκαίρι του 2010 σε πολύ καλή ηλικία (27 ετών), υπογράφοντας συμβόλαιο 2 ετών και έχοντας προϋπηρεσία σε ομάδες όπως η Vitesse και η Feyenoord για να αποτελέσει το δεκάρι της ομάδας της Λεμεσού.

Αγωνίστηκε μόλις 14 φορές με τα γαλαζοκίτρινα, δεν πρόσφερε κάτι ουσιαστικό και αποτέλεσε παρελθόν το επόμενο καλοκαίρι.

3
Mame Niang

Savvides Press Sports Photographers

Ο πανήψυλος (1,94μ.) Σενεγαλέζος επιθετικός, Mame Niang, ήρθε στη Λεμεσό το 2015 για να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ΑΕΛ, έχοντας να παρουσιάσει στο βιογραφικό του παρουσίες, ανάμεσα σε άλλες, σε ομάδες της Νορβηγίας και τη γερμανική Wolfsburg.

Δεν βοήθησε παρά ελάχιστα, σε 13 αγώνες σκόραρε μόλις ένα τέρμα και αποτέλεσε παρελθόν τον Γενάρη του 2016.

Στη θέση του ήρθε ο Πολωνός Arkadiusz Piech που σε διάστημα 5 μηνών σκόραρε 9 τέρματα σε 13 αγώνες…

4
Arthur Rezende

Savvides Press Sports Photographers

Το καλοκαίρι του 2017 ο Bruno Baltazar και η διοίκηση της ΑΕΛ έφεραν στην Κύπρο ένα 23χρονο, τότε, Βραζιλιάνο χαφ, τον Arthur Rodrigues Rezende.

Παρά τις ψηλές προσδοκίες, ο Rezende δεν απέδωσε όσα περίμεναν οι άνθρωποι της ΑΕΛ με αποτέλεσμα τον Γενάρη του 2018 να αποχωρήσει, έχοντας αγωνιστεί 11 φορές όλες κι όλες με τη λεμεσιανή ομάδα.

5
Cadu

Savvides Press Sports Photographers

Το καλοκαίρι του 2014 η ΑΕΛ απέκτησε τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό, Ricardo Manuel Ferreira Sousa πιο γνωστό ως Cadu.

Ο Cadu ήρθε στο νησί μας κουβαλώντας πλούσια καριέρα στη ρουμανική Cluj, όπου αγωνίστηκε για 8 χρόνια, μετρώντας και συμμετοχές σε ομίλους του Champions League.

Η απόκτηση του θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία, αφού η λεμεσιανή ομάδα αποκτούσε ένα αμυντικό με πλούσιες παραστάσεις που μπορούσε να αποτελέσει τον ηγέτη της στα μετόπισθεν.

Η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ διαφορετική. Ο Cadu ουδέποτε προσαρμόστηκε στην Κύπρο. Τα Χριστούγεννα ζήτησε να φύγει, κάτι που έγινε τελικά τις πρώτες μέρες του 2015 με τον Πορτογάλο να συνεχίσει στην Gil Vicente.

Ποια πιστεύεις πως ήταν η χειρότερη μεταγραφή της ΑΕΛ τα τελευταία 10 χρόνια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending