fbpx

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας – ONEK: Οι νέοι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας!

Την τιμητική τους έχουν οι νέοι κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου, ημερομηνία η οποία έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, με στόχο να φέρει στο φως τους προβληματισμούς των νέων απ’ όλο τον κόσμο και να αναδείξει τις δυνατότητές τους. 

Με αφορμή τη σημαντική αυτή ημέρα, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, μας υπενθυμίζει πως οι νέοι διαδραματίζουν ένα πολύ ιδιαίτερο ρόλο στον ανασχηματισμό της κοινωνίας μας, αφού ουσιαστικά διαμορφώνουν οι ίδιοι το δικό τους μέλλον. 

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ, η νεολαία πρέπει να πιστωθεί με την εμπιστοσύνη που της αρμόζει και να λάβει τη στήριξη και τους πόρους που χρειάζεται, για να συνεχίσει να δημιουργεί και να παρέχει όλα όσα αποδεικνύει καθημερινά ότι μπορεί και θέλει να προσφέρει στον τόπο μας.

Με τη σειρά του, ο κ. Μενέλαος Μενελάου, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΝΕΚ, προσθέτει ότι οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη δύναμη, τις γνώσεις, τις ικανότητες και όλα τα στοιχεία του χαρακτήρα των νέων, τα οποία τους καθιστούν ικανούς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και προκλήσεις του σήμερα.

Ο κ. Μενελάου, αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στο αίσθημα αλληλεγγύης που επέδειξαν οι νέοι, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν συστηματικά τις υποδομές του ΟΝΕΚ και προσέφεραν εθελοντικά τον χρόνο και τις γνώσεις τους, για να βοηθήσουν με πρακτικούς τρόπους, το σύνολο της κοινωνίας. 

Όραμα του ΟΝΕΚ είναι να θέσει τους νέους στο επίκεντρο, να τους εμπνεύσει και να τους ενδυναμώσει, ενώ αποστολή του είναι να τους βοηθήσει να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους μέσα από σύγχρονες πολιτικές, καινοτόμα προγράμματα και ποιοτικές υπηρεσίες, για ένα καλύτερο αύριο.

Δείτε το σχετικό video:

Μάθε περισσότερα για τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου στο www.onek.org.cy.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending