fbpx

Δες όσα μοιράστηκε η Χριστίνα για την εμπειρία της ως δότρια ωαρίων!

Η Χριστίνα πήρε την απόφαση να γίνει δότρια ωαρίων, αφότου μελέτησε διεξοδικά όλες τις παραμέτρους.

Για αυτή, μέτρησε περισσότερο ότι με τη συνεισφορά της θα μπορούσε να βοηθήσει άτεκνες οικογένειες σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό και προχώρησε συνειδητά στη δωρεά ωαρίων μέσω της Cryos, της πρώτης τράπεζα σπέρματος και ωαρίων στην Κύπρο.

Η Χριστίνα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία και τα συναισθήματά της:

«Είχα διαβάσει στο διαδίκτυο σχετικά με τη δωρεά ωαρίων και μου κίνησε την περιέργεια ώστε να ενημερωθώ περισσότερο. Μέσω της σελίδας της Cryos, βρήκα τις περισσότερες απαντήσεις στα ερωτήματά μου και κυρίως για την όλη διαδικασία που απαιτείται αφού λάβει μια κοπέλα την απόφαση να προχωρήσει τη διαδικασία.

Γνώριζα επίσης ένα ζευγάρι που είχε δυσκολίες να γονιμοποιήσει και που χρησιμοποίησε τη βοήθεια της Cryos για να αποκτήσει το πανέμορφο μωράκι τους. 

Το κίνητρό μου ήταν πολύ απλό. Αν οι άντρες μπορούν να το κάνουν τόσο απλά, να παρέχουν δηλαδή γενετικό υλικό και να βοηθήσουν δεκάδες οικογένειες σε σύντομο διάστημα, γιατί να μην μπορώ και εγώ να συνεισφέρω;

Ξέρω τι σκέφτεσαι. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους άνδρες που παρέχουν το δείγμα σε ένα μπουκαλάκι μέσα σε λίγα λεπτά, και στις γυναίκες που πρέπει να λάβουν ορμονοθεραπεία και στη συνέχεια να γίνει η συλλογή των ωαρίων τους με μικροεπέμβαση. Παρ’ όλα αυτά, το έκανα, και είχα τις πιο αγνές και ειλικρινείς προθέσεις και σκέψεις για τη διαδικασία.

Ήμουν πλήρως ενημερωμένη και προετοιμασμένη για κάθε επόμενο βήμα της διαδικασίας και δεν υπήρχε τίποτα που να με κάνει να αισθανθώ άβολα. Για οποίες απορίες, ανασφάλειες και φόβους είχα τη στήριξη της έμπειρης ομάδας της Cryos, να είναι δίπλα μου συνεχώς για να με βοηθήσει. 

Οι μόνοι μου δισταγμοί σχετικά με τη διαδικασία ήταν κάποια επίδραση στην υγεία μου. Ωστόσο, μετά από μια μεγάλη συζήτηση με τους γιατρούς και τις συντονίστριες, ήμουν σίγουρη ότι δεν θα υπήρχαν επιπλοκές.

Θα έπρεπε να ακολουθήσω τη φαρμακευτική αγωγή που μου χορηγήθηκε και δεν θα υπήρχε τίποτα ανησυχητικό σχετικά με την υγεία μου στο μέλλον, καθώς οι ορμόνες που λαμβάνω δεν υπερβαίνουν το όριο που μπορεί να αντέξει το σώμα μου. 

Η εμπειρία μου ήταν πολύ θετική. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία μου παρασχέθηκε μια πλήρης ιατρική εξέταση. Πρόκειται για πολύ σημαντικές εξετάσεις που σε ενημερώνουν για την κατάσταση της υγεία σου καθώς και γενετικές εξετάσεις που υπό άλλες συνθήκες θα σου κόστιζαν εκατοντάδες ευρώ.

Η συντονίστρια δοτριών της Cryos που με είχε αναλάβει ήταν πολύ βοηθητική και ήταν εκεί όποτε κι αν τη χρειαζόμουν – κυριολεκτικά μου κρατούσε το χέρι. Με ενημέρωνε και με υπενθύμιζε καθημερινά για το πρόγραμμα της ορμονοθεραπείας μου, και όλοι βεβαιώνονταν ότι ήμουν σίγουρη για την απόφασή μου και άνετη με την όλη διαδικασία. 

Και αν με ρωτάτε τι μου πρόσφερε η δωρεά ωαρίων, θα σας απαντήσω. Προσωπική ανάπτυξη, ευτυχία και ολοκλήρωση. Θα το συνιστούσα σε κάθε γυναίκα που μπορεί να το κάνει!

Η ευχαρίστηση που νιώθεις όταν έρχεται η συντονίστρια κοντά σου στο τέλος της διαδικασίας και σε ενημερώνει πόσα ωάρια κατάφεραν να συλλέξουν και πόσες οικογένειες μπορείς να βοηθήσεις λόγω της συνειδητής απόφασής σου, είναι ανεκτίμητη».

Αν θες να μάθεις περισσότερα για τη δωρεά ωαρίων, επισκέψου τη σελίδα της Cryos: https://www.cryosinternational.com/en-gb/cy-shop/private/ 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending